Η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη επικράτησε του Πανναξιακού με 0-1 στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής

Έσωσε την παρτίδα και έμεινε στην Γ’ Εθνική η Μύκονος

Η Μύκονος «πέρασε» από τη Νάξο στο τοπικό ντέρμπι του νομού μας με 0-1 του Πανναξιακού και με το τρίποντο αυτό κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στην κατηγορία. Το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη πάλεψε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του μίνι πρωταθλήματος και ταυτόχρονα κατάφερε να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάστασης και στο τέλος να πανηγυρίσει την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Νάξου, με τους επτά (7) βαθμούς που συγκέντρωσε, δεν κατάφερε να παραμείνει στην Γ’ Εθνική κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, παρά το τεράστιο ενδιαφέρον του κι από τις δύο πλευρές, τόσο ο Πανναξιακός όσο και η Μύκονος έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν ώστε να φτάσουν στη νίκη. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα της Μυκόνου σημειώθηκε στο 72’ από τον Κωνσταντινίδη. Βέβαια η Μύκονος για να παραμείνει στην κατηγορία, εκτός από τη νίκη της, χρειάζονταν και συνδυασμό αποτελεσμάτων, αφού μόνο το τρίποντο δεν της αρκούσε. Ο Χαραυγιακός επικράτησε με 4-2 του Μοσχάτου στο φινάλε του πρωταθλήματος ένα αποτέλεσμα που ήθελαν οι Κυκλαδίτες και σε συνδυασμό με τη δική τους νίκη κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Είχε καλό ρυθμό

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού και οι δύο ήθελαν τη νίκη στο ματς. Έτσι, τόσο ο Πανναξιακός όσο και η Μύκονος μπήκαν με σκοπό να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, καθώς ο Κύρτσου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα η Μύκονος όχι μόνο απάντησε στις ευκαιρίες αλλά έφτασε και πολύ κοντά στο γκολ. Ο Καλογεράς βγήκε μόνος απέναντι στον Παπαδόπουλο, όμως ο γκολκίπερ του Πανναξιακού, με σωτήρια επέμβαση, κράτησε τον μηδέν για την εστία του. Στο 4’ η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με το πλασέ του Κωνσταντινίδη, όμως ο διαιτητής υπέδειξε τον παίκτη σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 6’ ο Ζανελάρι με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Παλιούρα, όμως ο γκολκίπερ της Μυκόνου απέκρουσε σταθερά τη μπάλα.

Στο 17’ ο Λεσάι στάθηκε άτυχος στην απευθείας εκτέλεση φάουλ, καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους συνέχισαν να προσπαθούν για το γκολ και με τον Αργυρίου είχαν ακόμη μία σημαντική ευκαιρία στο 32’.

Στο 37’ ο Κωνσταντινίδης με σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το τέρμα του Πανναξιακού.

Οι δύο ομάδες, παρά την πίεση που άσκησαν η μία στην άλλη, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να παραμένει στο 0-0. Βέβαια οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε καλή μέρα, αφού τόσο ο Παλιούρας όσο και ο Παπαδόπουλος με τις επεμβάσεις τους κράτησαν απαραβίαστες τις εστίες τους.

Κατά το δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν ακόμη καλύτερος αφού πλέον σε 45 λεπτά οι δύο ομάδες έπαιζαν μία ολόκληρη κατηγορία και μπήκαν με μοναδικό στόχο το γκολ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν αφύλακτοι χώροι και οι ευκαιρίες να είναι ακόμη περισσότερες.

Στο 49’ ο Βαθρακοκοίλης, με σουτ από πλεονεκτική θέση, έφτασε κοντά στο γκολ, όμως μία ακόμη χαμένη ευκαιρία σημειώθηκε για λογαριασμό του Πανναξιακού.

Στο 52’ ο Λεσάι βρέθηκε από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 58’ η Μύκονος έφτασε για ακόμη μια φορά κοντά στο γκολ με τον Τοπάλ, ο οποίος με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, καθώς ο γκολκίπερ του Πανναξιακού ενστικτωδώς έδιωξε τη μπάλα και στη συνέχεια της φάσης ο Αργυρίου την απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Στο 72’ ο Μπρούνο, με γλυκιά σέντρα από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, βρήκε τον Κωνσταντινίδη και ο δεύτερος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Παπαδόπουλο κάνοντας το 0-1 για την ομάδα της Μυκόνου.

Στο 81’ ο Ζανελάρι έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιχνίδι, με τον Παλιούρα να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Από εκεί και πέρα, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, το σκορ δεν άλλαξε, με την Μύκονο να επικρατεί με 0-1 και να παραμένει στην κατηγορία.

Το "ευχαριστώ" της Μυκόνου

Η Μύκονος μετά το τέλος της αναμέτρησης, με ανακοίνωσή της, θέλησε να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Πανναξιακού για την φιλοξενία της.

«Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Α.Ε. Μυκόνου ευχαριστούν θερμά την διοίκηση του Πανναξιακού και γενικότερα τον κόσμο της Νάξου για την άψογη διοργάνωση του χθεσινού μας αγώνα και φυσικά την υπέροχη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή της ομάδας μας . Μύκονος και Νάξος πριν και μετά τα 90 αγωνιστικά λεπτά δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν καθώς είναι δύο ομάδες που προσπαθούν για το καλύτερο στον αθλητισμό . Δυστυχώς η μοίρα τα έφερε έτσι και στο τέλος δεν το ευχαριστηθήκαμε όλοι μαζί για το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο Πανναξιακός θα επιστρέψει ως μεγάλη και ιστορική ομάδα που είναι . Σας ευχαριστούμε πολύ για την άψογη φιλοξενία ! Να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι με την ευχή από τη Μύκονο τελικά να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα γιατί είναι άδικο».

Ο πρόεδρος της Α.Ε. Μυκόνου Αλέξανδρος Κουκάς μετά το τέλος της αναμέτρησης και τη νίκη – παραμονή της ομάδας του στη Γ’ Εθνική κατηγορία είπε: «Ήταν μια δικαίωση για τα παιδιά που έκαναν μεγάλο αγώνα αλλά και για μένα. Θα ήθελα να μείνει και ο Πανναξιακός στην κατηγορία αλλά… Θεωρώ ότι αξίζαμε την παραμονή. Ίσως μάλιστα θα έπρεπε να την είχαμε εξασφαλίσει νωρίτερα με τις εμφανίσεις που είχαμε πραγματοποιήσει. Έστω κι έτσι όμως όλα καλά! Προσωπικά πίστευα ότι στα τελευταία πέντε ματς του πρωταθλήματος θα κάναμε τέσσερις νίκες. Τελικά πήραμε τρεις αλλά καταφέραμε τον στόχο μας που ήταν η παραμονή. Αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές μας. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε το δυσκολότερο πρόγραμμα στον όμιλο…»

Από την πλευρά του ο Σταμάτης Δακτυλίδης, μεγάλος χορηγός  της Α.Ε. Μυκόνου, για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία τόνισε τα εξής: «Η πίστη κερδίζει και σε συνδυασμό με την επιμονή την υπομονή, την σκληρή δουλειά, σε κάνουν δυνατό και μοναδικό. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την ομάδα του νησιού μας την ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ που τα κατάφερε σε μια δύσκολη χρονιά να παραμείνει στην Γ´Εθνική. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, ποδοσφαιριστές και προπονητές, ιδιαίτερα στον πρόεδρο Αλέκο Κουκά, τον Αλεκάρα μας που παλεύει χρόνια για τα ιδανικά του αθλητισμού στο νησί, που δεν καταλαβαίνει από αμφισβήτηση και κακοπροαίρετους. Όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, ο καθένας στο φινάλε παίρνει πάντα αυτό που του αξίζει. Μπράβο σε όλους, οφείλουμε και θα είμαστε δίπλα τους...».

Πανναξιακός: Παπαδόπουλος, Αργυρός, Κωστόπουλος, Ζαχαριουδάκης, Κύρτσος, Σέμε, Βαθρακοκοίλης (75’ Ευριπιώτης), Μανδηλαράς, Ζανελάρι, Πρεβόλης (46’ Μαναριώτης), Πλαστουργός (84’ Κόντης)

ΑΕ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Παλιούρας, Αχείμαστος, Κέμπε (95’ Κατσικαλάκης), Σούλτσε, Τοπάλ, Καλτσάς, Λεσάι, Κουγιό, Κωνσταντινίδης (89’ Σ. Παπαδόπουλος), Καλογεράς, Μπρούνο

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

26

10

8

2

0

20

7

2.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

25

10

8

1

1

21

9

3.

Α.Ο. ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ

17

10

5

2

3

17

14

4.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

16

10

5

1

4

14

10

5.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ

15

10

5

0

5

13

12

6.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

11

10

3

2

5

10

13

7.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

10

10

2

4

4

6

11

8.

A.E. MYKONOY

10

10

3

1

6

10

12

9.

ΜΑΡΚΟ

9

10

2

3

5

6

13

10.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

9

10

2

3

5

8

17

11.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

7

10

2

1

7

8

15