Ο Πύργος νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Νάξου κι εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την δική του αντεπίθεση ο Πύργος, ο οποίος επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Νάξου και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον όμιλο και εξασφάλισε την συμμετοχή του στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων.

Οι γηπεδούχοι, αν και αγωνίσθηκαν με αρκετές απουσίες, ήταν καλύτεροι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στη νίκη. Με απουσίες έπαιξε και ο ΠΑΣ Νάξου, ο οποίος προσπάθησε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να "κλέψει" τη δεύτερη θέση από τον Πύργο. Οι γηπεδούχοι όμως έκαναν το χρέος τους και με τον Βασίλη Μαναριώτη να πάρουν ένα σπουδαίο τρίποντο.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο Φύτρος με σουτ στο 14΄ είχε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι, όμως με υπερένταση ο Ανυφαντάκης έδιωξε ενστικτωδώς την μπάλα μακριά από τα καρέ του. Ο ίδιος παίκτης στο 25΄ πήρε τη μπάλα μετά το λάθος της άμυνας, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανυφαντάκη από κοντά, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 40΄ ο Μαναριώτης, μετά την πάσα – ασίστ του Βρενάγκρ, έστειλε με κοντινό πλασέ στα δίχτυα του Ανυφαντάκη κι έκανε το 1-0 για τον Πύργο.

Με την ολοκλήρωση των 45 λεπτών αγώνα ο Μαναριώτης έκλεψε τη μπάλα από την Γιαννή, όπου με ατομική ενέργεια βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τον ΠΑΣ Νάξου και στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Φύτρο στο 52΄ να δημιουργεί μία ακόμη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Μάλιστα οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς το σουτ του Μάρκου Φύτρου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανυφαντάκη.

Η μοναδική καλή στιγμή στο παιχνίδια για τον ΠΑΣ Νάξου δημιουργήθηκε στο 60΄ με τον Γιαννακόπουλο ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Τσουκαλά, όμως ο γκολκίπερ του Πύργου έδιωξε με τα πόδια τη μπάλα μακριά. Πολύ κοντά στη μείωση του σκορ επίσης βρέθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα ο ΠΑΣ Νάξου με τον Ζαφείρη.

Α.Ο. Πύργου – ΠΑΣ Νάξου 2-0

Διαιτητής: Κουζούμης | Βοηθοί: Ρούσσου - Νάκκας

ΑΟ Πύργου (Κωνσταντόπουλος): Τσουκαλάς, Βρενάγκρ, Κλουβάτος (93λ. τρ. Λύτρας), Νομικός Β., Λούκας (59' λ. τρ. Φύτρος Σ.), Φύτρος Μ., Κρεμμύδας, Βουλγαράκης (88' Πάγια), Δαβιλάς, Μαναριώτης (88' Κελίδης), Σελιστάι.

ΠΑΣ Νάξου (Σκούνας): Ανυφαντάκης, Πετρόπουλος (86' Ψαρράς), Τόνι (77' Κάσα), Μαθιάσος, Γιαννής, Βασαλάκης (86' Φάρκωνας), Ζαφείρης, Λέκκας, Λίκα, Μουστάκης (57' Μπόσκου), Γιαννακόπουλος (86΄Πουλάι).