Η ομάδα της Μήλου συμπλήρωσε το… παζλ του τελικού, καθώς θα βρεθεί απέναντι στην Θύελλα Καμαρίου

Στον τελικό του κυπέλλου ο Παμμηλιακός

  • Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024 - 06:09
  • /   Eνημέρωση: 10 Μαΐου. 2024 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στον τελικό του κυπέλλου Κυκλάδων προκρίθηκε ο Παμμηλιακός, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να περάσει με το ευρύ 2-4.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Παμμηλιακός θα θυμάται για πολλά χρόνια την αγωνιστική περίοδο 2023-24, καθώς μέσα σ’ αυτή την σεζόν έχει γράψει χρυσές σελίδες. Αρχικά συμμετέχει με επιτυχία στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, μία πρωτόγνωρη εμπειρία για την ομάδα της Μήλου, αλλά και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Κυκλάδων.

Το παιχνίδι αγωνιστικά είχε δύο πρόσωπα, μιας και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το μουδιασμένο ξεκίνημα του Παμμηλιακού και προηγήθηκαν στο σκορ με 2-0. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα καλά τους πατήματα, επέβαλαν τον ρυθμό τους και κατάφεραν να πετύχουν μία μεγάλη ανατροπή.

Ο Α.Ο. Πάρου κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 26’ με τον Δαφερέρα και με τον Αλιφιέρη να κάνει το 2-0 στο 31’. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Πάρο να προηγείται με 2-0.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παμμηλιακός θυμήθηκε το καλό του πρόσωπο και σε διάστημα 45 λεπτών κατάφερε να πετύχει μία ιστορική – για την ομάδα - ανατροπή.

Αρχικά ο Δίντσης στο 49’ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και να βάλει και πάλι στην ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο Στεφανίδης στο 67’ ισοφάρισε για τον Παμμηλιακός και ο Σάντα ένα λεπτό αργότερα ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή κάνοντας το 2-3.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Τιάμ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Το φιλμ του αγώνα και τα γκολ της αναμέτρησης

20’ ο Τόσκα από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Καλαλές καθώς ο γκολκίπερ της ομάδας της Πάρου με υπερένταση απέκρουσε τη μπάλα.

26’ ο Δαφερέρας με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα του Παμμηλιακού κι έκανε το 1-0 για την ομάδα της Πάρου.

31’ ο Αλιφιέρης με σέντρα σουτ από μακρινή και διαγώνιο θέση κατάφερε να νικήσει τον Μακαμπακάλ, καθώς η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά και κατέληξε στο βάθος της εστίας της ομάδας της Μήλου (2-0).

34’ τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Δαφερέρα, όμως ο Μακαμπακάλ με υπερένταση κράτησε τη μπάλα σταθερά στα χέρια του.

38’ νέα καλή στιγμή για την ομάδα της Πάρου με τον τερματοφύλακα του Παμμηλιακού να βγάζει τη μπάλα σε κόρνερ το σουτ του Δαφερέρα.

48’ ο Τόσκα πήρε τη μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Καλαλέ.

49’ ο Στεφανίδης μετά από ατομική κίνηση βρέθηκε μόνος και με ωραία παράλληλη πάσα βρήκε στον Δίντση σε θέση βολής. Ο δεύτερος με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

61’ ο Σάντα βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Καλαλέ όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ δεν ήταν αυτό που θα ήθελε, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της ομάδας της Πάρου να αποκρούσει χωρίς πρόβλημα.

62’ ο Στεφανίδης μετά την πάσα του Τιάμ στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, αφού η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

67’ ο Στεφανίδης μετά την ασίστ του Τιάμ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ισοφαρίζοντας για τον Παμμηλιακό σε 2-2.

68’ ο Σάντα έκλεψε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Φωκά και στη συνέχεια με ωραίο σουτ νίκησε τον Καλαλέ, ολοκληρώνοντας την ολική ανατροπή και κάνοντας το 2-3 για τον Παμμηλιακό.

77’ άουτ πέρασε η κεφαλιά του Τιάμ.

88’ ο Παππάς με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

93’ ο Τιάμ μετά την πάσα από τα δεξιά του Σάντα, νίκησε τον Καλαλέ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4 για την ομάδα της Μήλου.

 

Ημιτελικός Κυπέλλου Κυκλάδων

Α.Ο. Πάρου – Παμμηλιακός 2-4

Διαιτητική τριάδα: Κουζούμης, Βακόνδιος, Δεγαΐτας

ΑΟ Πάρου (Τριανταφυλλίδης): Καλαλές, Μαραγκουδάκης, Βλακάς, Βοσινάκης, Σάμιος, Δαφερέρας, Μπίμπα, Πούλιος, Μουρλάς, Αλιφιέρης (70' Σαρρής Γ.), Παπαθεοδώρου.

Αναπληρωματικοί: Σταυρόπουλος, Μπέτσα, Διαμαντόπουλος, Πετρόπουλος, Χάλκο, Κρίσπης, Γκέκα, Ζέλα.

Παμμηλιακός (Σαλέπης): Μακαπαγκάλ, Πολυκράτης, Μαυρογιάννης Π., Λίτσιος (85' λ. τρ. Κούτη), Φαλ, Δίντσης, Παππάς, Τόσκα (60' Τιάμ), Στεφανίδης (89' Γαλλής), Πλιάκης, Σάντα.