Πρόκριση με νίκη στη Νάξο για τον Πύργο

  • Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024 - 06:20
  • /   Eνημέρωση: 23 Σεπ. 2024 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων βρίσκεται ήδη ο Πύργος, μετά την επικράτησή του στο ΔΑΚ Νάξου με 0-1 επί του Πανναξιακού. Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο και γεμάτο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πολλές από τις αρετές τους.

Θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως το νικητήριο γκολ το σημείωσε ένας 16χρονος, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο Μπαϊράμ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου νίκησε τον Τσαρούχα κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και ο Πύργος μπήκε με το “δεξί” στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αλλά και πήρε την πρόκριση κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο.

Το φιλμ του αγώνα

5΄οι γηπεδούχοι άρχισαν δυνατά το παιχνίδι, με τον Λιακριντή να προσπαθεί να νικήσει τον Τσουκαλά. Ο έμπειρος γκολκίπερ του Πύργου με υπερένταση μπλόκαρε και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

15’ Τεράστια ευκαιρία με τον Πρεβόλη, ο οποίος βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

29’ ο Γιαννόπουλος με παράλληλη σέντρα έφερε τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή, όμως ο Τσουκαλάς κατάφερε να διώξει πριν κάποιος παίκτης του Πανναξιακού μπει στην πορεία της μπάλας.

33’ άουτ πέρασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Λακριντή.

39’ ο Πύργος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε. Ο Φύτρος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσαρούχα και στην επαναφορά της μπάλας, ο Τσιάβος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Ο βοηθός όμως σήκωσε αμέσως τη σημαία του, υποδεικνύοντας τον παίκτη του Πύργου σε θέση οφσάιντ.

56’ δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πύργος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μπαϊράμ Πάνα.  Ο παίκτης των φιλοξενούμενων με ωραίο δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Τσαορύχα, κάνοντας το 0-1 για λογαριασμό της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιδράσουν και ήρθαν κοντά στην ισοφάριση έπειτα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίντο στο 70’. Ο Τσουκαλάς ήταν στη σωστή θέση και με ωραία επέμβαση κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

85’ τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Πανναξιακού, καθώς μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα του Πύργου, κανείς παίκτης των γηπεδούχων δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Ταχιράι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και πήρε πρόωρα τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. 

 

Πανναξιακός Α.Ο. Πύργου 0-1

Πανναξιακός: Τσαρούχας, Σβιρος, Βαθρακοκοίλης, Παπαδόπουλος, Ανεβλαβής, Καμαρά (62' Καραπάτης), Γιαννακόπουλος (62' Ορφανός), Πρεβόλης, Πίντο, Βαλέττας, Λακριντής (94' Λέκκας)

ΑΟ Πύργου: Τσουκαλάς, Παπαθανασίου (61' Φύτρος Σ.), Ξαγοράρης, Νομικός, Ταχιράι, Φύτρος Μ. (80' Τριανταφύλλου), Δαβιλας, Γκούρι (45' Περιάλης), Τσιάβος (91' Χοξάι), Μπαϊράμ, Ντεκίδης