Ήττα για την Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων από τα Δωδεκάνησα

Με το αριστερό άρχισε τις υποχρεώσεις της η Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής των Εθνικών ομάδων. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Γατσέλου ηττήθηκε με 3-0 από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου στην πρεμιέρα των αγώνων. Οι Κυκλαδίτες δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και γνώρισαν την ήττα από τους ανώτερους Δωδεκανήσιους. Η ομάδα του Γιώργου Τριχιά ήταν καλύτερη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτιαξε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 13’ με τον Φραγκονικόλα, το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ. Στο 21’ η κεφαλιά του Μουσταφάι έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Καστρενού δεν βρήκε στόχο.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά την ΕΠΣ Κυκλάδων και στο 22’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως δεν το… πλήρωσαν, καθώς η μπάλα στο σουτ του Φραγκονικόλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ξενάκη.

Ο γκολκίπερ των Κυκλάδων έδειξε από την αρχή του αγώνα πως είναι σε καλή ημέρα, καθώς δεν αιφνιδιάστηκε ούτε στο μακρινό σουτ του Σαλλούφι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι εκείνοι τις δικές τους καλές στιγμές, όπως αυτή στο 33’ με τον Βλαχάκη να επιχειρεί σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Σεκκελιάδη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τα Δωδεκάνησα με το σουτ του Πιζάνια να σταματά στο δοκάρι του Ξεκάνη. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να παραμένει 0-0 και τα πάντα να είναι ανοικτά.

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν ακόμη πιο δυνατά και πίεσαν περισσότερο, όμως αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 46’ ήταν οι Κυκλάδες. Η ομάδα του Βαγγέλη Γατσέλου στάθηκε άτυχη καθώς ο Καμπάνης με την κεφαλιά που πήρε έπειτα τη σέντρα του Αλιφιέρη έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι των Δωδεκανήσων.

Στο 48’ οι παίκτες του κ. Τριχιά μετουσίωσαν σε γκολ την ευκαιρία που τους δόθηκε, καθώς ο Μουσταφάι βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ξενάκη, κάνοντας το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Κουτρούτσος δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γιαννούκα, μετά το παρατεταμένο κράτημα πάνω στον Σισώη.

Στο 52’ ο Ζερβός μετά την παράλληλη πάσα του Καστερνού έκανε το 2-0 για τα Δωδεκάνησα, βάζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις για μία μεγάλη νίκη. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από το Ντανούσι στο 63’, με τον παίκτη του κ. Τριχιά να νικά τον Ξενάκη με ωραίο πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, παίζοντας και με παίκτη λιγότερα δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και μοιραία γνώρισαν την ήττα στην δική τους… πρεμιέρα.

 

ΕΠΣ Δωδεκανήσου – ΕΠΣ Κυκλάδων 3-0

Διαιτητής: Γιαννουκάς Τάσος, Βοηθοί: Αρέστης - Παγωνάς

Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου (Γιώργος Τριχιάς): Σεκκελιάδης, Πιζάνιας Π. (66’ Καρπαθάκης), Μουσταφάι, Πιζάνιας Μ, Μόλι (60’ Καρδούλιας), Ντανούσι (60’ λ.τρ. Θεοχαρόπουλος), Σισώης, Σαλλούφι (50’ Πούπα), Φραγκονικόλας, Καστρενός, Ζερβός (60’ Λέντζας).

Ε.Π.Σ. Κυκλάδων (Βαγγέλης Γατσέλος): Ξενάκης, Καπέλλας, Κουτρούτσος, Σέχου, Νομικός, Καλλίγερος (69’ Στεφάνου), Παπαβασιλείου (50’ Μπέτσα), Αρώνης, Βλαχάκης (46’ Σκανδάλης), Καμπάνης (69’ Βαλέττας), Αλιφιέρης (56’ Δακτυλίδης).