Σε τρεις ομίλους χωρίστηκαν οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή

Με περισσότερους αγώνες το πρωτάθλημα της Κ14

Η ΕΠΣ Κυκλάδων έστειλε στις ομάδες την συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Κ14. Στο πρωτάθλημα αυτό οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τρεις ομίλους, με τη διαφορά όμως ότι ο πρώτος και ο δεύτερος θα παίξουν τρεις γύρους. Αυτό γιατί τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος θα έχουν από πέντε ομάδες, σε αντίθεση με τον τρίτο που θα λάβουν μέρος οκτώ σωματεία. Να σημειώσουμε εδώ πως με τον τρόπο αυτό οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν επιπλέον παιχνίδια και οι ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία.

Στον πρώτο όμιλο θα παίξουν 3 ομάδες από τη Σύρο (θα γίνει κλήρωση ποιες θα λάβουν μέρος), την Τήνο και την Μύκονο. Από τη Σύρο οι ομάδες είναι ο Αίας Σύρου, ο Α.Π.Ο. Ελλάς Σύρου, οι Κανονιέρηδες Σύρου, ο  Νέος Α.Ο. Σύρου (απ’ αυτές τις τέσσερις ομάδες θα γίνει κλήρωση η μία να πάει στον δεύτερο όμιλο), ο ΠΑΣ Τήνου και ο Α.Ο. Μυκόνου.

Στον δεύτερο όμιλο θα υπάρξει μία ομάδα από τη Σύρο, που θα βγει μετά από κλήρωση, επίσης, θα παίξουν σωματεία από την Κύθνο, την Μήλο και τη Σίφνο. Ο Παμμηλιακός θα πάρει μέρος με δύο ομάδες, οι οποίες θα έχουν διαφορετικά ρόστερ. Επίσης θα είναι ο ΑΠΣ Κύθνου και ο Α.Σ. Πανσιφναϊκός.

Τέλος, στον τρίτο όμιλο θα αγωνισθούν ομάδες από την Πάρο, τη Νάξο, την Ίο και την Σαντορίνη, Από την Πάρο στην Κ14 και τον τρίτο όμιλο θα αγωνισθούν οι: ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός, ΑΜΕΣ Νηρέας και Α.Ο. Πάρου. Από την Νάξο θα παίξουν οι: ΑΜΣ Φιλωτίου, Πανναξιακός και ΠΑΣ Νάξου. Τέλος, από την Σαντορίνη και την Ίο, θα παίξουν οι Πανθηραίκός και Α.Σ. Ίου.

Ο πρώτος του πρώτου και του δευτέρου ομίλου μετά την πραγματοποίηση των τριών γύρων θα περάσουν στο final four της Κ14. Ενώ, από τον τρίτο όμιλο που υπάρχουν 8 ομάδες, στην τελική φάση θα προκριθούν ο πρώτος και ο δεύτερος. Από εκεί και πέρα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και οι νικητές από την ημιτελική φάση θα προκριθούν στον τελικό της κατηγορίας, όπου και θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Κ14.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους αγώνες (μπαράζ, ημιτελικοί, τελικός) δεν θα υπάρχει παράταση αλλά θα ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, για την ανάδειξη του νικητή .

Η συμπληρωματική προκήρυξη της Κ14 από την ΕΠΣ Κυκλάδων

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ

Συμμετέχουν 18 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους:

1ος όμιλος (5 ομάδες) : 3 ομάδες από Σύρο κατόπιν κλήρωσης (ΑΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, Α.Π.Ο. ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, ΚΑΝΟΝΙΕΡHΔΕΣ ΣΥΡΟΥ, ΝΕΟΣ Α.Ο. ΣΥΡΟΥ) και οι Π.Α.Σ. ΤΗΝΟΥ, Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ.

2ος όμιλος (5 ομάδες) : Η εναπομείνασα ομάδα από Σύρο και οι Α.Π.Σ. ΚΥΘΝΟΥ Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ 1, Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ 2 (με ξεχωριστά ρόστερ), Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ.

3ος όμιλος (8 ομάδες) : Α.Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ, Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ, Α.Ο. ΠΑΡΟΥ, Α.Μ.Σ. ΦΙΛΩΤΙ, Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ, Α.Σ. ΙΟΥ.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το πρωτάθλημα στον 1ο και 2ο όμιλο θα διεξαχθεί σε 3 γύρους. Ο τρίτος γύρος θα γίνει σε ουδέτερη έδρα ή σε έδρα που θα συμφωνούν από κοινού τα σωματεία. Η σειρά των αγώνων θα προκύψει μετά από κλήρωση.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ο πρώτος του 1ου και  ο πρώτος του 2ου ομίλου προκρίνονται στην τελική φάση.

Το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο θα διεξαχθεί σε 2 γύρους. Η σειρά των αγώνων θα προκύψει μετά από κλήρωση.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ο 1ος και ο 2ος προκρίνονται στην τελική φάση.

Έτσι θα συγκροτηθούν οι 4 ομάδες, που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση (Final-Four). Τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν μετά από κλήρωση.  Οι νικήτριες ομάδες θα αποτελούν το ζευγάρι του τΤελικού και ο νικητής θα είναι ο πρωταθλητής Κ-14 Ε.Π.Σ.Κ. «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΕ» περιόδου 2022-2023.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στους αγώνες (μπαράζ, ημιτελικοί, τελικός) δεν θα υπάρχει παράταση αλλά θα ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, για την ανάδειξη του νικητή .

Επίσης θα μπορούν να ορίζονται δύο αγώνες της ίδιας ομάδας σε ένα διήμερο, ανεξαρτήτως εάν δεν μεσολαβούν 24 ώρες μεταξύ των δύο αγώνων, εφόσον αυτό διευκολύνει συγκοινωνιακά και οικονομικά την μετακινούμενη ομάδα.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί σε ένα νησί που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα. Η επιλογή του νησιού διεξαγωγής της τελικής φάσης θα γίνει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με την προϋπόθεση αποδοχής συνδιοργάνωσης και κάλυψης του κόστους διαμονής των ομάδων, από πλευράς της.

Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δηλώσει αδυναμία οικονομικής κάλυψης των αγώνων και δεν υπάρξει άλλος χορηγός (Δήμος ή άλλος φορέας), η τελική φάση θα διεξαχθεί με την συμμετοχή των ομάδων στους αγώνες όπως ακριβώς περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο και με δικές τους δαπάνες.

Τα νησιά και τα γήπεδα διεξαγωγής θα ορισθούν από την διοργανώτρια.

Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που ήθελε προκύψει και δεν υπάρχει πρόβλεψη στην προκήρυξη και τους κανονισμούς, θα επιλαμβάνεται και θα αποφασίζει το ΔΣ της ΕΠΣΚ.