Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους

Με το εντυπωσιακό 2-7 πέρασε από την Κύθνο η Α.Ε. Πάρου

Την πρώτη νίκη μέσα στο 2022 κατάκτησε η Α.Ε. Πάρου, μετά το ευρύ 2-7 επί της Κύθνου, στο ματς που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Κύθνου. Η ομάδα της Πάρου με τη νίκη της αυτή έκανε μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, καθώς διατήρησε τη διαφορά των επτά πόντων από τον δεύτερο ΑΜΣ Φιλωτίου.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του είχε δύο πρόσωπα καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασαν την ομάδα της Πάρου. Η Κύθνος, μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 8΄ χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Φραγκίσκος Ψαρράς, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η Πάρος τρία λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα με τον Μουράι κάνοντας το 1-1. Οι γηπεδούχοι, παρά την ισοφάριση, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 25΄ πήραν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με τον Μαρτίνο. Η Πάρος στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της κλείνοντας στα καρέ τους, τους γηπεδούχους, αρχικά ισοφάρισαν σε 2-2 στο 28΄ με τον Κρητικό. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα της Κύθνου. Ο τεχνικός της Πάρου, κατά τη διάρκεια του ματς, βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές που είχε στη διάθεσή του.

Η Κύθνος, παρά την ήττα, έδειξε πάρα πολλά στοιχεία, αφού για ακόμη μία φορά έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε. Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι αγωνίσθηκαν με 8 αθλητές γεννηθέντες το 2005 και το 2006, δείγμα της δουλειάς που γίνεται στο νησί της Κύθνου.

Τέλος, η Πάρος έδειξε για ακόμη μία φορά τον πλουραλισμό που έχει στην επίθεση καθώς τα επτά τέρματα τα σημείωσαν τέσσερις αθλητές. Ο Μουράι με 2 γκολ και ο Κρητικός με 3 ήταν οι πρωταγωνιστές της ομάδας της Πάρου, με άξιους συμπαραστάτες τους Γιαννούλη και Αρκουλή.

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

6' οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο και με τον Μαρτίνο, δημιούργησαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Ρούσσος με υπερένταση αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

8΄ Ο Τριανταφυλλίδης ανέτρεψε τον Κλάρα μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο «άρχοντας» του αγώνα Γιάννης Ζαράνης, χωρίς δεύτερη σκέψη, έδειξε την παράβαση και το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ψαρράς Φραγκίσκος, ο οποίος με ωραία εκτέλεση έκανε το 1-0 για την ομάδα της Κύθνου.

10' Εσάι και Κρητικός έχασαν τεράστια ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, καθώς δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Λεβάντη, αν και βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τη γραμμή του τέρματος της Κύθνου.

11' Ο Γιαννούλης βρήκε πολύ ωραία τον Μουράι και ο δεύτερος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Λεβάντη κάνοντας το 1-1 στο ματς.

25' Ο Ρούσσος απόκρουσε η μπάλα, όμως στην επαναφορά της αυτή στρώθηκε στον Μαρτίνο, ο οποίος με ωραίο τρόπο έβαλε και την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-1.

28' Ο Παπαδόπουλος με ωραία σέντρα βρήκε τον Κρητικό στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Λεβάντη κάνοντας το 2-2.

32' Με υπερένταση ο Λεβάντης απέκρουσε τη μπάλα στο σουτ του Γιαννούλη.

35' Ο Στρατής Κρητικός βρήκε τον Μουράι, ο οποίος με δυνατό σουτ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την ομάδα της Πάρου με 2-3.

42' Ο Στρατής Κρητικός ανατράπηκε από τον Λεβαντή μέσα στην περιοχή και ο Γιάννης Ζαράνης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Γιαννούλης που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-4.

49' Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό που τελείωσαν και το πρώτο μέρος και ο Εσάι με δυνατό σουτ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έκανε το 2-5, αφού ο Λεβάντης δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία του με το σκορ να γίνεται 2-5

51' ο Παντελαίος στάθηκε άτυχος στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Λεβαντή.

59' άουτ πέρασε το σουτ από πλεονεκτική θέση του Δανιήλ.

60' άστοχος ο Γιαννούλης, ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή.

60' Οι φιλοξενούμενοι μετά από έναν ωραίο συνδυασμό μεταξύ τους έκαναν το 2-6 με τον Στρατή Κρητικό.

81' Μεγάλη ευκαιρία του Γονιδάκη, που από θέση τετ α τετ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

88' Με κοντινό πλασέ ο Στέλιος Αρκουλής διαμόρφωσε το τελικό 2-7 και παράλληλα έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

91' Πολύ δύσκολη απόκρουση του Γιάννη Λεβαντή σε σουτ του Εσάι που έκανε ακόμα και τον διαιτητή Γιάννη Ζαράνη να του δώσει το χέρι

Διαιτητής: Γιάννης Ζαράνης | Βοηθοί: Δημητρακόπουλος - Γκούμας

ΑΠΣ Κύθνου (Θεοδωρόπουλος): Λεβαντής, Λαρετζάκης Π. (61' Φιλιππαίος), Γαρδεράκης, Ψάρρας, Παπαμακάριος (46' Μπακογιάννης), Ηλιού (72' Λαρεντζάκης Κ.), Κλάρας, Δανιήλ (68' Γονίδης), Λαρεντζάκης Γ. (46' Γονίδης), Μαρτίνος (68' Γονιδάκης).

ΑΕ Πάρου (Μοστράτος): Ρούσσος, Μπαρδάνης (29' Βιτζηλαίος), Παπαδόπουλος, Γαβαλάς, Παντελαίος, Μουράι, Γιαννούλης (63' Αρκουλής), Κρητικός Σ., Τριανταφυλλίδης (68' Μανωλακούδης), Εσάι, Κρητικός Δ.