Το συγκρότημα του κ. Παχατουρίδη επικράτησε με 1-3 της Άνω Σύρο στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων

Νίκη της Μυκόνου στη Σύρο

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων σημείωσε η Α.Ε. Μυκόνου Β’, καθώς επικράτησε με 1-3 της Άνω Σύρου στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων. Ένα παιχνίδι αρκετά καλό καθώς ο ρυθμός, σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, ήταν γρήγορος με τις ομάδες να δείχνουν στοιχεία θετικά. Η Άνω Σύρος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ σε κομβικό σημείο (στο 46’ ο Μπαλλής με πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην Α.Ε. Μυκόνου), κατάφερε να αντιδράσει και με την έναρξη του δευτέρου μέρους έφερε και πάλι το ματς στα ίσα με το σουτ του Κοτζαπαναγιώτη. Το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη, αντέδρασε και με δυο τέρματα του Σπάχια (49’ και 77’) πήρε το προβάδισμα και τη νίκη. Το ματς, όπως και τα προηγούμενα, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θηρών καθώς λόγω τον υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν επιτράπηκε η είσοδος στους φιλάθλους.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης το ματς ήταν αρκετά καλό, με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μάλιστα τόσο η Άνω Σύρος όσο και η Α.Ε. Μυκόνου δημιούργησαν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Συνολικά σημειώθηκαν τέσσερα τέρματα και υπήρχαν και δύο δοκάρια. Το μόνο μελανό σημείο ήταν η σύρραξη που έγινε στο 81’ όταν ο Παπαδόπουλος αρχικά πάτησε στο γόνατο τον πεσμένο στο έδαφος Σαγκινέτο. Οι παίκτες των δύο ομάδων στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στα σημεία, αφού Άνω Σύρος και Α.Ε. Μυκόνου έδειξαν πως είναι ισοδύναμες. Η Άνω Σύρος από την πλευρά της έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα, καθώς, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Μία αμυντική αδράνεια της στέρησε τον βαθμό ή τους βαθμούς.

Πλέον όλοι "αναμένουν στο ακουστικό" τους καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς θα γίνει από εδώ και πέρα κι αν τα πρωταθλήματα συνεχίσουν ή σταματήσουν για έναν μένα.

 Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

2’  ο Κατσικαλάκης βγήκε μόνος απέναντι στον Κουμπαράκη, με τον γκολκίπερ της Άνω Σύρου να αποκρούει ενστικτωδώς και να κρατά το μηδέν για την εστία του.

6’ ο Καρατσάς πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου καθώς στην προσπάθειά του για σπριντ έπαθε θλάση στον προσαγωγό.

13’ ο Σπάχια.. τρύπωσε ανάμεσα στους αμυντικούς της ομάδας της Σύρου, έκλεψε τη μπάλα όμως στη συνέχεια η προσπάθεια του δεν ήταν καλή και χάθηκε ακόμη μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

14’ ο Κουμπαράκης, με διπλή επέμβαση, έδειξε τα πολύ καλά του αντανακλαστικά στις προσπάθειες των Μπαλλή και Σπάχια.

17’ ο Κοτζαπαναγιώτης βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή της Α.Ε. Μυκόνου Β’ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σγούρα.

22’ ο Παπαδόπουλος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουμπαράκη και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν γκολ καθώς υποστήριζαν πως η μπάλα στη συνέχεια πέρασε τη γραμμή. Ο κ. Αρμακόλας πρώτος βοηθός έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

33’ η Άνω Σύρος ισοφάρισε στα δοκάρια με τον Σαγκινέτο να στέκεται άτυχος στην προσπάθεια του για γκολ.

44’ έμμεσο φάουλ μετά το λάθος των Συριανών, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κουμπαράκη, με την μπάλα να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου.

45’ ο κ. Καλόγερας είδε τη μπάλα να βρίσκει, σε σουτ παίκτη της Μυκόνου, στο χέρι του Χαλαβαζή και έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα.

46’ ο Μπαλλής μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ, αφού νίκησε τον Κουμπαράκη, ο οποίος όμως έπεσε σωστά.

47’ η Άνω Σύρος, στην τελευταία προσπάθεια του πρώτου μέρους, έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ με τον Κατρατζόπουλο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Β’ μέρος

46’ η Άνω Σύρος μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχορνο με τον Κοτζαπαναγιώτη να βρίσκεται μόνος από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σγούρα και οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα (1-1).

49’ η χαρά της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους δεν κράτησε πολύ καθώς ο Σπάχια με διαγώνιο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Κουμπαράκη, δίνοντας και πάλι προβάδισμα στην ομάδα της Μυκόνου (1-2).

77’ ο Σπάχια μετά τη σέντρα του Παπαδόπουλου, από κοντινή απόσταση, έκανε το 1-3 για τους φιλοξενούμενους.

81’ ο Μπενίτος Σαγκινέτος βρέθηκε στο έδαφος με τον Παπαδόπουλο να πατά στο γόνατο τον παίκτη της Άνω Σύρου σε δεύτερο χρόνο και κάπου εκεί ο έλεγχος χάθηκε. Οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι και στη συνέχεια ο κ. Καλογέρας έδειξε δύο κόκκινες κάρτες, μία σε κάθε ομάδα. Κόκκινη δέχθηκε για την Άνω Σύρο ο Αλιφραγκής, αλλά και ο Παπαδόπουλος αποβλήθηκε με τη σειρά του.

84’ άουτ πέρασε το σουτ του Σαγκινέτου έξω από την μεγάλη περιοχή, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει η Άνω Σύρος το σκορ.

 

Άνω Σύρος – Α.Ε. Μυκόνου Β’ 1-3

Διαιτητική τριάδα: Καλόγερας, Αρμακόλας, Ρούσσος

ΑΟ Άνω Σύρου (Κοτζαπαναγιώτης): Κουμπαράκης, Αρακάς (72΄Μαυράκης), Κοτζαπαναγιώτης (76΄Βοπ'οπουλος), Μαυρομάτης, Σπανός (69΄Φελουτζής), Μαραγκός (60΄Δεναξάς), Κατρατζόπουλος (46΄Αλιφραγκής), Χαλαβαζής, Σαγκινέτος Ν, Σαγκινέτος Μ., Φραγκουδάκης (46΄Τσουβαλέξης).

ΑΕ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Σγούρας, Πάγια Κ. (88' Βίγκου), Παπαδόπουλος, Πάγια Β. , Καρατσάς (λ. τρ. 8' Δάρρας), Βερώνης, Μπαλλής, Σπάχια, Γκέτζο, Λούλα, Κατσικαλάκης (63΄Μπομπάι).