Ο Αίαντας Σύρου αν και έπαιξε για 50 λεπτά με λεπτά με λιγότερο παίκτη έφτασε στη νίκη με 2-1 επί της Άνω Σύρου

Ο Ξαγοράρης λύτρωσε στο 86’ την ομάδα του Γ. Ρούσσου

Ο Αίαντας Σύρου ήταν ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι του νησιού, καθώς επικράτησε με 2-1 της Άνω Σύρου, σε ένα ματς που "έσπασαν καρδιές".

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 86’ για να καταφέρει ο Αίαντας να πάρει τη νίκη, η οποία προήλθε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ξαγοράρη. Ο ίδιος παίκτης είχε εκτελέσει και πάλι φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως τότε ο Πρίντεζης με υπερένταση είχε βγάλει τη μπάλα με γροθιές μακριά. Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα, αφού στο πρώτο οι κλειστές άμυνες δεν έδωσαν πολλά περιθώρια για ευκαιρίες και δημιουργία. Σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος, όπου τα δύο αρχικά γρήγορα γκολ έδωσαν καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του.

Ο Αίαντας έφτασε στη νίκη χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Ξαγοράρης στο 86’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου προηγήθηκε στο σκορ στο 53’ με τον Τσώκο, όμως η Άνω Σύρος αντέδρασε άμεσα και στο 55,’ με το δυνατό σουτ του Βαβουράκη έξω από την μεγάλη περιοχή, έφερε το ματς και πάλι στα ίσα (1-1).

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός ήταν γρήγορος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα που ίσως να τους χάριζε τη νίκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «ανοίξουν» οι άμυνες και οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές να πατούν περισσότερες φορές στην περιοχή, δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ. Τόσο ο Πρίντεζης (χρειάστηκε περισσότερες φορές) όσο και ο Βαμβακούρης έδειξαν πως στη Σύρο υπάρχουν ικανοί τερματοφύλακες και πως οι ομάδες μπορούν να στηριχθούν πάνω τους.

Με παίκτη λιγότερο για περίπου 50 λεπτά ο Αίαντας Σύρου

Η Άνω Σύρος έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα καθώς για περισσότερα από 50 λεπτά αγώνα είχε την αριθμητική υπεροχή, μετά την αποβολή του Abdul στο 44’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αρχικά ο Αφρικανός αθλητής του Αίαντα Σύρου, ο οποίος μετά από χρόνια επέστρεψε στο νησί (αγωνίζονταν στην Μύκονο), έκανε δύο σκληρά μαρκαρίσματα στην μεσαία γραμμή, σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών, και αποβλήθηκε από το παιχνίδι.

Η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου, παρά την αποβολή του Abdul στο 44’, εξακολούθησε να έχει την γηπεδική υπεροχή, να ελέγχει το ματς και για πιέζει για το γκολ. Βέβαια όταν η Άνω Σύρος βρέθηκε με 1-0 πίσω στο σκορ χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Τσώκος στο 53’, αντέδρασε άμεσα, βγήκε μπροστά και κατάφερε με έναν "κεραυνό" έξω από την μεγάλη περιοχή του Βαβουράκη να ισοφαρίσει σε 1-1. Στη συνέχεια χάθηκε από πλευράς Άνω Σύρου μία ακόμη καλή ευκαιρία για γκολ, με το σουτ του Αληφραγκή, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Όταν ο Αίαντας πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ, δεν υπήρχε ο χρόνος αντίδρασης για την Άνω Σύρο, καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι κράτησαν έξυπνα το υπέρ τους αποτέλεσμα. Το συγκρότημα του Γιώργου Ρούσσου ξεκίνησε με τρίποντο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και ισοβάθμησε στην κορυφή του ομίλου με την Ελλάς Σύρου, έχοντας και οι δύο ομάδες από τρεις (3) βαθμούς.  

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

7’ χωρίς πρόβλημα ο Βαμβακούρης μάζεψε τη μπάλα στο σουτ του Ρηγούτσου.

24’ ο Αλμπάνης έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά την παράλληλη πάσα του Αργυρού βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πρίντεζη μέσα στην μικρή περιοχή, όμως η προβολή του δεν ήταν όπως θα έπρεπε, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Άνω Σύρου.

32’ ο Βαβουράκης προσπάθησε από μακρινή απόσταση να νικήσει τον Βαμβακούρη, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

35’ με διπλή προσπάθεια απέκρουσε ο Πρίντεζης στο απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Αργυρός.

42’ άουτ πέρασε το σουτ του Κάτρη από μακρινή απόσταση.

44’ ο Abdul αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του κ. Καλόγερα για φάουλ στη μεσαία γραμμή και πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με έναν παίκτη λιγότερο.

53’ ο Αίαντας χάρη στο σουτ του Τσώκου από πλεονεκτική θέση άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι γράφοντας το 1-0.

55’ ο Βαβουράκης με έναν "κεραυνό" από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στο αριστερό "γάμα" του τέρματος του Βαμβακούρη και η Άνω Σύρος έφερε το ματς στα ίσα 1-1.

63’ χωρίς πρόβλημα ο Πρίντεζης στο σουτ έξω από την περιοχή του Ξαγοράρη.

66’ ο Ηλίας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε πάνω από το τέρμα του Πρίντεζη.

69’ άουτ πέρασε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαγκινέτου.

73’ ο Αληφραγκής μετά την πάσα του Ρηγούτσου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

76’ ο Ηλίας μπήκε μέσα στην περιοχή και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πρίντεζη, όμως ο νεαρός γκολκίπερ έπεσε και μάζεψε τη μπάλα.

80’ άουτ πέρασε το σουτ του Sidibe.

84’ ο Πρίντεζης έπεσε με υπερένταση στην δεξιά του γωνία και έδιωξε με τις γροθιές τη μπάλα, έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ξαγοράρη.

86’ οι δύο πρωταγωνιστές και πάλι αντιμέτωποι ο Ξαγοράρης έστησε τη μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Πρίντεζης ήταν κάτω από τα δοκάρια του. Αυτή τη φορά ο παίκτης του Αίαντα Σύρου, πέρασε ωραία τη μπάλα πάνω από το τοίχος της Άνω Σύρου και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Πρίντεζη διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο ματς.  

Διαιτητές ήταν οι κ. Καλόγερας με βοηθούς τους κ.κ. Αρμακόλα και Μουτάφη.

Άγιαξ Σύρου (Ρούσσος): Βαμβακούρης, Ηλίας (79' Βίλσου), Αργυρός, Σιντιμπέ, Μπαλόπητας, Τσώκος, Αμπντουλ, Ξαγοράρης (94' Μακρυωνίτης), Αλμπάνης (74' Ξαγοράρης), Κάτρης (61' Φωτεινιάς), Λιέας

ΑΟ Άνω Σύρου (Κοτζαπαναγιώτης): Πρίντεζης, Περιστεριώτης, Βαβουράκης (74' Ρούσσος), Σαγκινέτος, Μαυρομάτης, Σπανός, Ρηγούτσος, Μαραγκός (80' Κωτσοπαναγιώτης), Χρυσικος (64' Αλιφραγκής), Σαγκινέτος Β., Δεναξάς