Με τρεις γύρους πιθανότατα το πρωτάθλημα

Με έξι ομάδες η Α΄ κατηγορία Κυκλάδων

Με έξι (6) ομάδες θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων, καθώς ο Αίαντας Σύρου που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν μπορεί να συμμετάσχει λόγω ανενεργούς κατάστασης τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρωτάθλημα τώρα, με όσα έχουν ακουστεί, θα διεξαχθεί σε τρεις (3) γύρους, δηλαδή θα υπάρξουν 15 αγωνιστικές.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας είναι οι: Ελλάς Σύρου, Πανναξιακός, Α.Ο. Πύργου, Α.Ε. Πάρου, Α.Σ. Σαντορίνης 2020 και Παμμηλιακός. Οι ομάδες θα μπουν σε έναν όμιλο και θα παίξουν μεταξύ τους.

Το μοντέλο αυτό επιστρέφει μετά και την ενημέρωση που υπήρξε στην Γενική Συνέλευση του καλοκαιριού από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων, Ρένο Φρέρη. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτόν ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων θα είναι σαφώς πιο έτοιμος στα μπαράζ ανόδου, αφού κατά τη διάρκεια της σεζόν θα έχει δώσει πολλά δυνατά παιχνίδια.

Να σημειώσουμε εδώ πως το περσινό πρωτάθλημα δεν είχε και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον κι αυτό γιατί πολλές ομάδες δεν είχαν υψηλούς στόχους, με αποτέλεσμα να μην είναι ανταγωνιστικές.

Ο κ. Φρέρης στην ενημέρωση που είχε κάνει στα σωματεία τα είχε ενημερώσει πως μπορούν να δηλώσουν σε όποια κατηγορία επιθυμούσαν. Αυτό βέβαια ίσχυε για τις ομάδες που είχαν λάβει μέρος. Ο Αίαντας Σύρου από την πλευρά του δεν είχε αγωνιστεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δηλώσει στην Α΄ κατηγορία, κάτι που είχε συμβεί και με την Ελλάς Σύρου όταν είχε επαναδραστηριοποιηθεί. Η Ελλάς παρά της προσπάθειες της διοίκησης και του ίδιου του προέδρου της Νίκου Ζιάβρα δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία και έπαιξε στην Β΄ κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα και εξασφαλίζοντας την άνοδο. 

Η Α΄ κατηγορία Κυκλάδων

  1. Ελλάς Σύρου
  2. Πανναξιακός
  3. Α.Ε. Πάρου
  4. Α.Σ. Σαντορίνης 2020
  5. Α.Ο. Πύργου
  6. Παμμηλιακός

Τρεις (3) όμιλοι και 16 ομάδες η Β΄ κατηγορία

Στην Β΄ κατηγορία Κυκλάδων δήλωσαν συνολικά 16 ομάδες από τα νησιά του νομού. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων αναμένεται να χωρίσει τις ομάδες αυτές σε τρεις ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομάδων αναμένεται να γίνει με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια. Στον πρώτο όμιλο η λογική λέει πως θα λάβουν μέρος ομάδες από τα νησιά, Σύρος, Τήνος, Μύκονος και Άνδρος. Στον δεύτερο όμιλο θα μπουν ομάδες από τα νησιά, Πάρος, Σίφνος, Κύθνος, Σέριφος και Μήλος. Τέλος, στον τρίτο όμιλο θα πάρουν μέρος σωματεία από τη Νάξο, την Σαντορίνη και την Ίο. Αυτός είναι πιθανότατα ο διαχωρισμός που θα γίνει από την ΕΠΣ Κυκλάδων και την επιτροπή πρωταθλήματος.

Οι πιθανοί όμιλοι της Β΄ κατηγορίας Κυκλάδων

1ος όμιλος

  1. Αίαντας Σύρου
  2. ΑΟ Πάγος
  3. ΑΟ Άνω Σύρος
  4. ΠΑΣ Τήνου
  5. ΑΕ Μυκόνου (άνευ συναγωνισμού)
  6. Ανδριακός

2ος όμιλος

  1. ΑΟ Πάρου
  2. ΑΣ Πανσιφναϊκός
  3. ΑΟ Σερίφου
  4. ΑΠΣ Κύθνου
  5. Παμμηλιακός

3ος όμιλος

  1. Αστέρας Τραγαίας
  2. ΑΜΣ Φιλωτίου
  3. ΠΑΣ Νάξου
  4. ΑΣ Ίου
  5. ΑΟ Πανθηραϊκός