Το συγκρότημα του Μάκη Πούλου επικράτησε στον τελικό με 0-2 των Κανονιέρηδων Σύρου

Πρωταθλήτρια Κυκλάδων η Κ16 της Α.Ε. Μυκόνου

Η Α.Ε. Μυκόνου νίκησε στον τελικό της Κ16 τους Κανονιέρηδες Σύρου με 1-2 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων. Η ομάδα του Μάκη Πούλου εκμεταλλεύτηκε τα δύο γκολ που σημείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου κι έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την χρονιά.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κλείσουν τους διαδρόμου προς τις εστίες τους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός ανέβηκε και η Μύκονος κατάφερε σε διάστημα τριών λεπτών να προηγηθεί με 0-2. Αρχικά ο Κουτρούτσος άνοιξε το σκορ στο 52’ και τρία λεπτά αργότερα ο Δακτυλίδης με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-2. Από εκεί και πέρα οι Κανονιέρηδες βγήκαν μπροστά και πίεσαν για την γρήγορη μείωση του σκορ. Η Μύκονος, από την πλευρά της, είχε κλείσει σωστά τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην περιοχή της και κρατούσε το υπερπολύτιμο γι’ αυτήν 0-2. Το μόνο που κατάφεραν οι Συριανοί ήταν να μειώσουν σε 1-2 στο 83’ με τον Καμπάνη.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου βραβεύτηκαν τόσο ο πρόεδρος της Μυκόνου Αλέξανδρος Κουκάς, όσο και ο υπεύθυνος των ακαδημιών Σταμάτης Δακτυλίδης, για την πολυετή τους προσφορά στον σύλλογο.

Η Α.Ε. Μυκόνου για την χρονιά που έκλεισε ιδανικά

Μια σεζόν-όνειρο για τον αθλητισμό της Μυκόνου έφτασε στο τέλος της με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων από την Κ16 του Συλλόγου. Μια σεζόν που όπως είπε περιχαρής και ο πρόεδρος της ΑΕΜ Αλέξανδρος Κουκάς ήταν ουσιαστικά η δικαίωση για τους κόπους και τις προσπάθειες 30 ετών. Πραγματικά αποτελεί μοναδικό φαινόμενο οι ομάδες ενός μικρού νησιού να πρωταγωνιστούν όχι απλά σε τοπικά αλλά και σε Εθνικά πρωταθλήματα. Στο ποδόσφαιρο η αντρική ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού στη Γ' Εθνική, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Κυκλάδων. Η γυναικεία ομάδα στην πρώτη της παρουσία στη Β' Εθνική κατέκτησε την 4η θέση, μένοντας άνετα στην κατηγορία. Στο μπάσκετ η αντρική ομάδα έφτασε ως τα πλέι οφ ανόδου στην Α2 κάνοντας μια εντυπωσιακή πορεία . Αν προσθέσουμε τις επιτυχίες στις Ακαδημίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και στον Στίβο και τη Ρυθμική Γυμναστική εύκολα καταλαβαίνει κανείς το πόσο έντονη είναι η αθλητική δραστηριότητα που υπάρχει στο νησί και πόσοι άνθρωποι ασχολούνται επί καθημερινής βάσεως με τόσα αθλήματα.

Άνθρωποι που αφιερώνουν πολύ χρόνο και δαπανούν πολλά χρήματα προκειμένου να υπάρχει τέτοιο αθλητικό επίπεδο στη Μύκονο.

Δύο από αυτούς τους ανθρώπους βραβεύτηκαν και στο ημίχρονο του τελικού της Κ16. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Σταμάτη Δακτυλίδη που για πολλά χρόνια είναι βασικός αρωγός των Ακαδημιών αλλά και του ποδοσφαίρου γενικότερα και του προέδρου της Α.Ε. Μυκόνου Αλέξανδρο Κουκά ο οποίος για δεκαετίες έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει τα πάντα για τον αθλητισμό στο νησί! Αμφότεροι τιμήθηκαν με πλακέτα δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για το καλό του αθλητισμού στη Μύκονο! Άλλωστε όλοι στην ΑΕΜ δεν θέλουν η φετινή σεζόν να είναι απλά μια... φωτοβολίδα. Στόχος είναι οι φετινές επιτυχίες να αποτελέσουν την απαρχή μιας ακόμα καλύτερης πορείας για τις ομάδες του νησιού. Τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ οι παράγοντες της ομάδας είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι για το μέλλον, αφού θέλουν να κάνουν ακόμα υπερήφανους τους Μυκονιάτες αλλά και όλους τους Κυκλαδίτες. Όπως και οι ίδιοι λένε χαρακτηριστικά «τα καλύτερα έρχονται».

 

Ο Πανθηραϊκός για τη διοργάνωση

Η ομάδα της Σαντορίνης με ανακοίνωσή της θέλησε να συγχαρεί όλους τους αθλητές του Πανθηραϊκού που έλαβαν μέρος στο Fianl four της Μυκόνου. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Πανθηραϊκός τερμάτισε στην τέταρτη θέση, καθώς ηττήθηκε από τον Α.Ο. Πάρου με 3-0 στον μικρό τελικό, ενώ στον ημιτελικό το συγκρότημα από τη Σαντορίνη είχε ηττηθεί με 6-2 από τους Κανονιέρηδες Σύρου.

Η ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα το πρωτάθλημα Κ16 της ΕΠΣ Κυκλάδων για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023, μέσω του final-4 που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Μυκόνου.

Στους δυο αγώνες που έδωσε η ομάδα μας, δεν κατάφερε να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο με αποτέλεσμα να ηττηθεί στον ημιτελικό από τους Κανονιέρηδες Σύρου με 6-2, καθώς και από τον ΑΟ Πάρου με 3-0 στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Ωστόσο, παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που στελέχωσαν το τμήμα της Κ16 καθώς και τον προπονητή της ομάδας μας κ. Δημήτρη Κρεμμύδα, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν καθ´ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να καταταγεί στην 4η θέση.

Την αποστολή του Πανθηραϊκού που συμμετείχε στο final-4 της Μυκόνου αποτέλεσαν οι: Ζαμπέλης, Καβαλλάρης, Καραγιάννης, Καραμολέγκος, Λιγνός, Μalushi, Μαρτίδης, Μέμα, Μέση, Μοσχάτος, Murjikneli, Μπούζι, Παναγιώτου Δ., Παναγιώτου Π., Παπαβασιλείου,Παπαϊωάννου, Σέχου, Σκοπελίτης, Τσάνο, Φύτρος και Χαϊνταράι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας ευχαριστεί θερμά τον κ. Κατσικαλάκη Σπύρο από την Α.Ε Μυκόνου για όλες τις διευκολύνσεις που παρείχε στην αποστολή μας. Παράλληλα, συγχαίρουμε όλα τα σωματεία που έλαβαν μέρος στον φετινό πρωτάθλημα Κ16 της ΕΠΣΚ και ιδιαίτερα τους ΑΟ Πάρου(3η θέση) Κανονιέρηδες Σύρου (2η θέση) και φυσικά την ΑΕ Μυκόνου για την κατάκτηση του τίτλου.

 

 

Κανονιέρηδες Σύρου – Α.Ε. Μυκόνου 1-2

Κανονιερηδες Σύρου: Βλάχος, Κουκούλας, Βακονδιος Γ., Βακονδιος Δ., Μαραγκός, Νομικός, Καμπάνης, Ρούσσος Δ. Κεντρί, Χαμζα, Ρούσσος Α (50' Ραουζαίος).

ΑΕ Μυκόνου: Μπεσιρι (73' Μπούσι), Χαλιλι (47' Χανιώτης), Ντρεου, Μιχασι, Κουτρουτσος, Βετσαι, Ρούστεμι (73' Σεράνι), Μπάλα, Δακτυλιδης, Παχατουριδης, Κοτσελης (63' Ματάι).