Πένθος στην Αγγλία: «Έφυγε» ο μύθος, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον

  • Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2023 - 18:24

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, σκορπώντας θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είχε επιζήσει από το αεροπορικό δυστύχημα του 1958.

Ο θρυλικός πρώην επιθετικός φόρεσε τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων για 17 χρόνια, ενώ πέρασε από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Συνολικά έπαιξε 758 παιχνίδια και σκόραρε 249 γκολ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων, τριών πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου.

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ήταν ένας από τους επιζήσαντες του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου το 1958. Μάλιστα από τους 21 επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης (είχε τραγικό απολογισμό 23 άτομα) ήταν ο τελευταίος (χρονικά) που "έφυγε".

«Με μεγάλη λύπη αναφέρουμε ότι ο Σερ Μπόμπι αναπαύθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειάς του. «Θέλουμε να πούμε ‘ευχαριστώ’ σε όσους βοήθησαν για τη φροντίδα του και σε όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν. Θα θέλαμε να ζητήσουμε να γίνουν σεβαστές αυτές οι στιγμές για την οικογένεια».

Ανακοίνωση έβγαλε φυσικά και η Γιουνάιτεντ. «Ο Σερ Μπόμπι ήταν ήρωας για εκατομμύρια ανθρώπους, όχι μόνο στο Μάντσεστερ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το club στέλνει συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Νόρμα, τις κόρες τους και όσους τον αγάπησαν».