Στον Α.Σ. Ίου ο Λευτέρης Σακελλαρίου

Σε μια αρκετά σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Α.Σ. Ίου, καθώς μετά από παράταση μίας σεζόν, απέκτησε τον Λευτέρη Σακελλαρίου. Η ομάδα των Κυκλάδων είχε ξεκινήσει από την σεζόν 2019-20 τις συζητήσεις, όμως για διαφόρους λόγους η μεταγραφή τότε δεν προχώρησε. Η διοίκηση της ομάδας της Ίου επανήλθε και μετά από τις συζητήσεις έδωσε τα χέρια με τον 33χρονο ποδοσφαιριστή. Βέβαια αυτή την περίοδο μπορεί να μην διεξάγονται παιχνίδια και οι προπονήσεις να έχουν σταματήσει, όμως όταν επιστρέψουν στην κανονική ροή, ο Α.Σ. Ίου θα είναι ενισχυμένος και σίγουρα πιο ανταγωνιστικός, καθώς έβαλε στο ρόστερ του έναν αθλητή ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο της Ελλάδος.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ίου, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, στα τμήματα του οποίου αγωνίστηκε από τα 12 ως τα 17 του. Στη συνέχεια, έπαιξε για τον Παλληνιακό στην Α' κατηγορία Δυτικής Αττικής, ενώ από το 2004 μέχρι το 2006 αγωνίστηκε στον Φωστήρα. Επόμενο βήμα στην καριέρα του ήταν ο Εθνικός Αστέρας, με τον Σακελλαρίου να αποτελεί επί τρία συναπτά έτη, βασικό στέλεχος της ομάδας που αγωνιζόταν στη Β' Εθνική.

Το 2009, ο αριστερός οπισθοφύλακας έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για τον Πανθρακικό της Superleague. Καθιερώθηκε επί των ημερών του Παύλου Δερμιτζάκη, ο οποίος δεν δίστασε να τον «πάρει μαζί του» στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2010. Εκεί ο Σακελλαρίου πέρασε τα 2 επόμενα έτη της καριέρας του, αγωνιζόμενος και στο Europa League (απέναντι σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Βιγιαρεάλ και Κλάμπ Μπριζ) με τη φανέλα του δικεφάλου του Βορρά. Στη συνέχεια, δόθηκε δανεικός στην Κέρκυρα για τη σεζόν 2011-2012, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ χωρίς να αγωνιστεί ιδιαίτερα και κατέληξε στην Βουλγαρική Λιούμπιμετς.

Έπειτα, επέστρεψε στη χώρα μας και αγωνίστηκε για το Φωστήρα, τα Χανιά και τον Κισσαμικό, έως το 2016. Μεταγράφηκε στην ΑΕΖ Ζακακίου της Κύπρου και επέστρεψε στη Β' Εθνική με τη φανέλα του Πανελευσινιακού. Τη σεζόν 2017-2018 έπαιξε με τα χρώματα του Αστέρα Ιτέας, αλλά και της Τριγλίας Ραφήνας.

Η ανακοίνωση του Α.Σ. Ίου αναφέρει:

Στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου αποκτήσαμε τον Λευτέρη Σακελλαρίου, ένα ποδοσφαιριστή με πλούσιο ποδοσφαιρικό παρελθόν... με 37 συμμετοχές στη Super League (ΠΑΟΚ, Κερκυρα, Πανθρακικος), 47 συμμετοχές στη Football League (Εθνικός Αστέρας, ΠΑΕ Χανιά, Πανελευσιανιακός), 13 συμμετοχές στην Α Εθνική Κύπρου (ΑΕΖ Ζακακίου), 10 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας, κλπ, κλπ.
Με Ευρωπαϊκή παρουσία, παίζοντας με τα χρώματα του ΠΑΟΚ εναντίον της Δυναμό Ζάγκρεμπ, Μπριζ και της Βιγιαρεάλ!!!