Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της σημείωσε η ομάδα της Σαντορίνης επικρατώντας με 1-0 του Αστέρα Βλαχιώτη για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football league

Ανέβηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία

  • Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021 - 06:11

Με νίκη έκλεισε τον πρώτο γύρο η Σαντορίνη, η οποία επικράτησε στο ΔΑΚ Νάξου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, με 1-0 του Αστέρα Βλαχιώτη. Η ομάδα της Σαντορίνης σημείωσε τη δεύτερη συνεχή νίκη της κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στην βαθμολογία και να φτάσει στην 3η θέση, έχοντας 13 βαθμούς και συγκατοίκησε με την Ρόδο.   
Την επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 9 Μαΐου) η Σαντορίνη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πρωτοπόρο Καλαμάτα για τη 10η αγωνιστική.
Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα του Νίκου Παντέλη αν και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά κι αρκετές καλές στιγμές στα απέναντι καρέ, δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να παραμένει ισόπαλο με 0-0.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 11 με τον Γιουκούδη, ο Παϊτέρης απέκρουσε ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κουρέλας έκανε τη σέντρα και ο Κανούλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Η Σαντορίνη συνέχισε να πιέζει και δημιούργησε μία ακόμη καλή στιγμή στο 19’ με τον Μπουντόπουλο. Ο παίκτης των γηπεδούχων βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Αστέρα και στη συνέχεια την απομάκρυναν μακριά από την περιοχή τους. Η ομάδα του Νίκου Παντέλη έβρισκε χώρους στο γήπεδο και τους εκμεταλλευόταν, δημιουργώντας ακόμη δύο καλές ευκαιρίες. Η πρώτη ήρθε στο 34’, ο Ερρίκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η δεύτερη συνεχόμενη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 38’,  έπειτα το σουτ που επιχείρησε ο Γιουκούδης.  
Ο Αστέρας μετά το πρώτο μισάωρο προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα και να βγει και με αξιώσεις στην επίθεση. Η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 39’. Ο Καλλέργης έπιασε μια ωραία κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δερμιτζάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με στόχο να πετύχουν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη.
Στο 49’ ο Μάρτσεφ έκανε τη σέντρα σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Δερμιτζάκη, ενώ στο 50’ η Σαντορίνη απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Κανούλα να σημαδεύει το δοκάρι του Παϊτέρη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου στο 54’ με τον Ντινιωτάκη να επιχειρεί το σουτ αλλά ο Παϊτέρης με υπερένταση απέκρουσε τη μπάλα. Ο γκολκίπερ του Αστέρα είχε μία ακόμη θετική επέμβαση στο ενεργητικό τους καθώς απέκρουσε χωρίς πρόβλημα το σουτ του Γιουκούδη στο 58’.
Η πίεση της Σαντορίνης απέφερε καρπούς στο 61΄με τον Κάνουλα. Ο παίκτης των γηπεδούχων μπήκε με πανέμορφο τρόπο μέσα στην περιοχή του Αστέρα και με ένα υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της Σαντορίνης, κάνοντας το 1-0.  Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 66' με τον Μάρτσεφ να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δερμιτζάκη.  Νέα καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 66’ με τον Μηνά, το σουτ του οποίου κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα πίεσε μέχρι το τέλος για να βρει το γκολ της ισοφάριση. Έφτασε κοντά στο 1-1 με την συμπλήρωση των 90 λεπτών, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παλιάτσου. Η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Δερμιτζάκη.

Με το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες της ομάδας της Σαντορίνης πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενή τους νίκη και τρίτη στο πρωτάθλημα της Football League.

ΠΑΕ Σαντορίνη (Νίκος Παντέλης): Δερμιτζάκης, Ερρίκος (82’ Μπιρμπίλι), Κουρέλας, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Πολύζος (46’ Σιμιτζής), Ιβανίδης, Μπουντόπουλος (66’ Λάμπρου), Γιουκούδης, Κανούλας, Ντινιωτάκης (58’ Μηνάς)

Αστέρας Βλαχιώτη (Γιώργος Βαζάκας): Παϊτέρης, Ευαγγελιδάκης, Πρίκας, Κορνέζος, Μάγκας, Νικολάου, Σκεντεράϊ (66’ Παπουλής), Μπρακαμόντε (83’ Παλιάτσος), Μάρτσεφ (87’ Πατσαρούχας), Βερνάρδος, Καλέργης.

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

15

8

4

3

1

8

2

2.

ΙΑΛΥΣΟΣ

14

8

4

2

2

7

7

3.

Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020

13

9

3

4

2

5

4

4.

ΡΟΔΟΣ

13

8

3

4

1

7

4

5.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

12

8

3

3

2

11

8

6.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ

11

7

3

2

2

5

3

7.

ΑΙΓΑΛΕΩ

9

8

3

0

5

5

10

8.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

7

7

1

4

2

4

5

9.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

6

9

1

3

5

3

8

10.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

4

6

1

1

4

3

7