Το γήπεδο Πάγου το τρώνε τα… μυρμήγκια

Μία άκρως περίεργη κατάσταση κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο εργολάβος του έργου για την επισκευή και αποκατάσταση του γηπέδου του Πάγου.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του χλοοτάπητα άπαντες διαπίστωσαν πως στο γήπεδο του Πάγου είχαν να αντιμετωπίσουν κάποιες περίεργες καταστάσεις. Αρχικά διαπιστώθηκε πως σε κάποια σημεία του γηπέδου έχει ξεκινήσει αφύσικη συγκέντρωση καουτσούκ. Αυτό γιατί με την τοποθέτηση του καουτσούκ ο εργολάβος και το συνεργείο του είχαν χτενίσει το γήπεδο με αποτέλεσμα το καουτσούκ να έχει απλωθεί ομοιόμορφα. Όμως στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τους αρμοδίους τεχνικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας διαπιστώθηκε πως το γήπεδο αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα και ταυτόχρονα πως έχει προκληθεί μικρής κλίμακας ζημιάς στον χλοοτάπητα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ χλοοτάπητα και εδάφους εμφανίστηκε πλήθος μυρμηγκιών, τα οποία εγκλωβίστηκαν από την τοποθέτηση του χλοοτάπητα και στην προσπάθειά διαφυγής τους οδήγησαν στην συγκέντρωση καουτσούκ κατά τόπους σε όλη την επιφάνια του γηπέδου. Οι ζημιές μπορεί να είναι μικρής κλίμακας, όμως παρουσιάστηκαν σε διάφορα σημεία του χλοοτάπητα, σε όλη του την έκταση. Σε ερώτηση προς τους αρμοδίους μας ενημέρωσαν πως αυτές οι ζημιές μπορούν εύκολα να αποκατασταθούν.

Η Περιφέρεια κινήθηκε από την πλευρά της άμεσα και ενημέρωσε τον εργολάβο ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς αντιμετώπιση του προβλήματος. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας, καθώς οι αρμόδιοι χρειάστηκε να τα βάλουν με την ίδια τη φύση. Κάθε εβδομάδα υπάρχει απεντόμωση του γηπέδου ώστε να απομακρυνθούν τα μυρμήγκια και το γήπεδο να σωθεί.

Να σημειωθεί πως πέραν του προβλήματος που υπήρξε και της άμεσης αποκατάστασής του, το γήπεδο του Πάγου είναι σε απολύτως λειτουργική κατάσταση και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα σωματεία του νησιού. Η Περιφέρεια έχει ήδη στείλει στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης επιστολή πρόσκλησης παράδοσης του.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του φωτισμού του γηπέδου, όπως και της εξέδρας όμως αμφότερα έχουν παραγγελθεί από την Ιταλία και χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την παράδοσή τους. Πάντως, μέχρι να παραληφθεί ο φωτισμός, το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ομάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.