Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου επικράτησε του Πανναξιακού με 1-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της β΄ φάσης

Νίκησε κι απέκτησε το πλεονέκτημα η Ελλάς Σύρου

Η Ελλάς Σύρου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου επικράτησε με 1-0 του Πανναξιακού, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Παυλόπουλος στο 12΄. Το παιχνίδι στο αγωνιστικό του σκέλος ήταν μέτριο ποιοτικά, αφού κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα αρκετά λάθη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, με τον Παυλόπουλο έπειτα από την ασίστ του Μπακατσέλου, άνοιξε το σκορ για την Ελλάς Σύρου. Οι γηπεδούχοι μόλις στο 2΄ δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι, όμως ο Παυλόπουλος έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λουλάι. Ένα μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου (6΄) ήταν η αιτία να ανάψουν τα αίματα και ο διαιτητής κ. Καλόγερας να αποφασίζει να παίξει το ρόλο του πυροσβέστη και να βγάλει μόνο δύο κίτρινες κάρτες. Την ίδια στιγμή απέβαλε από το παιχνίδι τον γενικό αρχηγό της ομάδας της Νάξου ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κι έφτασε μέχρι το σημείο του διαπληκτισμού.

Από εκεί και πέρα τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους όσες προσπάθειες κι αν έκαναν για να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή της Ελλάς, έπεφταν πάνω στον τοίχο που είχαν δημιουργήσει οι αμυντικοί του Νίκου Βουτσίνου. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματα τους με τον Παυλόπουλο, ο οποίος έφυγε στην κόντρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως οι αμυντικοί του Πανναξιακού τον πρόλαβαν, αναγκάζοντάς τον σε σουτ από μακρινή απόσταση.

Το δεύτερο μέρος του ντέρμπι είχε πάνω – κάτω τον ίδιο ρυθμό, αφού και οι δύο ομάδες προσπάθησαν αρχικά να κρατήσουν μακριά από την εστία τους, τους αντίπαλους επιθετικούς και στη συνέχεια να πιέσουν για το γκολ. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έφτασαν πιο κοντά στο 2-0, από ότι ο Πανναξιακός στο 1-1. Ο Πιτταράς με φάλου έστειλε τη μπάλα άουτ στο 54΄, με την πιο καλή φάση της ομάδας της Νάξου να έρχεται στο 57΄ με το γύρισμα του ίδιου παίκτη, όμως δεν βρήκε κανένα συμπαίκτη του μέσα στην περιοχής της Ελλάς Σύρου. Ο Λουλάι στο 62΄ χρειάστηκε να προβεί σε μία εντυπωσιακή ενέργεια στο πολύ καλό σουτ του Παυλόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Γκολκίπερ με τις μπουνιές έδιωξε τη μπάλα πλάγια. Τέλος, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στην αμυντική αδράνεια και άστοχη έξοδος του Παπδόπουλους, αφού το σουτ του Ντάσιου ήταν αδύναμο και οι γηπεδούχοι αμυντικοί έδιωξαν τη μπάλα μακριά.

Εντυπωσιακός από την πλευρά του ο κόσμος της Σύρου

Η εξέδρα του γηπέδου για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια είχαν μεγάλο αριθμό φιλάθλων, οι οποίοι παρά τις κακές καιρικές συνθήκες θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά το πολύ μεγάλο αυτό παιχνίδι. Στην εξέδρα του γηπέδου της Ερμούπολης βρέθηκαν περίπου 400 φίλοι του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στον αγώνα, αφού προσπάθησαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών του Νίκου Βουτσίνου.

Θα πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να δούμε τόσο πολύ κόσμο στην εξέδρα του γηπέδου της Ερμούπολης. Δείγμα το πόσο πολύ διψά για μπάλα το νησί και πόσο πολύ θέλει μία ομάδα σε Εθνική κατηγορία.

Προβάδισμα για Ελλάς Σύρου

Η Ελλάς Σύρου με τη νίκης απέναντι στον Πανναξιακό με 1-0 έκανε ένα μικρό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου μετά το 1-1 της Πάρου, έδειξε χαρακτήρα και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος έχεις ακριβώς τους ίδιους στόχους. Βέβαια τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί, όμως το 1-0 δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στην Ελλάς Σύρου.

Οι καλύτερες στιγμές στην αναμέτρηση

2΄ ο Παυλόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Πανναξιακού, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λουλάι.

6΄ ένα σκληρό μαρκάρισμα από πλευράς Πανναξιακού ήταν η αιτία οι παίκτες μεταξύ των δύο ομάδων να πιαστούν στα χέρια. Ο «άρχοντας» του αγώνα κ. Καλόγερας έβγαλε μόνο δύο κίτρινες κάρτες, ενώ θα μπορούσε να δείξει και κόκκινη. Κόκκινη κάρτα δέχθηκε μόνο ο γενικός αρχηγός του Πανναξιακού και ο οποίος αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο.

12΄ ο Μπακατσέλος με ωραία σέντρα βρήκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή τον Παυλόπουλο, ο οποίος με ωραίο τελείωμα έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα του Λουλάι. Από την πλευρά τους οι αμυντικοί του Πανναξιακού προσπάθησαν να διώξουν τη μπάλα, όμως αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας της ομάδας της Νάξου για το 1-0.

47΄ Ο Παυλόπουλος έφυγε στην κόντρα επίθεση, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

54΄ Φάουλ του Πιτταρά άουτ η μπάλα.

57΄ Επικίνδυνο γύρισμα του Πιτταρά, κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε εκεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

62΄ Πολύ καλό σουτ του Παυλόπουλου με υπερένταση ο Λουλάι σε κόρνερ.

70΄ Σέντρα σουτ του Ντάσιου, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει με δυσκολία.

73΄ Άστοχη έξοδος του Παπαδόπουλου, ο Ντάσιος με χλιαρό σουτ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία της Ελλάς, καθώς οι αμυντικοί του Νίκου Βουτσίνου την έδιωξαν μακριά.

81΄ Καλό σουτ του Παυλόπουλου, άουτ η μπάλα.

82΄ Σέντρα σουτ του Κωστόπουλου, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Ζανελάρη, αλλά για λίγο δεν την πρόλαβε.

 

Ελλάς Σύρου – Πανναξιακός 1-0

Διαιτητής: Καλόγερας | Βοηθοί: Ρούσσος Ι. - Αγγέλου

Ελλάς Σύρου (Βουτσίνος): Παπαδόπουλος, Λαλάς, Κολλιάκος, Οικονομόπουλος, Αργυρός, Μανουδάκης, Μπούνας (86΄ Μουλίδης), Μπακατσέλος (46΄ Σαμανίδης, 88΄ Ραμπαβίλας), Παυλόπουλος, Σαββίδης, Πράβαλος (78΄ Συριανός)

Πανναξιακός (Μαυρομάτης): Λουλάι, Ανεβλαβής, Καράι, Πιτταράς Ν. (77΄ Ψαρρός), Κωστόπουλος, Λουβερδής (85΄ Κόντης), Πιτταράς Α., Σέμε, Βαθρακοκοίλης (67΄ Ντάσιος), Ζανελάρης, Χαντζής.