Νίκησε τον Πανθηραϊκό κι ελπίζει ακόμη για τη δεύτερη θέση ο ΠΑΣ Νάξου

Ο ΠΑΣ Νάξου, μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Πανθηραϊκού, διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων.

Τώρα όσον αφορά στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες και τον Δημήτρη Σκούνα να κοουτσάρει από την εξέδρα λόγω τιμωρίας, έφτασαν σε μία δύσκολη νίκη. Αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ σε δύο περιπτώσεις. Ο ΠΑΣ Νάξου ξεκίνησε να ανεβάζει ρυθμούς μετά τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα. Ο Γιαννακόπουλος στο 25΄ βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα και ο κ. Χατζόπουλος έδειξε αμέσως την παράβαση. Ο Γιαννακόπουλος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, όμως ο Ξαγοράρης έπεσε στη σωστή γωνία και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

30΄ ο Μουστάκης με σουτ από πλεονεκτική θέση είδε τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Πανθηραϊκού, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Νάξου μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη κι έπαιξε επιθετικά, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο.

50΄ ο Ζαφείρης με ωραία κεφαλιά, έπειτα από το φάουλ που εκτέλεσε ο Γιαννής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ξαγοράρη, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ Νάξου.

55΄ ο ΠΑΣ Νάξου «κλείδωσε» τη νίκη με τον Μουστάκη, ο οποίος έπειτα από ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Το παιχνίδι στη συνέχεια άνοιξε, με τις δύο ομάδες να φτάνουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως κανείς δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα ξανά στα δίχτυα.

Τα πάντα πλέον παραμένουν ανοικτά καθώς ο ΠΑΣ Νάξου παραμένει μέσα στο κόλπο της δεύτερης θέσης κι όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα της Νάξου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Πύργο στη Σαντορίνη, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη δεύτερη θέση. Ο Πύργος στο ματς αυτό θα παίζει για δύο αποτελέσματα, καθώς του κάνει και η ισοπαλία, αφού έχει ένα βαθμό ήδη περισσότερο από τον ΠΑΣ Νάξου. Ο Πύργος έχει 18 βαθμούς μετά από 9 αναμετρήσεις και ο ΠΑΣ Νάξου έχει 17. Οι Ναξιώτες θα θέλουν μόνο νίκη για να προσπεράσουν στην βαθμολογία τους γηπεδούχους και να «κλέψουν» την τελευταία αγωνιστική τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στη Β΄ φάση.

Διαιτητής: Χατζόπουλος | Βοηθοί: Φαν Άακεν - Δεγαΐτας.

ΠΑΣ Νάξου (Σκούνας): Ανυφαντάκης, Πετρόπουλος (88' Ψαρράς), Κουφόπουλος, Φάρκωνας (65' Χωριανόπουλος), Τόνι, Βασαλάκης, Ζαφείρης (85' Πιτταράς), Λίκα, Γιαννής, Μουστάκης, Γιαννακόπουλος.

Πανθηραϊκός (Κρεμμύδας): Ξαγοράρης Π. (66' Ρούσσος), Λαμάι, Κοκάι, Μαλούσι, Κρασι, Φέγγης, Βεζύρης, Βαμβακούσης, Παπαδόπουλος (46' Ξαγοράρης Γ.), Δαμίγος, Γαλανός (66' Διονυσόπουλος).