Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου επικράτησε με 3-0 της Α.Ε. Πάρου έπειτα από την καλύτερή της φετινή εμφάνιση

Η Ελλάς Σύρου επέστρεψε στην κορυφή με σόου Παυλόπουλου

  • Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, 2022 - 14:59
  • /   Eνημέρωση: 14 Νοε. 2022 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι κορυφής η Ελλάς Σύρου η οποία επικράτησε εύκολα της Α.Ε. Πάρου με 3-0. Οι Συριανοί ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασε δίκαια στη νίκη και στην επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας. Να σημειώσουμε εδώ πως η Ελλάς Σύρου αν και είχε δύο νίκες και μία ισοπαλία είχε περάσει στη δεύτερη θέση, καθώς μετά τις καταγγελίες της Α.Ε. Πάρου και του Νηρέα, έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα ο Α.Ο. Πύργου ο οποίος ακόμη δεν έχει εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο. Η ΕΠΣ Κυκλάδων από την πλευρά της κρατά στάση αναμονή καθώς ζήτησε με επιστολή της προς τον κ. Αυγενάκη να ανοίξει έστω και για λίγο το σύστημα ώστε να καταθέσουν οι ομάδες που δεν έχουν πάρει την έγκριση μέχρι σήμερα.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρηση, η Ελλάς Σύρου από την αρχή του αγώνα είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και απειλήθηκε σε κανένα σημείο του ματς. Η Α.Ε. Πάρου με πολυπρόσωπη  άμυνα και σύστημα 4-4-2 προσπάθησε να κρατήσει τους παίκτες της Ελλάς Σύρου μακριά από την εστία του Ρούσσου. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το είχε καταφέρει καθώς για 40 λεπτά η Ελλάς Σύρου δεν είχε πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ρούσσου. Ο Παυλόπουλος ήρθε να δώσει τη δική του… λύση και να βάλει με ένα ωραίο πλασέ την Ελλάς Σύρου μπροστά στο σκορ με 1-0. Το γκολ αυτό έλυσε ουσιαστικά τα… πόδια των Συριανών οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο σημείωσαν ακόμη δύο τέρματα, αλλά δημιούργησαν και πολλές ευκαιρίες και μάλιστα αρκετές κλασσικές.

 

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

2’ ο Έντσεφ έπειτα την εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως η κεφαλιά που πήρε κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

16’ ο Ρούσσος χωρίς πρόβλημα απέκρουσε την κεφαλιά του Παυλόπουλου.

30’ άουτ κατέληξε το φάουλ από μακρινή απόσταση του Μουράι.

41’ ο Παυλόπουλος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ρούσσο κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

47’ τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Σύρου με τον Ρούσσο να διώχνει με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Παυλόπουλου.

48’ ο Μανουδάκης εκτέλεσε το κόρνερ ο Παυλόπουλος πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας της Πάρου, γράφοντας το 2-0 για την Ελλάς Σύρου.

49’ ο Παπαδόπουλος απέκρουσε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το σουτ του Κρητικού.

60’ ο Μπακατσέλος βρέθηκε μόνος απέναντι στην εστία του Ρούσσο, όμως ο παίκτης της Ελλάς Σύρου έστειλε τη μπάλα άουτ. Αρχικά ο Περιάλης με ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε σουτ και ο Ρούσσο με υπερένταση έβγαλε προς τα αριστερά.

65’ ο Μανουδάκης με πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον Παυλόπουλο ο οποίος με μία ασύλληπτη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο Γάμα της εστίας της Πάρου διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για την Ελλάς Σύρου.

68’ ο Έντσεφ με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ, έπειτα από σουτ από πλεονεκτική θέση.

71’ νέα τεράστια ευκαιρία για γκολ για την Ελλάς Σύρου με τον Παυλόπουλο, ο οποίος από τα δύο μέτρα έπειτα την ατομική του Παράβαλου έστειλε τη μπάλα άουτ.

79’ ο Μάγγος με σουτ δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο.

85’ άουτ το σουτ του Ρηγούτσου από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής.

 

Ελλάς Σύρου (Κώστας Παπαδόπουλος): Παπαδόπουλος, Σταμούλης, Παράβαλος (77’ Ρηγούτσος), Οικονομόπουλος (86’ Αργυρός), Κολιάκος, Έντσεφ, Ογκντάνοφ, Μανουδάκης, Παυλόπουλος, Περιάλης (84’ Μαϊπάς), Μπακατσέλος.

Α.Ε. Πάρου (Γιώργος Μοστράτος): Ρούσσος, Μπέτσα, Γαβαλας, Παντελαίος, Μουράι, Λόκα Γκ., Βασιλόπουλος (86’ Μπερνικόλας(, Κρητικός, Αρκουλής (63’ Ραγκούσης), Μάγγος, Λόκα