Ο Μπάιλας παραβίασε για πρώτη φορά την εστία της Ελλάς, με την ομάδα του Νίκου Βουτσίνου να επικρατεί με 8-1 της Άνω Σύρου

Με εντυπωσιακή εμφάνιση έκλεισε την πρώτη φάση η Ελλάς Σύρου

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το πρώτο σκέλος του πρωταθλήματος η Ελλάς Σύρου, η οποία επικράτησε της Άνω Σύρου στο τοπικό ντέρμπι του νησιού με 8-1. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου πατώντας γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο μετέτρεψε το τοπικό ντέρμπι σε περίπατο.

Από την πλευρά της η Άνω Σύρος κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Ελλάς Σύρου, κάτι που δεν το είχε καταφέρει κανείς μέχρι σήμερα, καθώς με τον Μπάιλα έκανε το 0-1. Έπαιξε ανοικτά και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα αν δεν ήταν άτυχη στο ματς.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό καθώς τόσο η Ελλάς Σύρου όσο και η Άνω Σύρος έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητα και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους που βρέθηκαν στην εξέδρα του γηπέδου.

Οι δύο ομάδες από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος, με την Άνω Σύρο ουσιαστικά να εκπληρώνει τον στόχο της. Η ομάδα του Γιώργου Φωτεινιά, μετά την αρχική ήττα στη Σύρο από την Μύκονο, ανέβασε στροφές βρήκε τις νίκες που ήθελε και δίκαια θα συμμετάσχει στην επόμενη φάση.

Από την άλλη πλευρά η Ελλάς Σύρου ολοκλήρωσε την πρώτη φάση αήττητη και μάλιστα με μόλις ένα γκολ παθητικό.

Το φιλμ του αγώνα

2΄ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Παπαδόπουλου, έπειτα την εκτέλεση φάουλ του Μπούνα από τα αριστερά.

8΄ ο Παυλόπουλος πήρε την κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Περιάλη, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου.

15΄ ανάποδο ψαλίδι του Περιάλη, η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Άνω Σύρου.

16΄ τεράστια διπλή ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους, καθώς ο Χρήστου είπε ισάριθμες φορές "όχι" στις προσπάθειες των Περιάλη και Μπακατσέλου από κοντά.

22΄ ο Μπάιλας, μετά την ασίστ του Μπλάμο μέσα από την μικρή περιοχή, νίκησε τον Παπαδόπουλο κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ελλάς Σύρου κάνοντας το 0-1. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχεται η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων.

28΄ στα χέρια του Παπαδόπουλου η μπάλα έπειτα από το σουτ του Μπάιλα από πλεονεκτική θέση.

31΄ ο Περιάλης με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 1-1, καθώς ο Χρήστου ήταν εξουδετερωμένος έπειτα από το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Παυλόπουλου.

33΄ στα χέρα του Χρήστου η μπάλα έπειτα από τη σέντρα από τα δεξιά του Περιάλη, ο οποίος προσπάθησε να βρει παράλληλα τον Παυλόπουλο.

35΄ χωρίς πρόβλημα ο γκολκίπερ της Άνω Σύρου στην κεφαλιά του Παυλόπουλου από το ύψος του πέναλτι.

39΄ ο Παυλόπουλος με κεφαλιά έπειτα από το φάουλ του Μπούνα προσπάθησε να νικήσει τον Χρήστου, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

40΄ ο Περιάλης βρέθηκε τετ α τετ με τον Χρήστου και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ της Άνω Σύρου βάζοντας για πρώτη φορά την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-1.

46΄άουτ πέρασε το σουτ του Μουλύδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Β΄ μέρος

47΄ ο Παυλόπουλος με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Χρήστου, όμως ο τερματοφύλακας της Άνω Σύρου με υπερένταση αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

51΄ σουτ του Περιάλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Χρήστου χρειάστηκε να τεντώσει το κορμί του για να αποκρούσει.

61΄ο Περιάλης με κεφαλιά  έπειτα από τη σέντρα του Μανουδάκη από τα δεξιά, νίκησε τον Χρήστου κάνοντας το 3-1 για την Ελλάς Σύρου.

63΄ ο Λαλάς, με ατομική ενέργεια, βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή και με ωραία πάσα έβγαλε μόνο του τον Παυλόπουλο, ο οποίος το μόνο που είχε ήταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 4-1.

64΄ νέα τεράστια ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους με τον Σαββίδη, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε με σουτ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου.

76΄ ο Περιάλης με πλασέ, έπειτα από την πάσα από δεξιά του Λαλά, έκανε το 5-1 για την ομάδα του Νίκου Βουτσίνου.

78΄ ευκαιρία να μειώσει το σκορ είχε η Άνω Σύρος, η οποία στάθηκε άτυχη στο σουτ του Ηλιάδη, όπου είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

80΄ ο Μπούνας, μετά την εξαιρετική συνεργασία των Μαραγκού – Σαμανίδη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χρήστου (6-1) και στη συνέχεια αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο φίλο του Άρη.

87΄ ο Παυλόπουλος, από την γωνία της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χρήστου γράφοντας το 7-1.

88΄ άουτ πέρασε το πλασέ του Παυλόπουλου.

90΄ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Παυλόπουλου μέσα από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Χρήστου διαμορφώνοντας το τελικό 8-1.

Ελλάς Σύρου- Άνω Σύρος 8-1

Διαιτητής: Καλόγερας, Βοηθοί: Μουτσάφης, Βαρθαλίτης

Ελλάς Σύρου (Νίκος Βουτσίνος): Παπαδόπουλος, Λαλάς (75’ Συριανός Α.), Παράβαλος, (46’ Κολλιάκος), Οικονομόπουλος (75’ Μαραγκός Α.), Αργυρός (75’ Πρίντεζης Μ.), Σαββίδης, Μπούνας, Μπακατσέλος (46’ Σαμανίδης), Παυλόπουλος, Μουλίδης (46’ Μανουδάκης), Περιάλης.

Άνω Σύρος (Γιώργος Φωτεινιάς): Χρήστου, Φραγκουδάκης, Αργυρός, Τρόκα, Μιχάλοβιτς, Ιλιάδης, Φωτεινιάς (83’ Ρούσσος), Μπλάμο, Δεναξάς (44’ Ν. Σαγκινέτος), Μπάιλας (70’ Σλαβίδης), Ξαγοράρης.