Η ομάδα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 της Εράνης Φιλιατρών

Επιστροφή στις νίκες για την Ελλάς Σύρου

Στην τέταρτη της νίκη έφτασε η Ελλάς Σύρου, η οποία επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων με 4-0 της Εράνης Φιλιατρών.

Με έναν άκρως ποδοσφαιρικό καιρό, οι Συριανοί “χόρευαν” στο χορτάρι και μετά από μία επιβλητική εμφάνιση, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, η οποία τους έδωσε μία ακόμη βαθμολογική ανάσα.

Το συγκρότημα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα ήταν καλύτερο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς. Μία νίκη που έρχεται να δώσει σημαντική βαθμολογική ώθηση στην ομάδα της Σύρου και ταυτόχρονα καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η Ελλάς Σύρου μπορεί να έφτασε σε μία ευρεία νίκη, η οποία όμως δεν ήρθε τόσο εύκολα, όσο δείχνει το τελικό σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως είναι μία αρκετά επικίνδυνη ομάδα, που ήθελε ιδιαίτερη προσοχή. Μάλιστα, δημιούργησε τις δικές της καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου.

Η Ελλάς από την άλλη… ξεμπλόκαρε μετά το γκολ του Παυλόπουλου στο 24’ και με τον Μελισσόπουλο στο 33’ έκανε το 2-0. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 και τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα στο χορτάρι.

 Στην επανάληψη η Ελλάς Σύρου μπήκε συντηρητικά, καθώς ήθελε να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και ο ρυθμός του αγώνα ήταν μέτριος. Οι Συριανοί στο δεύτερο μέρος δεν απειλήθηκαν και κρατούσαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Το τελικό 4-0 ήρθε για την ομάδα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού οι παίκτες τους σημείωσαν δύο γκολ… ποιήματα. Αρχικά το 3-0 έγινε μετά από μία ωραία συνεργασία των παικτών της Ελλάς Σύρου, με τελικό αποδέκτη τον Κόντσι και το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε από την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Λαντίκα.

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης

4’ το παιχνίδι άρχισε με την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Κόντσι, ο οποίος στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του μέσα από τη μεγάλη περιοχή, καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Σαββίδη.

6’ στις ευκαιρίες απάντησε η ομάδα της Εράνης με τον Μπάρκα, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Παπαδόπουλος βρίσκονταν στην σωστή θέση και χωρίς πρόβλημα επέκρουσε τη μπάλα.

12’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τα Φιλιατρά με τον Καραμπέτσο, ο οποίος με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

24’ ο Παυλόπουλος έπειτα την ωραία συνεργασία των παικτών της Ελλάς Σύρου με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, νίκησε τον Σαββίδη κι άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της ομάδας του 1-0.

27’ ο Μηνάς με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Εράνης.

31’ άουτ πέρασε το σουτ του Παυλόπουλου από πλεονεκτική θέση.

32’ ο Μελισσόπουλος βρέθηκε κοντά στο γκολ, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

33’ ο ίδιος παίκτης μετά από ωραία συνεργασία και προσπάθεια νίκησε τον Σαββίδη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 2-0.

38’ ο Μελισσόπουλος με σουτ έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου, με την Ελλάς Σύρου μετά από καλή εμφάνιση να προηγείται με 2-0 στο σκορ.

61’ ο Ζάχι στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου έστειλε με σουτ από κοντινή απόσταση τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

67’ ο Σαββίδης έπεσε και με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Ζάχι από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

69’ ο Μελισσόπουλος με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαββίδη.

70’ σε κόρνερ έδιωξε ο γκολκίπερ της Εράνης το σουτ του Κασάπη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

85’ ο Λαντίνκας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πάσα έβγαλε στη συνέχεια τον Κόντσι μόνο του με το τέρμα. Ο δεύτερος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0 για την Ελλάς, σφραγίζοντας έτσι και τη νίκη της ομάδας του.

87’ ο Λαντίκας έπειτα από νέα ατομική ενέργεια βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για την Ελλάς Σύρου.

 

Ελλάς Σύρου – Εράνη Φιλιατρών 4-0

Ελλάς Σύρου (Χριστοφιλέας): Παπαδόπουλος, Ζαφείρης, Αγιώτης, Οικονομόπουλος, Ζάχι, Μπόσιο Καρμοίρης (65’ Κασάπης), Κόντσι (88’ Ρούσσος), Μηνάς (80’ Λαντίκας), Μελισσόπουλος (88’ Παράβαλος), Παυλόπουλος (80' Πρεβεζιάνος).

Εράνη Φιλιατρών: Σαββίδης, Καπλάνης, Μπινιώρης, Σαμσόν (40’ Μπουρδέκας), Μπάρκας (46’ Μπουλγουρίδης), Πέππας (70’ Περαματζής), Σινάνι (46’ Πλατάνας), Τσέρπες, Καραμπέτσος, Δημητρίου (75΄ Φλαριώτης).