Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου επικράτησε δίκαια στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής και ξέφυγε με 5 βαθμούς από το συγκρότημα της Νάξου

Πλεονέκτημα τίτλου η Ελλάς Σύρου μετά το 2-0 επί του Πανναξιακού

Η Ελλάς Σύρου νίκησε με 2-0 στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής με τον Πανναξιακό κι έκανε βήμα τίτλου καθώς ξέφυγε με 5 βαθμούς από την ομάδα της Νάξου, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακή στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, παρουσία περίπου 350 φίλων του ποδοσφαίρου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν από την αρχή με ξεκάθαρους στόχους καθώς τόσο η Ελλάς Σύρου, του Κώστα Παπαδόπουλου, όσο και ο Πανναξιακός, του Γιώργου Προμπονά, ήθελαν τη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τους διαδρόμους που θα τους φέρουν πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Οι Συριανοί ήταν αυτοί που έχασαν τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία καθώς είδαν τη μπάλα στο σουτ του Περιάλη να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μένιου. Οι γηπεδούχοι για περίπου 20 λεπτά έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα και να μην κινδυνεύουν. Όσο ο χρόνος κυλούσε ο Πανναξιακός ισορροπούσε το ματς.

Οι φιλοξενούμε οι μετά το 30΄ έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Τόσο στο 36΄ όσο και ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του κ. Προμπονά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που της δόθηκαν.

Η Ελλάς Σύρου, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο 41΄ κατάφερε να στείλει με τον Περιάλη τη μπάλα στην εστία του Μένιου και να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενη με 1-0 στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι, με την ψυχολογία στα ύψη, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με πατημένο το γκάζι, καθώς στο 47΄ είχαν δοκάρι με τον Παράβαλο, αλλά και στο 49΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Παυλόπουλο.

Ο Περιάλης, που σαφώς ήταν και το πρόσωπο του αγώνα, στο 56΄ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Από εκεί και πέρα ο Πανναξιακός προσπάθησε να ανέβει και να πάρει χώρο στο γήπεδο, όμως η Ελλάς έπαιξε τόσο όσο για να κρατήσει το υπέρ πολύτιμο 2-0 και πάρει μία σπουδαία νίκη.

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

6΄ μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάς Σύρου, με τον Περιάλη να στέκεται άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε, έπειτα και την παρέμβαση του Μένιου, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πανναξιακού.

8΄ ο Μένιος, με εντυπωσιακή ενέργεια, έδιωξε σε κόρνερ του σουτ του Παυλόπουλου από πλεονεκτική θέση.

14΄ο Πιτταράς με φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, όμως η μπάλα βρήκε στο τείχος και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ελλάς Σύρου.

33΄ άουτ κατέληξε το σουτ του Πιτταρά έξω από την μεγάλη περιοχή.

36΄ τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Νάξου, καθώς ο Πίντο, μετά από φάουλ, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως η κεφαλιά που πήρε κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

37΄ δεν πλήρωσε το λάθος του Παπαδόπουλου η Ελλάς, καθώς στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα ο γκολκίπερ των Συριανών έπιασε αέρα, όμως ο Σκούπρα καθυστέρησε, με αποτέλεσμα ο Οικονομόπουλος να βάλει το πόδι και η μπάλα να καταλήξει σε κόρνερ.

41΄ ο Περιάλης, μετά την εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά του Λαλά, βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Μένιο για το 1-0.

47΄ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Παράβαλο, ο νεαρός άσσος της Ελλάς Σύρου έπειτα από την πάσα με το τακουνάκι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μένιο, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πανναξιακού.

48΄ στα χέρια του Παπαδόπουλου η μπάλα έπειτα από το σουτ του Κουλούρη έξω από τη μεγάλη περιοχή.

56΄ ο Περιάλης στην επαναφορά της μπάλα, έπειτα από την απόκρουση του Μένιου στο πλασέ του Παυλόπουλου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανναξιακού κάνοντας το 2-0 για την Ελλάς Σύρου.

69΄ άουτ το σουτ του Ευριπιώτη.

70΄ κεφαλιά του Παυλόπουλου μετά τη σέντρα του Ογκνιάνοφ, χωρίς πρόβλημα απόκρουσε ο Μένιος.

78΄ ο Έντσεφ με το στήθος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μένιο, έπειτα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Περιάλης.

91΄ άουτ κατέληξε το φάουλ που εκτέλεσε ο Πιτταράς.

Ελλάς Σύρου: Παπαδόπουλος, Λάλας, Σταμούλης, Οικονομόπουλος, Κολιάκος, Έντσεφ, Ογκνιάνοφ (82' Αργυρός), Μανουδάκης (57' Μπακατσέλος), Παυλόπουλος (82' Χατζηδιαμαντής), Περιάλης, Παράβαλος (74' Ρηγούτσος).

Πανναξιακός: Μένιος Συμεών, Κοττάκης, Σκούπρας, Γιαννής, Πιτταράς, Ευριπιώτης (86' Παπαματθαίου), Δεμερτζής, Πίντο, Γκαστόν, Τσουρής, Κουλούρης.