Το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου επικράτησε του Φιλωτίου και κράτησε τη διαφορά των τριών βαθμών από τον δεύτερο Πανναξιακό

Νίκησε το Φιλώτι με 0-2 η Ελλάς Σύρου και διατήρησε το προβάδισμα έναντι του Πανναξιακού

Η Ελλάς Σύρου, αν και δύσκολα πέρασε από το Φιλώτι, επικράτησε της τοπικής ομάδας της Νάξου με 0-2. Το συγκρότημα του κ. Βουτσίνου, αν και είχε την καθολική υπεροχή της μπάλας, δύσκολα έφτανε μέχρι τα αντίπαλα καρέ, όπου οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά. Ένα γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάς Σύρου να πάει στην ανάπαυλα προηγούμενη στο σκορ και να έχει τον έλεγχο. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έβαζαν το γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Μιχάλη Κρητικό, η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών του Παπαδόπουλου. Η Ελλάς τελικά κατάφερε να βάλει και δεύτερο γκολ στο τελευταίο 15λεπτο με τον Λούσσα και «κλείδωσε» τη νίκη.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η Ελλάς είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν μόνο με αντεπιθέσεις να πετύχουν κάποιο γκολ. Μάλιστα έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 73΄ με τον Μιχάλη Κρητικό, ο οποίος στάθηκε άτυχος, αφού είδε τη μπάλα να σταματά στην συμβολή των δοκαριών του Παπαδόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι άσκησαν μεγάλη πίεση, με τον Παυλόπουλο να δίνει τη λύση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με ωραία κεφαλιά έπειτα από τη σέντρα του Μανουδάκη (0-1). Η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με 0-1 να της δίνει το προβάδισμα, αλλά και την ευκαιρία να παίξει ακόμη πιο ελεύθερα στο δεύτερο μέρος. Η εικόνα στην επανάληψη δεν άλλαξε, όμως δύσκολα και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφταναν μέχρι την περιοχή του Ποθητού. Η καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του κ. Προμπονά δεν άφηνε ελεύθερους χώρους στο μικρό γήπεδο του Φιλωτίου.

Ο Λούσσας στο 89΄ σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του μετά από ωραίο γυριστό σουτ, έπειτα από την κεφαλιά του Πρίντεζη. Η Ελλάς Σύρου με τη νίκη της αυτή εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και σύμφωνα με το πρόγραμμα την ερχόμενη Κυριακή θα ταξιδέψει και πάλι στη Νάξο για το ματς που θα κρίνει ουσιαστικά τον πρωταθλητή για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα της Σύρου έχει επικρατήσει με 1-0 του Πανναξιακού και βρίσκεται με τρεις βαθμούς πάνω από την ομάδα της Νάξου.  

Διαιτητής ήταν ο κ. Κουζούμης, με βοηθούς τους Χατζόπουλο και Φαν Άακεν

ΑΜΣ Φιλωτίου (Προμπονάς): Ποθητός, Χουζούρης, Πενίκου, Κρητικός Μ., Μουστάκης Ν. (75' Μανιός), Λεγάκης, Πράσινος Γ., Πράσινος Ν., Μαργαρίτης, Κρητικός Ν.(62' Λογοθέτης), Προμπονάς

Ελλάς Σύρου (Βουτσίνος): Παπαδόπουλος, Μαραγκός, Αργυρός, <συριανός, Οικονομόπουλος, Μανουδάκης, Μπακατσέλος, Λαλάς (83' Πρίντεζης), Περιάλης, Παυλόπουλος (89' Σαμανίδης), Μάϊπας (46' Παράβαλος λ.τ. 55' Λούσας).

Η βαθμολογία της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων

Β΄ φάση

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

Α.Π.Ο. ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ

15

5

4

1

0

9

1

2.

Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

12

5

3

1

1

8

5

3.

ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ

7

4

2

1

1

3

2

4.

Α.Ε. ΠΑΡΟΥ

6

5

1

1

3

6

9

5.

Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ

0

5

0

0

5

3

12

 

Παρατηρήσεις:

Το σωματείο 'Α.Ε. ΠΑΡΟΥ' έχει +2 βαθμούς. ΩΣ 1ος ΤΟΥ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ - ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ Α΄ ΚΑΤΗΓ.
Το σωματείο 'Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ' έχει +2 βαθμούς. ΩΣ 1ος ΤΟΥ Γ΄ ΟΜΙΛΟΥ - ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ Α΄ ΚΑΤΗΓ.
Το σωματείο 'Α.Π.Ο. ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ' έχει +2 βαθμούς. ΩΣ 1ος ΤΟΥ Α΄ ΟΜΙΛΟΥ - ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ Α΄ ΚΑΤΗΓ.