Καθάρισε την Αταλάντα με Εμπαπέ και πήρε και το Super Cup η Ρεάλ Μαδρίτης!

Με τον Εμπαπέ να ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα της, η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε 2-0 της Αταλάντα στη Βαρσοβία και κατέκτησε το UEFA Super Cup για έκτη φορά στην ιστορία της.
  • Σήμερα - 16:00

Σιγά που θα άφηνε η Ρεάλ Μαδρίτης την ευκαιρία να γίνει η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια UEFA Super Cup να πάει χαμένη... Η «βασίλισσα» ξύπνησε στο δεύτερο μέρος του τελικού με την Αταλάντα στη Βαρσοβία και τη νίκησε 2-0, σηκώνοντας την κούπα για έκτη φορά στην ιστορία της – περισσότερες από κάθε άλλο σύλλογο.

Ο Βαλβέρδε άνοιξε τον δρόμο για τη βασιλική επικράτηση στο 59’, με τον Εμπαπέ να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τους «μερένγκες» εννέα λεπτά αργότερα, καθαρίζοντας για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.
 

Το ματς

Οι Μαδριλένοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, ωστόσο οι Ιταλοί εξισορρόπησαν σταδιακά την κατάσταση.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 15’, όταν το σουτ του Εμπαπέ σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών, ενώ δέκα λεπτά αργότερα η Αταλάντα άγγιξε το γκολ όταν η μπαλιά του Ντε Ρον κόντραρε στον Μιλιτάο και κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 27’ ο Έντερσον είδε το μακρινό του σουτ να περνά άουτ, με τον Λούκμαν να επιχειρεί να βγει τετ α τετ στο 34’ μετά από λάθος στο κέντρο αλλά να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Ρούντιγκερ.

Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος, στις καθυστερήσεις του, με τον Ροδρίγκο να γίνεται κάτοχος της μπάλας στην περιοχή αλλά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τους Μπεργκαμάσκι, που είδαν τον Πάσαλιτς να πιάνει την κεφαλιά και τον Κουρτουά να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η προσπάθεια του Μπέλιγχαμ στο 56' πέρασε πολύ ψηλά άουτ, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα οι «μερένγκες» ξεκλείδωσαν, επιτέλους, την ιταλική άμυνα.

Ο Βινίσιους έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά και έστρωσε ιδανικά στον Βαλβέρδε, που προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Κάπου εκεί ο διακόπτης γύρισε, με Βίνι (61') και Μπέλιγχαμ (62', 66') να αγγίζουν το 2-0 μα να βλέπουν τον εξαιρετικό Μούσο να τους στερεί το γκολ.

Εντέλει, στο 68ο λεπτό τελείωσαν όλα, με τον Άγγλο να κάνει το γύρισμα στον Εμπαπέ κι εκείνος να σκοράρει μέσα από την περιοχή, ανοίγοντας λογαριασμό και βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της Αταλάντα...

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Ρεάλ Μ. (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (89’ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Ροδρίγκο (76’ Μόντριτς), Μπέλιγχαμ (88’ Θεμπάγιος), Βινίσιους (88’ Γκιουλέρ), Εμπαπέ (83’ Ντίαθ)

Στον πάγκο: Λούνιν, Γκονθάλεθ, Καμαβινγκά, Έντρικ, Βαγέχο, Γκαρθία, Ραμόν

Αταλάντα (Τζ. Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Ιέν (89’ Παλέστρα), Κολάσινατς (71’ Μπάκερ), Ζαπακόστα (63’ Γκόντφρι), Ντε Ρον, Έντερσον, Ρουτζέρι, Πάσαλιτς (90+1’ Μανζόνι), Ντε Κετελάρε (63’ Ρετέγκι), Λούκμαν

Στον πάγκο: Καρνεσέκι, Ρόσι, Σουλεμάνα, Μπάκερ, Κάσα, Κόμι, Τορνάγκι, Βαβασόρι

Διαιτητής: Σέρερ (Ελβετία)
Βοηθοί: Ντε Αλμέιδα, Έρνι (Ελβετία)
4ος: Μπαλάκιν (Ουκρανία)
VAR: Ντάνκερτ (Γερμανία)

 

https://www.sport-fm.gr/