Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για 12η συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών στην Τήνο

Πάνω από 1.000 συμμετοχές είχε το φετινό Tinos Cup

Η Τήνος για ακόμη μία χρονιά φιλοξένησε το μεγαλύτερο τουρνουά ακαδημιών των Κυκλάδων. Περισσότεροι από 1.000 μικροί ποδοσφαιριστές έλαβαν μέρος στις πέντε περιόδους του τουρνουά.

Το «Tinos cup» έχει δικαίως καθιερωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, κι όχι άδικα, καθώς κάθε χρόνο το τουρνουά μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έτσι ώστε να παρέχουν όλες τις ευκολίες στους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους, προκειμένου η διαμονή στην Τήνο να τους μείνει αξέχαστη.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως το τουρνουά της Τήνου άρχισε το 2013 και, όπως αναφέρουμε παραπάνω, κάθε χρόνο το «Tinos Cup» συνεχώς γιγαντώνεται, όπως αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, μιας και στο τελευταίο τουρνουά έλαβαν μέρος περίπου 30 ομάδες με περισσότερους από 1.000 μικρούς αθλητές.

Εκτός από τις ομάδες των Κυκλάδων, στην Τήνο βρέθηκαν ακαδημίες από το Γύθειο, την Χαλκίδα, τη Θήβα και τη Λάρισα. Οι αγώνες είχαν διάρκεια δέκα ημερών, καθώς οι αποστολές ήταν πολλές και χρειάστηκε επιπλέον χρόνο για να μπορέσουν να αγωνισθούν άπαντες. Επίσης, να σημειώσουμε εδώ πως στην Τήνο βρέθηκε και η ακαδημία του Κώστα Κατσουράνη «Falcons”.  

Τέλος, τα παιδιά κυρίως των ομάδων από τις Κυκλάδες είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να ευχαριστηθούν μιας και τα ενδοκυκλαδικά πρωταθλήματα έχουν μικρή διάρκεια, μιας και οι ομάδες είναι χωρισμένες σε ομίλους και οι αγωνιστικές είναι λίγες. Επίσης, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να αγωνισθούν με συλλόγους εκτός νομού και ταυτόχρονα να τεστάρουν την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών τους.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σταθούμε και στα πολλά οικονομικά οφέλη του ίδιου του νησιού, καθώς σε μία μη τουριστική περίοδο, καταφέρνει να φέρει εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, αφού τους ποδοσφαιριστές συνοδεύουν και οι γονείς τους. Άλλωστε, πολλοί είναι αυτοί που συνδυάζουν τους αγώνες και με διακοπές στο νησί της Μεγαλόχαρης.

Αντώνης Φώσκολος: «Σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ»¨

Ο άνθρωπος που «έτρεξε» για ακόμη μία χρονιά ήταν ο Αντώνης Φώσκολος, ο οποίος με τη λήξη του τουρνουά μίλησε για την επιτυχία του, αλλά και τα ρεκόρ συμμετοχής που σημειώθηκαν. Ταυτόχρονα, ο κ. Φώσκολος αναφέρθηκε και στο γεγονός πως γίνονται προσπάθειες για να συμμετάσχουν και ομάδες εκτός Ελλάδος, ώστε να γίνει το τουρνουά της Τήνου ακόμη μεγαλύτερο.

Ακόμη ένα τουρνουά στέφθηκε με επιτυχία. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να βλέπετε τους κόπους σας να αποδίδουν καρπούς;

«Άλλο ένα Tinos Cup έφτασε επιτυχώς στο τέλος του. Στην 12η συνεχόμενη διοργάνωση του σημειώθηκαν αρκετά ρεκόρ, μεταξύ άλλων των συμμετοχών ομάδων και αγωνιστικών περιόδων, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι τα χαμογελαστά πρόσωπα των μικρών παιδιών, καθώς αποχωρούσαν από το όμορφο νησί μας! Για όλους εμάς που συμμετείχαμε σε αυτή τη διοργάνωση είναι τεράστια η ικανοποίηση και η χαρά που συμβάλλαμε με τον τρόπο μας σε αυτή την επιτυχία».

Η Τήνος για ακόμη μία χρονιά έκλεψε την παράσταση. Αυτή η αθλητική εκδήλωση μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη;

«Η Τήνος, με την απαράμιλλη ομορφιά, τα καταπληκτικά της χωριά και την γευστική γαστρονομία της, μπορεί πιστεύω πλέον να υπερηφανεύεται και για τις αθλητικές της εκδηλώσεις. Η προσπάθεια όλων μας είναι κάθε χρόνο η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση να γίνεται όλο και καλύτερη και γιατί όχι να φιλοξενήσουμε κι ομάδες από το εξωτερικό».

Κάθε χρόνο το τουρνουά βλέπουμε ότι έχει όλο και περισσότερες συμμετοχές. Αλήθεια πόσες ακόμη μπορεί να αντέξει η Τήνος και η διοργάνωση;

«Το Tinos Cup μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Οι συμμετέχοντες φέτος ξεπεράσανε τους 1.000 και οι αγωνιστικές περίοδοι ήταν 5, ρεκόρ χρόνων για τη διοργάνωση. Με σωστό προγραμματισμό και βοήθεια από όλους νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά ακόμη περιθώρια αύξησης των συμμετοχών».

Για να υπάρχει αυτή η επιτυχία πόσοι αλήθεια άνθρωποι δουλεύουν γι' αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου;

«Για την επιτυχία και την ομαλή ροή της διοργάνωσης έχουν ενεργό ρόλο περισσότερα από 15 άτομα (γιατροί, διαιτητές, γραμματεία κτλ.), καθώς επίσης και σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΣ ΤΗΝΟΥ, η συμβολή της οποίας είναι καθοριστική».

Τέλος, έχετε βοήθεια από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Τήνου;

«Ολόκληρη η τοπική κοινωνία του νησιού έχει αγκαλιάσει κι έχει αγαπήσει αυτή την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε γι' αυτό. Σημαντική επίσης είναι και η βοήθεια του Δήμου Τήνου, με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κροντηρά, αλλά και τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού, Ιωάννη Μέγκουλα, να δίνουν καθημερινά το "παρών" και να είναι δίπλα μας σε ότι του χρειαστούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και μια υπόσχεση ότι θα κάθε χρόνο θα γινόμαστε και καλύτεροι».

Ετικέτες: