Η Σαντορίνη επικράτησε στη Ρόδο με 1-3 και κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της ομάδας στη Super League 2

Γράφει ιστορία η Σαντορίνη 2020

Η Σαντορίνη μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε εκτός έδρας της Ρόδου στο νησί των ιπποτών με 1-3 και πλέον περιμένει τη συγχώνευση των κατηγοριών για να γίνει η πρώτη ομάδα από τις Κυκλάδες η οποία θα συμμετάσχει στην Super League 2. Το μόνο που μένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις για τις συγχωνεύσεις των κατηγοριών. Η ομάδα της Σαντορίνης μετά από μεγάλο κόπο και αγώνα κατάφερε να πετύχει τον στόχο της. Ταυτόχρονα κατάφερε εξασφαλίσει, μετά από μία μεγαλειώδη εκτός έδρα νίκη και την συμμετοχή της, έπειτα από την συγχώνευση των κατηγοριών στην Super League 2. Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτερoi καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν μία δίκαιη νίκη. Από την αντίπερα όχθη τα Ελάφια αν και είχαν κάποια καλά σημεία δεν κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Βέβαια το παιχνίδι για την ομάδα της Ρόδου είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς εκτός ότι είχε εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία είναι και στη βαθμολογική θέση μετά τη συγχώνευση των κατηγοριών να συμμετάσχει στην Super League 2.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με το καλημέρα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 5’ με την κεφαλιά του Περογαμβράκη. Η Ρόδος αμέσως ανέβασε ρυθμό και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά ο Αρναρέλλης δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντούνη, ο οποίος είδε τη μπάλα να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου και η δεύτερη με τον Δελαπόρτα. Κόντρα στην ροή του αγώνα η Σαντορίνη βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ντινιωτάκη, ο οποίος μόνος απέναντι στον Πίκτα έκανε το 0-2 με ωραία προβολή.

Πριν το ημίχρονο κλείσει οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ και να μπουν ξανά μέσα στο παιχνίδι. Ο Αρναρέλλης από κοντά κατάφερε να μειώσει σε 1-2. Αρχικά ο Σερεντιούκ με σουτ έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια η μπάλα βρήκε στο σώμα του Παπαζαχαρία και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντούνη. Ο Αρναρέλλης στην επαναφορά απέκτησε πλεονέκτημα και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν αρχικά με όρεξη για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο χαρίζοντας κάποιες καλές στιγμές. Το συγκρότημα του Νίκου Παντέλη αποφασισμένο να «κλειδώσει» το παιχνίδι έπαιξε έξυπνα και με πάθος. Στο 55’ ο Μήνα μετά την ωραία κάθετη πάσα του Ντινιωτάκη βγήκε στην κόντρα και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-3. Ο παίκτης μετά το γκολ έτρεξε αμέσως κοντά στον προπονητή του χαρίζοντας τόσο στον κ. Παντέλη όσο και στον Βαγγέλη Φουστέρη το γκολ το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη για τη Σαντορίνη.

Ο ρυθμός από εκεί και πέρα, όσο ο χρόνος περνούσε, έπεφτε καθώς οι μεν φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κι έκλεισαν σωστά όλους του διαδρόμους που οδηγούσαν στα καρέ τους κι από την άλλη η ομάδα της Ρόδου δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα της Σαντορίνης να φύγει από τη Ρόδο με το πολύτιμο 1-3 και να συμμετάσχει τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας) | Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Γουρνιάς (Ανατ. Αττικής) | Τέταρτος: Βλάχος (Ανατ. Αττικής)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΕ Ρόδος (Κώστας Βελιτζέλος): Πίτκας, Καψάλης (65' Μακρυδημήτρης), Πεχλιβανόπουλος (46' Νικολόπουλος), Χύσι, Μπαξεβάνος, Δελαπόρτας, Ρεβυθόπουλος (60' Μαρτσάκης), Καραγεώργης (30' Ριτάκο), Τσίπρας, Αρναρέλλης, Σερέντιουκ (46' Λίχτι).

Στον πάγκο: Αθανασόπουλος, Μαρκής, Βουργουτζής,  Σουλάϊ, .

ΠΑΕ Σαντορίνη 2020 (Νίκος Παντέλης): Ντούνης, Παπαζαχαρίας, Ερρίκος, Σιμιτσής (46' Μηνάς), Ντινιωτάκης (92' Καράμπελας), Περογαμβράκης (46' Μαλάι), Πολύζος, Κάνουλας, Μπιρμπίλι (λ.τρ. 19' Παπατζίκος), Ιβανίδης, Κουρέλλας

Στον πάγκο: Κωστόπουλος, Μπουντόπουλος, Δερμιτζάκης, Λάμπρου.

 

Τα συγχαρητήρια της διοίκησης του ΔΑΠΠΟΣ

Τα συγχαρητήρια του στην ΠΑΕ Σαντορίνης εκφράζει μέσω ανακοίνωσης του και ο ΔΑΠΠΟΣ.

"Ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ θέλουν να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους και να πανηγυρίσουν μαζί σας την ιστορική αυτή παραμονή στην Football League που βάζει τα "θεμέλια" στη νεοσύστατη ΠΑΕ Α.Σ Σαντορίνης 2020 και παράλληλα ανοίγει το δρόμο για την καθιέρωση στις ανώτερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκπροσωπώντας επάξια το νησί μας και το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.
Η Σαντορίνη μέρα με τη μέρα "ψηλώνει" όλο και περισσότερο ποδοσφαιρικά, αποδεικνύοντας πως το Δ.Σ της ΠΑΕ, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες παρά τις αντίξοες συνθήκες που είχαν να αντιμετωπίσουν καθ' όλη την φετινή σεζόν επέδειξαν άψογο επαγγελματισμό και χάρη στην υπομονή και την επιμονή τους κατάφεραν ένα σπουδαίο επίτευγμα.
Συγχαρητήρια μέσα απ' την καρδιά μας! Θα παραμείνουμε ο… δωδέκατος συμπαίκτης σας και ευχόμαστε σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε την ομάδα μας στην έδρα της".

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων για την επιτυχία της Σαντορίνης

"Άλλη μια ιστορική μέρα για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Η ιστορία γράφει με «χρυσά γράμματα», ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ στην Β’ ΕΘΝΙΚΗ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους πρωταγωνιστές, εμφανείς και αφανείς ήρωες.

Επίσης, πολλά συγχαρητήρια στα σωματεία μας Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ για την παραμονή της στην Γ’ Εθνική και Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ για τον τεράστιο αγώνα που έδωσε για παραμονή. Πιστεύουμε και ευχόμαστε σύντομα να δικαιωθεί και να αγωνίζεται ξανά εκεί που ανήκει, στις Εθνικές Κατηγορίες".

Ο Αίαντας Σύρου για την επιτυχία της Σαντορίνης 2020

"Το διοικητικό συμβούλιο, οι προπονητές και όλοι οι αθλητές του σωματείου «Αίας Σύρου» εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό της «ΠΑΕ Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ» για την άνοδο στην κατηγορία Football League 2.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την μεγάλη αυτή επιτυχία της ομάδας σας και ευχόμαστε μία συνεχή ανοδική πορεία".

Συγχαρητήρια ανακοίνωση έστειλε και ο Α.Ο. Θήρας

"Ο Α.Ο. Θήρας συγχαίρει την ΠΑΕ Α.Σ. Σαντορίνης 2020 για την γενικότερα πετυχημένη πορεία της μέσα σε μια δύσκολη χρονιά, η οποία επισφραγίστηκε  με την νίκη της 3-1 μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου, και επιτεύχθηκε ο αρχικός της στόχος της παραμονής στην Football League μία αγωνιστική πριν την λήξη της σεζόν.

Αυτό φυσικά, με την επικείμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, σημαίνει συμμετοχή της Σαντορίνης στην Super League 2.

Τα συγχαρητήριά μας απευθύνονται τόσο στους παίκτες, όσο και στο τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση.

Για την νέα αγωνιστική σεζόν, ευχόμαστε ολόψυχα ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες".

 

«Τεράστια η επιτυχία της Σαντορίνης»

Η διοίκηση του Πανναξιακού με ανακοίνωσή της θέλησε να συγχαρεί την Σαντορίνη για την επίτευξη των στόχων της και την παρουσία της στην Super League 2 τη επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο. συγχαίρουν την ομάδα της ΠΑΕ ΑΣ Σαντορίνης 2020 / Santorini FC 2020 ,που έπειτα από μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική χρονιά γεμάτη με αντίξοες συνθήκες κατάφερε να φέρει εις πέρας το στόχο που είχε θέσει εξαρχής και να πετύχει μια πολύ σημαντική παραμονή στην κατηγορία, η οποία με την επικείμενη αναδιάρθρωση της εξασφαλίζει τη συμμετοχή της από τη νέα σεζόν στη Superleague 2.

Γεγονός που αδιαμφισβήτητα αποτελεί τεράστια επιτυχία για το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και δείχνει την δίψα των νησιών μας για ποδόσφαιρο.

Ευχόμαστε από την επόμενη σεζόν να αγωνίζεστε στη φυσική σας έδρα και να φτάσετε σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Οι Κυκλάδες ποδοσφαιρικά μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν

Η διοίκηση της Μυκόνου, η οποία εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία, με ανακοίνωσή της συγχαίρει την Σαντορίνη.

"Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Α.Ε. Μυκόνου συγχαίρουν την ομάδα της Σαντορίνης καθώς κατάφερε παρόλες τις τεράστιες δυσκολίες που είχε στο φετινό πρωτάθλημα, να πετύχει μια πολύ σημαντική παραμονή στην κατηγορία και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της και τη νέα σεζόν στη νέα super league 2 .

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ειδικά στη διοίκηση της Σαντορίνης που έδειξε το δρόμο τόσο στην οργάνωση αλλά και την τεχνογνωσία . Οι Κυκλάδες ποδοσφαιρικά μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν!".

 

Βαθμολογία

Football League (Νότιος Όμιλος)

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

32

17

9

5

3

16

7

2.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

28

17

8

4

5

20

14

3.

ΡΟΔΟΣ

27

17

7

6

4

18

15

4.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ

26

17

6

8

3

15

10

5.

ΙΑΛΥΣΟΣ

24

17

6

6

5

16

18

6.

Α.Σ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2020

24

17

6

6

5

14

14

7.

ΑΙΓΑΛΕΩ

22

17

6

4

7

14

14

8.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

21

17

4

9

4

18

14

9.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

13

16

3

4

9

8

15

10.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

8

16

2

2

12

10

28

 

 

Ετικέτες: