Ο Πύργος έφτασε κοντά σε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη, όμως η ομάδα της Νάξου ισοφάρισε σε 1-1 χάρη στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Κωστόπουλος στο 88΄

Χαμόγελα από Ελλάς Σύρου μετά το 1-1 του Πανναξιακού με τον Πύργο

Πολύτιμο έδαφος για την διεκδίκηση του τίτλου έχασε ο Πανναξιακός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Α.Ο. Πύργου στο ΔΑΚ Νάξου. Αυτή ήταν η τρίτη του φετινή ισοπαλία, καθώς χωρίς νικητή έληξαν και τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Αυτή είναι η πρώτη εντός έδρας απώλεια για την ομάδα της Νάξου (έχει και μία ήττα στη Σύρο από την Ελλάς) και τους Συριανούς να χαμογελούν μετά το τελικό 1-1 μεταξύ του Πανναξιακού και του Πύργου. Η Ελλάς Σύρου από την πλευρά της δεν κατάφερε να φτάσει στο νησί της Νάξου για το ματς με το Φιλώτι, το παιχνίδι αναβλήθηκε και θα οριστεί εκ νέου. Ο Πανναξιακός με την ισοπαλία του αυτή έφτασε στη βαθμολογία την Ελλάς Σύρου έχοντας 9 βαθμούς, όμως οι Συριανοί έχουν ματς λιγότερο. Ο Πύργος από την πλευρά του ανέβηκε στους επτά, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο, όμως και το συγκρότημα της Σαντορίνης έχει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Τώρα, όσον αφορά στο ματς του Πανναξιακού με τον Πύργο, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, αφού ο δυνατός άνεμος επηρέασε κατά πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Οι φιλοξενούμενοι, που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, κατάφεραν να προηγηθούν στο 16΄ χάρη στο φάουλ που εκτέλεσε απ’ ευθείας ο Στάθης Λούκας. Ο μέσος της ομάδας της Σαντορίνης, με ωραία εκτέλεση από τα 10 περίπου μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Σιμιστήρα κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Πύργου.

Από την πλευρά του ο Πανναξιακός στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε ψηλά, αφού δεν υπήρχαν τα περιθώρια απώλειας βαθμών. Ο Πύργος όμως με την πολύ καλή του αμυντική τακτική δεν έδινε χώρο στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα το σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να μην αλλάξει και να παραμένει στο 0-1. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, καθώς ήταν μπροστά στο σκορ.

Το συγκρότημα του Μάρκου Μαυρομάτη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Πύργο, αφού ήθελε να ισοφαρίσει όσο νωρίτερα γίνεται και στη συνέχεια να διεκδικήσει τη νίκη. Η πίεση όμως που άσκησε ο Πανναξιακός είχε και τις αρνητικές του συνέπειες αφού άφηνε κενούς χώρους και οι φιλοξνούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-2 στο 54΄ με τον Μαναριώτη να χάνει τεράστια ευκαιρία μετά το λάθος του Ψαρρού. Ο Σιμιστήρας με υπερένταση απόκρουσε το πλασέ του Μαναριώτη, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Στο 59΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα αλλά το πλασέ στην κίνηση του Πρεβόλη, έπειτα από γύρισμα του Κωστόπουλου, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσουκαλά.

Ο Πανναξιακός βρήκε τη λύτρωση στο 88΄ μετά από πέναλτι που καταλογίστηκε σε χέρι μέσα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαντούση, με τον διαιτητή Χατζόπουλο να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο αρχηγός του Πανναξιακού Γιάννης Κωστόπουλος με ψύχραιμη εκτέλεση νίκησε τον Τσουκαλά ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και ο Πανναξιακός με τον Πύργο μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

 

Πανναξιακός – Α.Ο. Πύργου 1-1

Διαιτητής: Χατζόπουλος | Βοηθοί: Ρούσσου - Φαν Άακεν

Πανναξιακός (Μαυρομμάτης): Σιμιστήρας, Ανεβλαβής (46' Καράϊ), Κωστόπουλος, Λουβερδής (73 Χαντζής), Πιτταράς, Σέμε, Κόντη (81' Ντάσιος), Βαθρακοκοίλης, Μανδηλαράς, Πρεβόλης, Ψαρρός,

ΑΟ Πύργου (Κωνσταντόπουλος): Τσουκαλάς, Αχμετάι, Μαντούσης, Νομικός, Λύτρας, Κρεμμύδας, Βουλγαράκης, Δαβιλάς (79' Κελίδης), Μαναριώτης, Σελοστάι, Λούκα.