Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου επικράτησε του Πανναξιακού και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος

Πέρασε από τη Νάξο (1-3) η Ελλάς Σύρου

Η Ελλάς Σύρου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Πανναξιακού με 1-3. Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αφού κατάφερε στο πρώτο μέρος να προηγηθεί με 0-3, χάρη στα τέρματα που σημείωσε ο Παυλόπουλος. Από την πλευρά του ο Πανναξιακός θα μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να είχε πετύχει κάποιο τέρμα, όμως οι δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό Παπαδόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας με μυαλό, αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με ένα σημαντικό προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την ελαφριά υπεροχή, όμως δεν απείλησαν ιδιαίτερα τους Συριανούς. Το γκολ του Πανναξιακού προήλθε από στημένη μπάλα, καθώς ο Πιτταράς βρήκε τον Σκούπρα έπειτα από εκτέλεση φάουλ και ο δεύτερος με προβολή μείωσε σε 1-3. Από εκεί και πέρα δεν κατάφερε να πιέσει ώστε να πετύχει κάποιο άλλο γκολ.

Το παιχνίδι

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η ομάδα της Σύρου ήταν καλύτερη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να αξιοποιήσει τις περισσότερες ευκαιρίες που της δόθηκαν στο παιχνίδι. Από την πλευρά του ο Παπαδόπουλος, όποτε χρειάστηκε με εντυπωσιακές επεμβάσεις, κράτησε το μηδέν για την εστία του και στην επίθεση ο Παυλόπουλος έδειξε πόσο δεινός σκόρερ είναι αφού έστειλε την μπάλα τρεις φορές στα δίχτυα του Ποθητού. Το πρώτο γκολ του φορ της Συριανής ομάδας ήταν εξαιρετικό καθώς από τα πλάγια της επίθεσης κατάφερε με σουτ να νικήσει τον Ποθητό και να ανοίξει το σκορ για την Ελλάς Σύρου κάνοντας το 0-1 στο 22’. Ο Περιάλης στο 40’ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον νεαρό γκολκίπερ της ομάδας της Νάξου και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ζαράνης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Παυλόπουλος νίκησε για δεύτερη φορά τον Ποθητό, που αν και έπεσε στη σωστή γωνία, είδε τη μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του 0-2. Το 0-3 διαμορφώθηκε με τους ίδιους πρωταγωνιστές, καθώς ο Περιάλης αυτή τη φορά, με ωραία παράλληλη πάσα, βρήκε τον Παυλόπουλο και ο δεύτερος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Ποθητού. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ ώστε να μπουν και πάλι μέσα στο κόλπο της διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος. Από την άλλη πλευρά η Ελλάς ήθελε να διατηρήσει τα κεκτημένα της και να φύγει από τη Νάξο με το τρίποντο της νίκης. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το παιχνίδι δεν είχε κάτι το αξιόλογο, μέχρι που ο Πιτταράς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά της περιοχής και βρήκε ωραία τον Σκούπρα. Ο δεύτερος με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου και ο Πανναξιακός μείωσε σε 1-3 στο 64’.

Τέλος, το παιχνίδι είχε μία ακόμη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Ογκνιάνοφ να χάνει μοναδική ευκαιρία καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Ποθητού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι καλύτερες στιγμές

1’ με αξιώσεις η πρώτη επίσκεψη της Ελλάς Σύρου στην περιοχή με τον Μπακατσέλο και τον Παυλόπουλο. Χωρίς πρόβλημα ο γκολκίπερ της ομάδας της Νάξου.

3’ άουτ πέρασε το σουτ του Περιάλη έξω από την μεγάλη περιοχή.

10’ τεράστια ευκαιρία για τον Πανναξιακό με τον Ευρυπιώτη και στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Παπαδόπουλος, με εντυπωσιακή επέμβαση, έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ.

13’ ο Παπαδόπουλος μέχρι στιγμής είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ελλάς Σύρου, καθώς με υπερπροσπάθεια έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Σκούπρα.

22’ ο Παυλόπουλος με ωραίο σουτ από τη δεξιά πλευρά της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Ποθητό κι έκανε το 0-1 για την Ελλάς Σύρου.

34’ ο Παυλόπουλος μετά τη συνεργασία των Μπακατσέλου και Σταμούλη βρέθηκε κοντά σε ακόμη ένα γκολ, όμως η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ποθητού.

40’ πέναλτι σε ανατροπή του Περιάλη έπειτα από την έξοχη κάθετη πάσα του Ογκνιάνοφ.

40’ ο Παυλόπουλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει προηγουμένως ο Περιάλης και έκανε το 0-2 για την Ελλάς Σύρου.

45’ ο Παυλόπουλος έχασε τεράστια ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ποθητού καθώς η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε σταμάτησε σε σώματα αμυντικών.

45’ στη συνέχεια της φάσης ο Περιάλης, από τα αριστερά της επίθεσης της ομάδας της Σύρου, βρήκε με ωραία παράλληλη πάσα τον Παυλόπουλο, ο οποίος με πλασέ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της Νάξου 0-3.

 57’ στα χέρια του Παπαδόπουλου η μπάλα στο φάουλ που εκτέλεσε απευθείας ο Πιτταράς.

64΄ο Σκούπρα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιτταρά, με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου και μείωσε σε 1-3 για τον Πανναξιακό.

76’ ο Ογκνάνοφ με φάουλ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Παυλόπουλος πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ποθητού.

92 ο Ογκνιάνοφ στάθηκε άτυχος μέσα στην περιοχή του Πανναξιακού καθώς το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της ομάδας της Νάξου.