Η Ελλάς Σύρου επικράτησε με 0-4 της Άνω Σύρου στο τοπικό ντέρμπι του νησιού

Μόνη πρώτη στην κορυφή η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου

Την τέταρτη διαδοχική της νίκη σημείωσε η Ελλάς Σύρου, επικρατώντας στο τοπικό ντέρμπι του νησιού με 0-4 της Άνω Σύρου. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου ήταν καλύτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις στημένες μπάλες και με το τρίποντο αυτό πέρασε μόνο πρώτο στον όμιλο.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 150 φίλων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι παρακολούθησαν ένα ωραίο κατά γενικές γραμμές παιχνίδι. Όπως όλα τα τοπικά ντέρμπι έτσι κι αυτό είχε τις δικές του εντάσεις, οι οποίες όμως ήταν μέσα σε αθλητικό πλαίσιο. Τα πνεύματα δεν ξέφυγαν και το παιχνίδι πρόσφερε πλούσιες συγκινήσεις στους φιλάθλους.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η Άνω Σύρος προσπάθησε να κρατήσει τους παίκτες τη Ελλάς μακριά από τα καρέ της, όμως το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου βρήκε τον τρόπο να σπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Ραμπαβίλας στο 12’ άνοιξε το σκορ με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή, νικώντας τον Χρήστου στην έξοδο που επιχείρησε.

Ο Μπούνας, από τα έντεκα βήματα, νίκησε τον γκολκίπερ της Άνω Σύρου στο 21’ κάνοντας το 0-2. Ο διαιτητής κ. Καλόγερας έδειξε την παράβαση έπειτα από το χέρι μέσα στην περιοχή της Άνω Σύρου.

Ο Μαραγκός και πάλι από στημένη φάση (εκτέλεση κόρνερ) έστειλε τη μπάλα της Άνω Σύρου για το 0-3 στο 23’.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Άνω Σύρου, ο Χρήστου, με ωραίες επεμβάσεις, κρατούσε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Η Άνω Σύρος από την πλευρά της προσπαθούσε με μακρινά σουτ να νικήσει τον Κώστα Συριανό, ο οποίος είχε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα, αφού δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια δύσκολη επέμβαση.

Ο Μπούνας στο 69’, πάλι από το σημείο του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χρήστου διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Καλόγερα και των βοηθών του Αρμακόλα και Μουτάφη.

«Δίκαιο το αποτέλεσμα, καλύτερη η ομάδα μου»

Ο Νίκος Βουτσίνος μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το παιχνίδι και τη νίκη της ομάδας του. «Στόχος μας σε κάθε παιχνίδι είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίζουμε με την μπάλα κάτω, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δουλεύουμε αρκετά στην προπόνηση και θέλουμε όλα αυτά να βγαίνουν και στα παιχνίδια μας. Το σκορ πιστεύω πως είναι δίκαιο για την ομάδα μου. Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 15’ δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα λόγω και της έντασης που υπήρχε μιας και ήταν ένα τοπικό ντέρμπι. Από εκεί και πέρα όσο ο χρόνος περνούσε ανεβάζαμε την απόδοσή μας και ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Από το 15’ κι έπειτα παίξαμε ένα ωραίο ποδόσφαιρο».

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα ο κ. Βουτσίνος είπε: «Όσο οι ομάδες προσπαθούν και όσο ο ανταγωνισμός ανεβαίνει όλο και περισσότερο, νομίζω πως ο κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο. Τώρα όσον αφορά στη δική μας ομάδα, πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει την Ελλάς, η οποία αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους στη διοίκησή της και έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα. Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος ο κόσμος θα είναι ακόμη περισσότερος, αφού τα παιχνίδια θα είναι πιο ανταγωνιστικά».

«Φύγαμε από το παιχνίδι με ψηλά το κεφάλι»

Από την πλευρά του ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Άνω Σύρου, ο Δημήτρης Χρήστου μίλησε για το παιχνίδι τονίζοντας τα εξής: «Η διαφορά της μίας ομάδας με την άλλη είναι τεράστια και δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Το καλό για την ομάδα μου είναι ότι τα παιδιά το πάλεψαν πάρα πολύ και έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Πιστεύω ότι φύγαμε από το παιχνίδι με ψηλά το κεφάλι καθώς το παλέψαμε πάρα πολύ. Ερχόμαστε από ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι στην Τήνο, όπου και κερδίσαμε με 1-2. Αφήνουμε πίσω μας το παιχνίδι με την Ελλάς και κοιτάμε μπροστά όπου πιστεύω θα συνεχίσουμε εξίσου καλά. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζουμε να είμαστε καλά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όπως πρέπει στα επόμενα ματς που θα δώσουμε».

Οι καλύτερες στιγμές

9’ σουτ του Παυλόπουλου μέσα από την μικρή περιοχή υπό την πίεση του Ψυλλάκη, η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

12’ ο Ραμπαβίλας με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χρήστου ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα της Ελλάς Σύρου (0-1).

17’ τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Κολιάκο, έπειτα την κάθετη πάσα του Παυλόπουλου, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χρήστου.

21’ ο κ. Καλόγερας είδε το χέρι μέσα στην περιοχή της Άνω Σύρου, έπειτα το κόρνερ του Μπούνα και έδειξε αμέσως την παράβαση.

21’ ο ίδιος παίκτης από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Χρήστου κάνοντας το 0-2.

23’ ο Μαραγκός με κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Μπούνα έκανε το 0-3 για την ομάδα του.

27’ άουτ το σουτ έξω από την περιοχή του Μπλάμο.

31’ ο Ραμπαβίλας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για σουτ, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

32’ τετ α τετ του Μπούνα, ο Χρήστου με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα μακριά.

33’ νέα μεγάλη επέμβαση του γκολκίπερ της Άνω Σύρου σε προσπάθεια του Ραμπαβίλα.

35’ ο Κολιάκος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χρήστου, έπειτα την κάθετη πάσα από τον Ραμπαβίλα, με τον γκολκίπερ της Άνω Σύρου μα διώχνει για ακόμη μία φορά.

43’ στα χέρια του Χρήστου η μπάλα στο σουτ του Ραμπαβίλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

47’ σουτ του Μπούνα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ηλιάδη και πέρασε σε κόρνερ.

49’ ο Μαραγκός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Χρήστου.

56’ κεφαλιά του Παυλόπουλου άουτ, έπειτα τη σέντρα από τα αριστερά του Μπούνα.

68’ ο Ραμπαβίλας βρέθηκε στο χορτάρι της μεγάλης περιοχής έπειτα από το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ρούσσου, με τον κ. Καλόγερα να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

69’ ο Μπούνας και πάλι από το πέναλτι νίκησε τον Χρήστου διαμορφώνοντας το τελικό 0-4 για την Ελλάς Σύρου.

74’ σουτ του Μπαλόπιτα, χωρίς πρόβλημα ο Χρήστου.

81’ κεφαλιά του Παυλόπουλου από πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή, ο Χρήστου μπλόκαρε με υπερένταση.

 

Άνω Σύρος – Ελλάς Σύρου 0-4

Σκόρερ: 12’ Ραμπαβίλας, 21’ (πεν.) Μπούνας, 23’ Μαραγκός, 69’ (πεν.) Μπούνας

Διαιτητής: Καλόγερας, Βοηθοί: Αρμακόλας, Μουτάφης

Άνω Σύρος (Φωτεινιάς): Χρήστου, Φωτεινιάς (66’ Ρούσσος), Αργυρός, Τρόκα, Ψυλλάκης (46’ Ιλιάδης), Περιστεράκης, Μπάιλας, Μπλάμο, Σαγκινέτος, Ξαγοράρης (70’ Μαραγκός), Δεναξάς.

Επίσης στον πάγκο ήταν: Λύτης, Κάιλας, Λούβαρης, Μ. Σαγκινέτος, Μιχάλοβιτς.

Ελλάς Σύρου (Νίκος Βουτσίνος): Συριανός (82’ Λ. τρ. Βαμαβκούρης), Λάλας (63’ Συριανός Α.), Κολιάκος, Μαραγκός (63’ Μπαλόπιτας), Αργυρός, Μανουδάκης (82’ Πρίντεζης), Μπούνας, Σαμανίδης (63’ Μπαλόπιτας), Παυλόπουλος (82’ Μαϊπάς), Ραμπαβίλας, Σαββίδης (λ.τρ. Παράβαλος).

Επίσης στον πάγκο ήταν: Χούρος.