Ο Φοίνικας Σύρου πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και είχε καλή εμφάνιση στο ματς με τους πρωτοπόρους της Volley League

Τσέντομιρ Ίλιτς: “Κοιτάξαμε στα… μάτια τον Ολυμπιακό”

  • Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 4 Δεκ. 2023 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Ελλάς Σύρου στο γήπεδο του Αβύθου από τον Παναιγιάλειο για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά… σπατάλησαν κάτι περισσότερο από μία ώρα παιχνιδιού, ώστε να μπουν με αξιώσεις και να ζητήσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και προηγήθηκαν με 2-0 στο σκορ. Αρχικά, ο Βασίλτσης στο 13’ με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και ο Μακρής έκανε το 2-0 στο 27’. Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά σε ακόμη ένα γκολ, όμως ο Παπαδόπουλος κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης πίεσαν αρχικά για την μείωση του σκορ και τα κατάφεραν στο 83’ με τον Μελισσόπουλο. Το σκορ μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε και ο Παναιγιάλιος πήρε τη νίκη με 2-1.

Το φιλμ του αγώνα

Με 45λεπτη καθυστέρησε η αναμέτρηση, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν πανομοιότυπες εμφανίσεις και χρειάστηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές ώστε να ξεκινήσει ο αγώνας.

4’ η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τους γηπεδούχους με τον Φωκαΐδη να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

11’ ο Μούντριχας έφυγε στην κόντρα επίθεση όμως ο Ι. Παπαδόπουλος έπεσε σωστά και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

13’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, αφού μετά τη σέντρα του Σανδραβέλη από τα δεξιά, ο Βασίλτσης με ωραίο πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ της Ελλάς, γράφοντας το 1-0.

27’ ο Παναιγιάλειος έκανε το 2-0 μετά την κεφαλιά του Μακρή, έπειτα την σέντρα από τα δεξιά του Σανδραβέλη.

36΄καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με την κοντινή προβολή του Λούκα από εκτέλεση φάουλ του Κοντοχρήστου.

43’ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιγιάλειο με τον Φωκαΐδη, ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος έπεσε σωτήρια και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι πήγαν με ένα σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με ευκαιρία για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αφού ο Λούκα ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον γκολκίπερ της Ελλάς Σύρου στο 51’.

53’ τεράστια ευκαιρία για να μειώσει το σκορ έχασε η Ελλάς Σύρου με τον Παυλόπουλο. Συγκεκριμένα ο Καρμοίρης με φάουλ βρήκε τον Παυλόπουλο μέσα στην περιοχή και ο φορ της ομάδας της Σύρου έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παναιγιάλειου.

83’ ο Ζάχι με σέντρα σουτ βρήκε τον Μάγκα μέσα στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του δεύτερου πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ι. Παπαδόπουλου.

84’ ο Μελισσόπουλος με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έπειτα τη σέντρα του Ζάχι, νίκησε τον Ι. Παπαδόπουλο και μείωσε σε 1-2 για την Ελλάς Σύρου.

90’ πέναλτι ζήτησε η Ελλάς στο παράλληλο γύρισμα του Παράβαλου, όμω3 ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

 

Παναιγιάλειο – Ελλάς Σύρου 2-1

Παναιγιάλειος (Ν. Μανούρας): Ι. Παπαδόπουλος, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος, Κυριακίδης, Μωραΐτης, Μαυρόπουλος, Κραγιόπουλος, Φωκαΐδης, Βασίλτσης, Λουκάς, Μακρής.

Στον πάγκο ακόμη ήταν: Πλατυκώστας, Τσεκούρας, Βιλανάκης, Σκούτας, Τρέσα, Μαυρούλιας, Θεοφανόπουλος, Π. Παπαδόπουλος, Ξυνός.

Ελλάς Σύρου (Π. Χριστοφιλέας): Παπαδόπουλος, Ζαφείρης, Ζάχι, Οικονομόπουλος, Μάγκας, Μπόσιο, Καρμοίρης, Μούντριχας, Μηνάς, Κόνσι, Μελισσόπουλος.

 

Στον πάγκο ακόμη ήταν: Παράβαλος, Συριανός, Μέντρι, Παυλόπουλος, Πρεβεζιάνος, Ρούσσος, Μουλαράς, Λαντίκας, Μπακατσέλος.