Η Ελλάς διατήρησε την ψυχραιμία της ακόμη κι όταν έμεινε με έναν παίκτη λιγότερο και πήρε μία δίκαιη νίκη με 3-0 επί του Πύργου

Με το δεξί μπήκε στην Α΄ κατηγορία η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου

Η Ελλάς Σύρου επικράτησε με 3-0 του Πύργου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κυκλάδων. Το συγκρότημα του Κώστα Παπαδόπολου, αν και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε με έναν παίκτη λιγότερο, δεν αγχώθηκε και κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με 1-0 έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία του Ογκνιάνοφ και του Μπακατσέλου. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, αν και παρουσίασαν ένα αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αρχικά δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα όσο έπαιζαν με έναν παίκτη παραπάνω και στη συνέχεια παρασύρθηκαν από τα νεύρα τους κι έμειναν στο τέλος με εννέα παίκτες.

Το παιχνίδι σε αρκετά του σημεία ήταν αρκετά δυνατό, με σκληρά μαρκαρίσματα και ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Μαναριώτης είχε τη πρώτη και πολύ μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο 8΄, όμως ο Παπαδόπουλος ήταν εκεί και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Μπακατσέλος και πήγαν με το υπέρ τους σκορ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα άλλο παιχνίδι αφού στο δεύτερο μισό του αγώνα επικράτησε ο εκνευρισμός των  φιλοξενουμένων, με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο κόκκινες κάρτες και εκεί που είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα να μείνουν οι ίδιοι με έναν λιγότερο παίκτη.

Το 3-0 ήρθε δίκαια για την Ελλάς Σύρου καθώς κατάφερε να αξιοποιήσει ουσιαστικά τις μονάδες της, αφού και τα τρία γκολ ήρθαν έπειτα από ατομικές ενέργειες.

Σ’ αυτό το πρώτο παιχνίδι ο Κώστας Παπαδόπουλος έδειξε πως θέλει η ομάδα του τρέχει να καλύπτει χώρους και ταυτόχρονα να αξιοποιεί τους ποδοσφαιριστές του. Η Ελλάς Σύρου είναι ομάδα με πολλές καλές μονάδες που μπορούν είτε όλοι μαζί, είτε ο κάθε ένας ξεχωριστά να πάρει τη ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσει στη νίκη.

Ο αγώνας

7΄ ο Παυλόπουλος, μετά από μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος, ο διαιτητής της αναμέτρησης που ήταν σχετικά κοντά διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

8΄ τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Μαναριώτη βγαίνει τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, όμως το πλασέ του δεν ήταν όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Ελλάς Σύρου να βγάζει με το σώμα σε κόρνερ.

18΄  ο Ένσεφ δέχθηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά δύο κίτρινες κάρτες από τον κ. Βακόνδιο και πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με έναν παίκτη λιγότερο.

30΄ άουτ πέρασε το φάουλ που εκτέλεσε απ’ ευθείας ο Φύτρος.

33΄ ο Οικονομόπουλος πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο κόρνερ του Περιάλη από τα δεξιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

34΄ ο Μπακατσέλος, με απευθείας σουτ έπειτα από την γλυκιά σέντρα του Ογκνιάνοφ, νίκησε τον Τσουκαλά και η μπάλα κατέληξε στο βάθος της αριστερής γωνίας του τέρματος του Α.Ο. Πύργου. Η Ελλάς Σύρου άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0.

38΄ άουτ πέρασε η μπάλα στο σουτ του Φύτρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

52΄ ο Λούκα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινα κάρτα από τον κ. Βακόνδιο έπειτα από μαρκάρισμα πάνω στον Παυλόπουλο και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Ο Πύργος έμεινε με 10 παίκτες κι έπειτα από 35 περίπου λεπτά αγώνα επανήλθε η αριθμητική ισορροπία στο ματς.

55΄ άουτ πέρασε το σουτ του Παυλόπουλου από πλεονεκτική θέση.

59΄ ο Σελιστάι, έπειτα από μαρκάρισμα πάνω στον Ογκνιάνοφ δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινα κάρτα από τον κ. Βακόνδιο και αποβλήθηκε από το ματς. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα αθλητές για το υπόλοιπο του αγώνα.

62΄ ο Βούλγαρος της Ελλάς Σύρου εκτέλεσε άψογα το φάουλ, με τη μπάλα όμως να περνά δίπλα ακριβώς από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσουκαλά.

77΄ ο Φύτρος προσπάθησε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, όμως ο γκολκίπερ της Ελλάς Σύρου ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

78΄ ο Παυλόπουλος, μετά την ατομική προσπάθεια του Σταμούλη, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του 2-0.

86΄ ο Περιάλης αρχικά δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Τσουκαλά, στη συνέχεια της φάσης όμως ανατράπηκε στην περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε πολύ σωστά την παράβαση.

87΄ ο Παυλόπουλος πήρε τη μπάλα την έστησε στην άσπρη βούλα και με ωραία εκτέλεση νίκησε τον Τσουκαλά διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για την Ελλάς Σύρου.

Ελλάς Σύρου – Α.Ο. Πύργου 3-0

Σκόρερ: 34΄ Μπακατσέλος, 77΄, 89΄ (πεν.) Παυλόπουλος

Διαιτητές: Βακόνδιος, Ρούσσος (βοηθός), Γρυπάρης (βοηθός)

Ελλάς Σύρου (Παπαδόπουλος): Παπαδόπουλος, Οικονομόπουλος (λ.τρ.40΄ Αργυρός), Παράβαλος (70΄ Μανουδάκης), Ένσεφ, Σταμούλης, Κολλιάκος, Λαλάς, Ογκνιάνοφ, Παυλόπουλος, Μπακατσέλος (55΄ Ρηγούτσος), Περιάλης.

Α.Ο Πύργου (Κωνσταντόπουλος ): Τσουκαλάς, Παπαθανασίου (87΄ Προεστάκης), Δρόσος, Νομικός, Αχμετάι, Φύτρος (87΄Μογγολιάς), Σελιστάι, Μαναριώτης, Φύτρος, Κελίδης (87΄ Αναγνώστου), Λούκα.