Μέχρι την Παρασκευή 9 Αυγούστου θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες

Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου το κύπελλο Κυκλάδων

  • Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 22 Ιουλ. 2024 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, η πρώτη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων. Η διοργάνωση αυτή, όπως συμβαίνει πάντα, αρχίζει πρώτη σε αντίθεση με το πρωτάθλημα που η σέντρα του ορίζεται αρχές Οκτωβρίου.

Οι ομάδες των Κυκλάδων θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουν ένα επίσημο παιχνίδι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι ομάδες που θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς αυτή είναι υποχρεωτική από τα νησιά, Άνδρο, Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο και Τήνο.

Βέβαια, για να λάβουν μέρος οι ομάδες από τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρωτάθλημα των ανδρών. Γ ια τα υπόλοιπα νησιά η συμμετοχή στο κύπελλο είναι προαιρετική.

Από εκεί και πέρα οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να το έχουν πράξει μέχρι και την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Τα βασικά άρθρα της προκήρυξης του κυπέλλου

Άρθρο  3 . Δήλωση συμμετοχής – Έναρξη

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣ Κυκλάδων, έως την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024 και ώρα 14.00, δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα χορηγηθεί από την Ένωση . Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των πενήντα (50) ευρώ (κατάθεση στο ταμείο της ΕΠΣΚ - Τράπεζα Πειραιώς 5710-021703-881  IBAN GR3601727100005710021703881 ή Εθνική Τράπεζα 469/480228-46 ΙΒΑΝ GR1001104690000046948022846).

Εκπρόθεσμη ή μη δήλωση συμμετοχής επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται στον ΚΑΠ .

Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣ Κυκλάδων το Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου, περί της αποδοχής των Καταστατικών, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A., της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Κυκλάδων .

Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή .

Η δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα ζητηθούν από την ΕΠΣ Κυκλάδων, όπως βεβαίωση μη οφειλής στην ΕΠΣΚ και ΕΠΟ, Δήλωση Προσωπικών Δεδομένων του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου με βεβαίωση για το γνήσιο της υπογραφής.

Ομάδες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Κυκλάδων, μέχρι την ημέρα της δήλωσης, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν δήλωση συμμετοχής .

Τα Σωματεία στη δήλωση συμμετοχής θα αναφέρουν υποχρεωτικά τον ΑΦΜ τους και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email). Για κάθε αλλαγή του email θα πρέπει να ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η ΕΠΣ Κυκλάδων. Επίσης πρέπει να αναφέρουν τον εκπρόσωπό τους, ο οποίος εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα θα μπορεί να επικοινωνεί με την ΕΠΣΚ .

Δηλώσεις συμμετοχής που δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν δηλώνονται όλα τα απαιτούμενα στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτές .

Η αλληλογραφία της ΕΠΣΚ με τις Ομάδες θα γίνεται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 5 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Ομάδων .

Ως ημερομηνία έναρξης του Κυπέλλου ορίζεται το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Άρθρο  4 .  Πρόγραμμα

Τα ζευγάρια των αντιπάλων Ομάδων θα βγουν μετά από δημόσια κλήρωση.

Για κάθε αγωνιστική θα διενεργείται ξεχωριστή κλήρωση, με τις Ομάδες που θα έχουν προκριθεί.

Οι γηπεδούχες ομάδες θα προκύπτουν από την κλήρωση και θα είναι οι πρώτες από τα ζευγάρια, που θα βγουν από την κληρωτίδα. Γηπεδούχες θα είναι πάντα οι Ομάδες της Α’ Κατηγορίας ανεξαρτήτου σειράς κλήρωσης με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων θα ορίζονται ξεχωριστά, ανά αγωνιστική, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο Νομό μας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα διεξάγεται αγώνας Κυπέλλου αν οι διαγωνιζόμενες Ομάδες δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον τέσσερις (4) ημέρες νωρίτερα .

Η ΕΠΣΚ μπορεί, για συγκοινωνιακούς και οικονομικούς λόγους, να χωρίζει τις Ομάδες, μέχρι την ημιτελική φάση, σε υποομίλους, για να αποφεύγονται οι μακρινές, πολυήμερες και πολυδάπανες μετακινήσεις .

Άρθρο  7 . Γιατρός αγώνα

Η παρουσία Γιατρού αγώνα με απινιδωτή είναι υποχρεωτική σε όλους τους αγώνες . Χωρίς την παρουσία Γιατρού κανείς αγώνας δεν αρχίζει και φυσικά η παρουσία του γιατρού είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα . Εάν ο Γιατρός αποχωρήσει κατά την διάρκεια του αγώνα και δεν αντικατασταθεί άμεσα, ο αγώνας διακόπτεται .

 Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε Γιατρός, είτε Νοσηλευτής είτε Διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ ή Διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Επίσης θα πρέπει να είναι έμπειρος χρήστης του απινιδωτή.

Ο Γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο, στον Διαιτητή και στον Παρατηρητή του αγώνα , πριν την έναρξη του αγώνα.

Η ευθύνη της κλήσης και παρουσίας του Γιατρού αγώνα, ανήκει αποκλειστικά στο Γηπεδούχο Σωματείο, που έχει και τις επιπτώσεις σε περίπτωση μη παρουσίας του και εξ αυτού την μη διεξαγωγή του αγώνα .Ο Γιατρός θα υπογράφει υποχρεωτικά το Φ.A. πριν την έναρξη του.

 

Ετικέτες: