Με τον πρωταθλητής της ΕΠΣ Δωδεκανήσου θα αρχίσει την φετινή της προσπάθεια η Ελλάς Σύρου

Δύσκολη η κλήρωση για τους Συριανούς

Σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των Ενώσεων. Η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Κυκλάδων, η Ελλάς Σύρου τοποθετήθηκε στον 8ο όμιλο και θα δώσει τη δική της μάχη για μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Οι Συριανοί θα αρχίσουν την προσπάθειά τους με εκτός έδρας ματς, καθώς θα φιλοξενηθούν από τον πρωταθλητή Δωδεκανήσου. Σ
τη συνέχεια η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου θα φιλοξενήσει στην Σύρο τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Αθηνών Α’. Η Ελλάς έχει ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, καθώς στα τρία ματς της Σύρου, τα δύο είναι με ομάδες οι οποίες έχουν τους ίδιους στόχους. Εκτός τα πράγματα αλλάζουν αφού οι αντίπαλοι είναι πιο… βατοί. Βέβαια αν θέλεις να ανέβεις είσαι υποχρεωμένος να παίξεις με όλες τις ομάδες και ταυτόχρονα να κυνηγήσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι Συριανοί δείχνουν πιο έτοιμοι, αφού έχουν δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο και ταυτόχρονα την φετινή αγωνιστική περίοδο είχαν την ευκαιρία να δώσουν περισσότερα και πιο δύσκολα παιχνίδια.

Τα πάντα θα κριθούν μέσα στις τέσσερις γραμμές και οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου στα εντός έδρας παιχνίδια θα χρειαστούν και την βοήθεια των φιλάθλων του νησιού, ώστε να καταφέρουν να πάρουν τα αποτελέσματα που θα τους δώσουν την άνοδο.

 

Νίκος Ζιάβρας: «Όλοι μαζί για να γράψουμε ιστορία»

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελλάς Σύρου Νίκος Ζιάβρας μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την κλήρωση, αλλά για το που πιστεύει ότι θα κριθεί η άνοδος.

«Δεν υπάρχουν καλές η κακές κληρώσεις, υπάρχουν καλές η κακές μέρες. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και πιστεύω φέτος πως θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πιο έμπειροι από την περσινή διαδικασία και νομίζω θα ανταπεξέλθουμε καλύτερα σ’ αυτή τη διαδικασία αγώνων. Θέλουμε τον κόσμο του νησιού στο πλάι μας και με τη βοήθεια τους μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε ο κόσμος να γεμίσει την εξέδρα του γηπέδου και να σταθεί στο πλάι των παικτών μας. Η στιγμή είναι κρίσιμη. Όλοι θέλουμε την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Πάμε όλοι μαζί να γράψουμε ιστορία».

 

Αυτά ισχύουν για την άνοδο

 

Στο ειδικό πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ε.Π.Σ. για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική θα συμμετάσχουν οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες. Θα συγκροτηθούν 8 όμιλοι των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο.

 

Το πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός + 1 ρεπό).

Οι ομάδες που θα συγκροτήσουν τον 8ο όμιλο είναι: ΕΠΣ Αθηνών Α’, ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ΕΠΣ Κυκλάδων, ΕΠΣ Λέσβου, ΕΠΣ Σάμου, ΕΠΣ Χίου.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ ανόδου

 

1η αγωνιστική

ΕΠΣ Αθηνών Α’ – ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής

ΕΠΣ Σάμου – ΕΠΣ Χίου

ΕΠΣ Δωδεκανήσου – ΕΠΣ Κυκλάδων

ΕΠΣ Λέσβου : Ρεπό

 

2η αγωνιστική

ΕΠΣ Κυκλάδων – ΕΠΣ Αθηνών Α’

ΕΠΣ Χίου – ΕΠΣ Δωδεκανήσου

ΕΠΣ Λέσβου – ΕΠΣ Σάμου

ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής : Ρεπό

 

3η αγωνιστική

ΕΠΣ Δωδεκανήσου – ΕΠΣ Σάμου

ΕΠΣ Ανατολική Αττικής – ΕΠΣ Χίου

ΕΠΣ Λέσβου – ΕΠΣ Αθηνών Α’

ΕΠΣ Κυκλάδων: Ρεπό

 

4η αγωνιστική

ΕΠΣ Αθηνών Α’ – ΕΠΣ Χίου

ΕΠΣ Κυκλάδων – ΕΠΣ Λέσβου

ΕΠΣ Δωδεκανήσου – ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής

ΕΠΣ Σάμου : Ρεπό

 

5η αγωνιστική

ΕΠΣ ΣΑθηνών Α’ – ΕΠΣ Δωδεκανήσου

ΕΠΣ Σάμου – ΕΠΣ Κυκλάδων

ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής – ΕΠΣ Λέσβου

ΕΠΣ Χίου: Ρεπό

 

6η αγωνιστική

ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής – ΕΠΣ Σάμου

ΕΠΣ Λέσβου – ΕΠΣ Δωδεκανήσου

ΕΠΣ Χίου – ΕΠΣ Κυκλάδων

ΕΠΣ Αθηνών Α’: Ρεπό

 

7η αγωνιστική

ΕΠΣ Χίου – ΕΠΣ Λέσβου

ΕΠΣ Κυκλάδων – ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής

ΕΠΣ Σάμου – ΕΠΣ Αθηνών Α’

ΕΠΣ Δωδεκανήσου : Ρεπό: