Η Α.Ε. Μυκόνου επικράτησε για δεύτερη φορά της Ελλάς Σύρου με 2-1 στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Κόρφου

Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα

Η Α.Ε. Μυκόνου επικράτησε για δεύτερη φορά της Ελλάς Σύρου με 2-1 στο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στο γήπεδο του Κόρφου. Οι δύο ομάδες των Κυκλάδων, που συνεχίζουν την προετοιμασία τους, έδωσαν ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, με τους προπονητές να βγάζουν από την πλευρά τους χρήσιμα συμπεράσματα. Βέβαια οι δύο ομάδες έχουν μία κατηγορία διαφορά, καθώς η Α.Ε. Μυκόνου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ενώ η Ελλάς Σύρου στην Α΄ κατηγορία Κυκλάδων. Παρόλα αυτά και τα δύο παιχνίδια είχαν τεράστιο αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού τόσο η Μύκονος όσο και η Ελλάς έχουν αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Να σημειώσουμε εδώ πως και οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παίκτες και συστήματα και ταυτόχρονα τεστάρισαν την ετοιμότητα των αθλητών τους. Σε αγωνιστικό επίπεδο το παιχνίδι είχε τεράστιο ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες, αν και έπαιζαν φιλικό, μπήκαν με στόχο τη νίκη. Το ματς στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να είχε κάποιες καλές ευκαιρίες κυρίως από πλευράς Μυκόνου, παρ' όλα αυτά δεν είχε κάποιο γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 14΄ και στο 27΄, με τον Θεοδώρου να μην μπορεί να βρει δίχτυα σε διαδοχικές κεφαλιές. Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στη δεύτερη ο Παπαδόπουλος έδειξε πόσο καλός τερματοφύλακας είναι καθώς με εντυπωσιακή ενέργεια αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκε στο 38’ όταν μετά το σουτ του Σπυρόπουλου μέσα από την περιοχή είδε τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0. Οι γηπεδούχοι με την επανάληψη μπήκαν πάρα πολύ δυνατά, καθώς μόλις στο 47΄ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ κάνοντας το 1-0. Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Αρκούδας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η Μύκονος από την πλευρά της συνέχισε να πιέζει και στο 57΄ με τον Παρασκευά, έπειτα από σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια προσπάθησαν να μειώσουν και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι και τα κατάφεραν δύο λεπτά αργότερα (59΄) όταν με το γκολ του Μίρορ μείωσαν σε 2-1. Στο 64΄ ο Ζγκούρι στάθηκε άτυχος σε προσπάθεια που είχε καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Το σκορ βέβαια σ’ αυτές τις περιπτώσεις έχει μικρή σημασία, καθώς οι προπονητές θέλουν περισσότερο να δουν την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές τους. Επίσης, ένα ακόμη στοιχείο που θέλουν να δουν είναι αν όλα όσα δουλεύονται στις προπονήσεις βγαίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τα δύο παιχνίδια της Ελλάς Σύρου με την Μύκονο, έδειξαν πολλά στοιχεία, κυρίως για την ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου ο οποίος προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του ένα διαφορετικό μέταλλο. Ο κ. Παπαδόπουλος καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο αγώνων έδινε συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του, αφού θέλει η ομάδα του να είναι έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα το οποίο αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς κάθε αγωνιστική θα είναι ντέρμπι.

Το ευχαριστώ της Διοίκησης της Ελλάς Σύρου

Η διοίκηση της Ελλάς Σύρου με την ολοκλήρωση του αγώνα της ομάδας με την Μύκονο στο γήπεδο του Κόρφου θέλησε, με ανακοίνωση της, να ευχαριστήσει του Μυκονιάτες για την άριστη φιλοξενία τους. Είναι σημαντικό οι ομάδες των Κυκλάδων να διατηρούν άριστες σχέσεις και μάλιστα μετά από κάθε παιχνίδι ο φιλοξενούμενος να ευχαριστεί τον γηπεδούχο για την φιλοξενία του. Οι δύο ομάδες βέβαια έχουν άριστες σχέσεις κι αυτό το έχουν αποδείξει όχι μόνο τώρα, αλλά και στα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συριανών

"Το Διοικητικό συμβούλιο, οι αθλητές, οι προπονητές και όλα τα μέλη της ομάδας μας, ευχαριστούν θερμά την ομάδα της ΑΕ Μυκόνου για την άψογη φιλοξενία της ανδρικής ομάδας μας και ακαδημίας στα φιλικά παιχνίδια που ελαβαν χώρα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερα και θερμά ευχαριστώ στον Γενικό αρχηγό της ΑΕ Μυκόνου και υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου κατά το πέρασμα του στην Σύρο όταν ήταν ποδοσφαιριστής, Πέτρο Γιαβρούτα.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις ευχαριστίες μας στον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Κουκά.

Επιφυλασσόμαστε να ανταποδώσουμε ανάλογη φιλοξενία, ευχόμαστε να έχετε καλούς αγώνες, χωρίς τραυματισμούς και καλά αποτελέσματα στην Γ΄ Εθνική".

Α.Ε. ΜΥΚΟΝΟΥ (Βλάχος - Παχατουρίδης): Παλιούρας (46' Ντούνης, 85' Μακρής), Σπυρόπουλος (65' Αρκούδας Χρ.), Μαντζανάς, Θεοδώρου, Αρκούδας Αλ. (61' Ράγια), Στυλιανόπουλος (46' Τράκας), Αχείμαστος (81' Μπουσάι), Μουρίκι (46' Πινέιρο), Αγγέλης (55' Παρασκευάς), Ζγκούρι (75' Λεσάι), Παπιομύτογλου (46' Βαλαβανόπουλος)

ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παπαδόπουλος): Παπαδόπουλος (75' Μώττος), Λαλάς, Οικονομόπουλος, Παράβαλος (53' Μαϊπάς), Κολλιάκος (78' Ρηγούτσος), Μάριαν, Μίρορ, Μανουδάκης (46' Παυλόπουλος), Μπακατσέλος (57' Αργυρός), Περιάλης (67' Νομικός), Ταουσάνης (78' Πρίντεζης).