Ο Χαουαρτν Τζει Πέτι MVP της 4ης αγωνιστικής

Η μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του

Ο Αμερικανός Χάουαρντ Τζέι Πέτι του Γ.Σ. Λαμία αναδείχτηκε MVP (πολυτιμότερος) αθλητής της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.

Στην εντός έδρας νίκη του Γ.Σ. Λαμίας με 3-0 επί του Παμβοχαϊκού και σε τρία σετ πήρε 17 πόντους με 13/17 τελειωμένες επιθέσεις (76% αποτελεσματικότητα επίθεσης), 3 μπλοκ, 1 άσσο και υποδοχή 50% με 25% τέλειες και ένα λάθος.

Η διάκριση αυτή είναι η πρώτη για τον Αμερικανό αθλητή, καθώς δεν έχει αναδειχθεί ποτέ στο παρελθόν MPV της αγωνιστικής.

“Θα συνεχίσω να δουλεύω και να προσφέρω στην ομάδα μου”

Για την ανάδειξή του σε καλύτερο αθλητή της 4ης αγωνιστικής, ο αθλητής της Λαμίας είπε: «Είναι θαυμάσιο. Ειλικρινά αισθάνθηκα ότι τα πήγα καλά στην επίθεση και το μπλοκ, αλλά πρέπει να βελτιώσω και άλλες πτυχές του παιχνιδιού μου. Είναι τιμή μου που λαμβάνω αυτό το βραβείο, μου δίνει την ώθηση να συνεχίσω να δουλεύω πιο σκληρά για να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω MVP”.
Για την εξαιρετική του απόδοση με 17 πόντους και 76,5 % στην επίθεση...
“Έπαιρνα πολύ καλές πάσες και αισθανόμουν τέλεια. Ήμουν σε θέση να στέλνω την μπάλα εκεί που ήθελα και να παίρνω τους πόντους. Σκοπεύω να συνεχίσω να προσπαθώ για να προσφέρω στην ομάδα όσους περισσότερους πόντους μπορώ”.

Η Λαμία έχει ξεκινήσει αρκετά καλά στο πρωτάθλημα αφού σε τέσσερις αγώνες έχει τρεις νίκες, για το θετικό ξεκίνημα της ομάδα του είπε:

“Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά στην προπόνηση κάτι που φαίνεται στους αγώνες μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την δουλειά παρά τους τραυματισμούς. Πιστεύω ότι όταν είμαστε όλοι υγιείς θα δείξουμε που μπορούμε να φτάσουμε”.
Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που φεύγει από την Αμερική για να αγωνιστεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Για το πως βλέπει τη ζωή στην Λαμία ο Αμερικανός αθλητής είπε:

“Είναι καλά μέχρι στιγμής. Είναι καλό που έχουμε και άλλον Αμερικανό (Λαβάγια) στην ομάδα. Το γεγονός ότι είμαστε φίλοι κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα και για τη διαμονή μας. Έχουμε καλά παιδιά στην ομάδα που με έκαναν να αισθάνομαι ευπρόσδεκτος”.

ALL STAR TEAM THΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

MVP: Χάουαρντ Τζέι Πέτι (Γ.Σ. Λαμία)

Καλύτερος Πασαδόρος: Σταύρος Κασαμπαλής (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Καλύτερος Διαγώνιος: Ζόραν Γιοβάνοβιτς (Α.Ο. Κηφισιάς)

Καλύτεροι Ακραίοι: Χάουαρντ Τζέι Πέτι (Γ.Σ. Λαμία), Αλεξάντερ Μίλκοφ (ΠΑΟΚ)

Καλύτεροι Κεντρικοί: Νίκος Παπαγγελόπουλος (Α.Ο. Κηφισιάς), Τζούλιαν Γκαρσία Τόρρες (ΑΕΚ)

Λίμπερο: Κώστας Ταμπουρατζής (Α.Ο. Κηφισιάς)

Οι καλύτεροι κάθε ομάδες την 4η αγωνιστική, με βάση τα στατιστικά:

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου (Θάνος Τερζής) - Παναχαϊκή (Σωτήρης Βλαχοστάθης)

Α.Ο. Κηφισιάς (Ζόραν Γιοβάνοβιτς) - Ολυμπιακός (Μπόγιαν Γιορντάνοφ)

Π.Α.Ο.Κ. (Αλεξάντερ Μίλκοφ) - Παναθηναϊκός (Κώστας Στιβαχτής)

Γ.Σ. Λαμία (Χάουαρντ Τζέι Πέτι) – Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός (Μάκης Κανέλλος)

Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Σταύρος Κασαμπαλής) - ΑΕΚ (Τζούλιαν Γκαρσία Τόρρες)

Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου (Μιχάλης Χριστοφορίδης) - Α.Σ.Άρης (Απόστολος Αρμενάκης)