Τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα στον Μανώλη Βαμαβκούση, ο οποίος ταξίδεψε για την γειτονιά των αγγέλων

Φτωχότερο το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων

Φτωχότερο είναι από το απόγευμα της Κυριακής το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων, μετά τον θάνατο του Μανώλη Βαμβακούση. Ο πρώην ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε σε ηλικία μόλις 17ετών στον Εθνικό Πειραιά όπου και μεταγράφηκε. Στην ομάδα του Πειραιά παρέμεινε μέχρι και το 1986, όπου επέστρεψε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπου αγωνίσθηκε στον Α.Ο. Σύρου στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Με την ομάδα του Εθνικού αγωνίσθηκε σε 178 παιχνίδια στην Α’ εθνική και κατάφερε να σκοράρει τρία τέρματα. Ενώ, ήταν μέλος των σπουδαίων ενδεκάδων του Εθνικού κατά τις δεκαετίες του 1970 και του1980.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα Σωματεία-μέλη της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Μανώλη Βαμβακούση.

Ο Συριανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν από τους πρώτους Κυκλαδίτες εκπροσώπους μας στην Α’ Εθνική Κατηγορία και βασικό στέλεχος του Εθνικού Πειραιώς.

Καλό ταξίδι Μανώλη!

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Ελλάς Σύρου

«Ο πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο, οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της ομάδας μας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μανώλη Βαμβακούση. Το πρόωρο «αντίο» ενός πολύ μεγάλου ποδοσφαιριστή που τίμησε με την παρουσία του την Σύρο μας στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής, στενοχωρεί όλους μας... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Μανώλη!»

Για το Δ.Σ του Α.Π.Ο Ελλάς Σύρου

Το αντίο του Εθνικού στον Μανώλη Βαμβακούση

Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. θρηνεί την απώλεια του Μανώλη Βαμβακούση από την κυανόλευκη οικογένεια και εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά της στους οικείους του. Ο Μανώλης Βαμβακούσης γεννημένος το 1955 υπήρξε πρωτοπόρος εκπρόσωπος του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου στα μεγάλα σαλόνια της Α΄ Εθνικής.
Ήρθε από τη Σύρο στον Πειραιά σε ηλικία μόλις 17 χρονών και φόρεσε τη φανέλα του Εθνικού από το 1972 έως το 1986. Ήταν επίλεκτο μέλος των σπουδαίων ενδεκάδων του Εθνικού κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980.
Δυναμικός πλάγιος μπακ ο Μανώλης Βαμβακούσης είχε συνολικά 178 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική, σκόραρε 3 γκολ και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Εθνικού.
Το 1986 επέστρεψε στη Σύρο και έπαιξε με την ομάδα της Άνω Σύρου στην τότε Δ΄ Εθνική.
Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Εθνικού εύχεται να’ ναι ελαφρύ το χώμα για τον Μανώλη και ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στον πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας που ο ίδιος προσέφερε τις υπηρεσίες του με αγάπη και αυταπάρνηση.

«Αντίο φίλε Μανώλη»

Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων Γιάννης Σιγάλας με ανακοίνωσή του αποχαιρετά τον Μανώλη Βαμβακούση.

Η ανακοίνωση

Η είδηση της ξαφνικής απώλειας του φίλου βετεράνου ποδοσφαιριστή Μανώλη Βαμβακούση, ήρθε να ταράξει τη ραστώνη, που μας είχε ρίξει η καραντίνα, γεμίζοντας θλίψη όλη τη Σύρο και κυρίως την ποδοσφαιρική οικογένεια.

Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή, είναι ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη του.

Ο Μανώλης Βαμβακούσης (Γαλής) γεννήθηκε στη Σύρο το 1955. Από μικρός στην ορφάνια και την βιοπάλη έδειξε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και στα 15 του εντάσσεται στον μεγάλο τότε ΑΟ Σύρου, βοηθώντας τον στην πορεία ανόδου στην β' εθνική . Γρήγορα εντοπίστηκε το ταλέντο του από τις μεγάλες ομάδες και το 1972 παίρνει μεταγραφή στον Εθνικό Πειραιά, που έκανε σπουδαία καριέρα αγωνιζόμενος για 15 χρόνια. Στην δύση της καριέρας του επέστρεψε στην Σύρο και κρέμασε τα παπούτσια του στον ΑΟ Σύρου το 1993. Από τότε αποτραβήχτηκε από τα ποδοσφαιρικά δρόμενα, συμμετέχοντας μόνο στις εκδηλώσεις και αγώνες των βετεράνων, μαζί με τους φίλους και παλαιούς συμπαίκτες του. Καλό σου ταξίδι Μανώλη, πάντοτε θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπούμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ