Εμφανώς συγκινημένοι τόσο οι βετεράνοι του Εθνικού Πειραιά όσο και της ΕΠΣ Κυκλάδων

Τίμησαν τη μνήμη του Μανώλη Βαμβακούση

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισαν οι εκδηλώσεις της ΕΠΣ Κυκλάδων και του Συνδέσμου Προπονητών το απόγευμα του Σαββάτου. Οι αθλητικές εκδηλώσεις έκλεισαν με το φιλικό παιχνίδι μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΕΠΣ Κυκλάδων και του Εθνικού Πειραιά. Τα παιχνίδια τόσο των τμημάτων υποδομής όσο και το φιλικό των παλαιμάχων ήταν αφιερωμένα στη μνήμη του μεγάλου Συριανού ποδοσφαιριστή Μανώλη Βαμβακούση. Στη Σύρο, εκτός από τις μεγάλες δόξες του Εθνικού Πειραιά, ήταν και ο γνωστός σε όλους του Έλληνες φιλάθλους για τα γνωστά του αισθήματα Γιάννης Μαντζουράνης. Ο γνωστός «Εθνικάρας» βρέθηκε στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων τόσο για να τιμήσει με την παρουσία του τον αείμνηστο Μανώλη Βαμβακούση, όσο και γιατί ακολουθεί παντού την αγαπημένη του ομάδα.  

Τώρα όσον αφορά στις εκδηλώσεις, πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα, οι παλαίμαχοι του Εθνικού,  η μικτή της ΕΠΣ Κυκλάδων και η διοίκηση της ΕΠΣΚ αντάλλαξαν ενθύμια και τιμητικές πλακέτες, μέσα σε έντονα συναισθήματα συγκίνησης

 Τέλος, την οικογένεια Βαμβακούση εκπροσώπησε ο γιος του, που παρέλαβε τιμητικές πλακέτες από την ΕΠΣ Κυκλάδων και τους Βετεράνους.

Έπαιξαν σαν έφηβοι

Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Πειραιά όσο και της ΕΠΣ Κυκλάδων έπαιξαν με την καρδιά τους, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σου στερήσει το αγαπημένο σου άθλημα. Αρκετοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές ήταν και συμπαίκτες στον Εθνικό Πειραιά με τον Μανώλη Βαμβακούση, ο οποίος τίμησε τη φανέλα του ιστορικού σωματείου. Από την άλλη πλευρά, πρώην ποδοσφαιριστές από πολλά νησιά των Κυκλάδων βρέθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να τιμήσουν τη μνήμη του Μανώλη Βαμβακούση. Ποδοσφαιριστές που έγραψαν τη δική τους ιστορία τόσο στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο όσο και σε Εθνικές κατηγορίες, φόρεσαν ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και πρόσφεραν πλούσιο θέμα. Στο αγωνιστικό σκέλος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μεγαλύτερη όρεξη, έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, αλλά τα μυστικά της μπάλας δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα. Ο Εθνικός, χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι: Βιδάλης, Χόρτας και Λαμπρινός, προηγήθηκε με 0-3 και με το σκορ αυτό πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι βετεράνοι της ΕΠΣ Κυκλάδων ανέβασαν στροφές, πίεσαν ψηλά κι έκλεψαν αρκετές μπάλες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσουν καλές ευκαιρίες και δύο φορές να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Θωμόπουλου. Ο Μανθόπουλος μείωσε αρχικά σε 1-3 και ο Πρίντεζης διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Το σκορ βέβαια το αναφέρουμε μόνο για ιστορικούς λόγους αφού σε τέτοια ματς δεν έχει καμία σημασία.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων και ο Σύνδεσμος Προπονητών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διοργανώνοντας μία σπουδαία αθλητική εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παίξουν ποδόσφαιρο.

Διαιτητές ήταν οι: Μενδρινός, Καλόγερας, Γρυπάρης και Μονογυιός

ΕΠΣ Κυκλάδων: Φωτεινιάς, Βουτσινος, Πρέκας, Λυγνός, Στεριώτης, Σαγκινέτος, Καραηλίας, Ξενικάκης, Κάτρης, Κατσάνης, Γιαβρούτας, Πρίντεζης, Μουδάτσος, Παπαναστασίου, Μανθόπουλος, Κατσούλης, Βουτσίνος Β, Μπελεγρίνης, Σούρλας, Βαθρακοκοίλης.

Βετεράνοι Πειραιά: Θωμόπουλος, Σεμερτζίδης, Ντρέλιας, Χόρτσας, Γεωργαράς, Ασλάνης, Μήτσης, Κομιώτης, Λαμπρινός, Μανωλάς, Βιδάλης, Αντωνόπουλος, Κατσικογιάννης, Χαβέλας, Τζακάκος.