Ο προπονητής των τμημάτων υποδομής της Βαλένθια Σύρου μιλά στην “Κοινή Γνώμη” για την αποστολή και τα δοκιμαστικά παιχνίδια που συμμετείχαν αθλητές

Τέσταραν τις δυνάμεις τους στην Ιταλία

  • Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 26 Ιουν. 2024 - 22:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της Βαλένθια Σύρου βρέθηκαν στο trial της Ιταλίας και είχαν την ευκαιρία, αρχικά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αλλά να ζήσουν μία ακόμη απίστευτη εμπειρία. Μία εμπειρία ζωής για πολλά παιδιά, αφού οι εικόνες είναι μοναδικές να παίζεις ποδόσφαιρο με συνομήλικους σου και να σε βλέπουν πολλά ποδοσφαιρικά… μάτια.

Να σημειώσουμε εδώ πως σκοπός του Trial είναι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές γεννημένοι από το 2006 έως και το 2009 από όλη την Ελλάδα να δοκιμάσουν την ποδοσφαιρική τους τύχη στην ιταλική αγορά, βλέποντας τους σκάουτερ ομάδων όπως της Μίλαν, της Μόντσα, της Μπολόνια, της Ελλάς Βερόνα , της Πίζα Βερόνα, Πιατσέντζα και άλλες.  Όλα αυτά έχουν σκοπό την ένταξη τους στα αντίστοιχα τμήματα υποδομής των ιταλικών ομάδων. Το τουρνουά διήρκεσε 3 ημέρες με παιχνίδια ανά ηλικιακή κατηγορία στης καταπληκτικές εγκαταστάσεις της συγκεκριμένης ομάδας που αγωνίζεται στην serie D της ιταλικής ομοσπονδίας.

Τα παιδιά της ακαδημίας της Σύρου τα ακολούθησε ο προπονητής των τμημάτων Μιχάλης Βασάλος, ο οποίος μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για το ταξίδι αυτό, αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε τόσο ο ίδιος όσο, και οι μικροί ποδοσφαιριστές.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βασάλος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που καταβάλει τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι προπονητές της ακαδημίας, ώστε τα παιδιά να καταφέρουν να κερδίσουν όσο είναι δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες.

Ακόμη μια αποστολή εκτός έδρας και αυτή τη φορά το πρόγραμμα είχε Ιταλία. Θα ήθελα να μου μιλήσεις για το ταξίδι αυτό και τις εμπειρίες που αποκόμισες.

«Ναι, αυτό το ταξίδι έγινε με σκοπό να βρεθούν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές από το δίκτυο μας σε μια καινούργια αγορά για εμάς όπως είναι η Ιταλία. Το ταξίδι στο Μιλάνο έγινε με πρόσκληση από έναν γνωστό μάνατζερ στην ιταλική αγορά που διοργανώνει 3 φορές τον χρόνο τέτοια Trials καλώντας αρκετούς σκάουτερ από τις ιταλικές ομάδες. Στο συγκεκριμένο βρέθηκαν τουλάχιστον 15 από όλες της ομάδες την Ιταλίας. Η Ακαδημία μας έστειλε 4 ποδοσφαιριστές εκεί που αποκόμισαν σίγουρα σημαντικές εμπειρίες αλλά και πιστεύω ότι διαπίστωσαν ότι για να παίξεις στο υψηλότερο επίπεδο θέλει πολύ υπομονή και επιμονή και δουλειά. Σίγουρα και για εμένα ήταν ακόμα μια τεράστια εμπειρία διότι εκτός από συνοδός των δικών μας παιδιών έκανα και coaching στις τρεις ομάδες από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που δημιουργήθηκαν, αντιμετωπίζοντας την αντίστοιχη ιταλική ακαδημία».

Πόσο σημαντικό είναι και για τα παιδιά για αυτά τα ταξίδια;

«Δεν το συζητώ ότι όλες αυτές οι εμπειρίες που αποκομίζουν τα παιδιά της Βαλένθια Σύρου, αλλά και από όλο το δίκτυο είναι πάρα πολύ σημαντικές! Είναι εμπειρίες ζωής που αν της εκμεταλλευτεί σωστά το παιδί, μαζί με τους προπονητές του, αλλά και τους γονείς του, μπορεί μαζί με τον παράγοντα τύχη και δουλειάς να πετύχει τον σκοπό του».

Πόσα ταξίδια γίνονται εκτός Ελλάδας με ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες;

«Σίγουρα γίνεται ένα κάθε χρόνο με τις Ελίτ ομάδες από την ηλικία του Κ12 έως το Κ16, στην “μητέρα” Βαλένθια, σε απίστευτες εγκαταστάσεις που είναι γεμάτες ποδόσφαιρο και ποιότητα! Όμως υπάρχουν και κάποια έξτρα ταξίδια όπως αυτό την στιγμή που σας μιλώ, η ελίτ ηλικία του Κ12 από Ελλάδα και Κύπρο βρίσκεται στην Ισπανία στο world cup ακαδημιών με συμμετοχή 3 ποδοσφαιριστών από την Ακαδημία της Βαλένθια Σύρου. Γενικά δεν το παρατάμε στην Βαλένθια, όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε παιδιά που πληρούν της προϋποθέσεις το κυνηγάμε».

Τι ακολουθεί από εδώ και πέρα;

«Από εδώ και πέρα αυτό που ακολουθεί είναι τα παιδιά που είναι στην προσοχή της Βαλένθιας να συνεχίσουν να προπονούνται, να βελτιώνονται συνέχεια ώστε να αδράξουν την ευκαιρία που θα τους δοθεί , όταν τους δοθεί! Αυτό βέβαια προσπαθούμε και εμείς οι προπονητές τους να τους βοηθάμε συνέχεια και να τους δίνουμε κουράγιο ακόμη και σε μια κακή στιγμή! Γιατί μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά».

Η χρόνια ολοκληρώθηκε και είναι μια ευκαιρία να μας πεις και για τις εδώ διοργανώσεις. Για την πρόοδο των παιδιών αλλά και το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων.

«Νομίζω ότι κάθε ποδοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώνεται στης Κυκλάδες είναι ένα μικρό θαύμα από μόνο τού, μην ξεχνάμε ότι ζούμε στον δυσκολότερο νόμο της Ελλάδας και όχι μόνο, άρα θεωρώ ότι όλα πήγαν καλά! Σίγουρα μπορεί να υπήρξαν παράπονα, αλλά νομίζω ότι με ποιοτικές συζητήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς μπορούμε να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα το ποδόσφαιρο στης Κυκλάδες από τα τμήματα υποδομής έως και το αντρικό. Η πρόοδος των παιδιών εξαρτάται πλέον από πολλούς παράγοντες, σχολείο, φροντιστήρια, άγχος είναι όλα συνδεμένα με τα παιδιά αλλά και τους γονείς. Εγώ σαν προπονητής είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα δικά μας παιδιά γιατί προσπάθησαν πολύ φέτος! Γι’ αυτό μόνο συγχαρητήρια μπορώ να τους δώσω».