Η ομάδα του Αντώνη Στεφάνου επικράτησε με 1-3 σετ στο τοπικό ντέρμπι με τον ΑΣΕ Νεωρίου και κατέκτησε τον τίτλο

Ξανά πρωταθλητής ο Μέγας Αλέξανδρος

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν το φαβορί πολύ πριν ξεκινήσει το τοπικό πρωτάθλημα βόλεϊ στις Κυκλάδες και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να το αποδείξει και μέσα στο παρκέ. Οι παίκτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου όχι μόνο έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά έδειξαν ότι το κατάφεραν χωρίς καμία δυσκολία.

Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς για το φετινό πρωτάθλημα ο Μ. Αλέξανδρος επικράτησε του ΑΣΕ Νεωρίου με 1-3 σετ (16-25), (25-19), (14-25), (21-25) και σφράγισε το πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του η ομάδα του κ. Σκρέτα πάλεψε με όσο μπορούσε, όμως από τη μία η ανωτερότητα και από την άλλη, η εμπειρία που διέθεταν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω από ένα κερδισμένο σετ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες παρουσίασαν ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη και πως θα πάλευαν γι' αυτήν. Οι παίκτες του Μέγα Αλέξανδρου μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ χάρη στο 16-25. Από την αρχή του σετ ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πάρει μία μεγάλη διαφορά το σκορ και τη διατήρησε μέχρι το τέλος.

Στο δεύτερο σετ, οι τυπικά γηπεδούχοι – έχουν την ίδια έδρα με τον Μέγα Αλέξανδρο – ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και απέδειξαν σε όλους όσους βρέθηκαν στην εξέδρα της Β' κλειστής αίθουσας του Αθλητικού Κέντρου, ότι δεν συμμετείχαν απλά στο παιχνίδι, αλλά το διεκδικούσαν κιόλας. Έτσι, έφτασαν στην ισοφάριση παίρνοντας το σετ με 25-19.

Στο τρίτο, οι παίκτες του Αντώνη Στεφάνου δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Νεώριο και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν στην κατάκτησή του (14-25) παίρνοντας ξανά το προβάδισμα. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ, οι δύο ομάδες πάλεψαν για την κατάκτησή του, ο Μ. Αλέξανδρος ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στους 25 πόντους και μαζί πήρε τη νίκη-τίτλος.

“Ήμασταν από την αρχή το αδιαφιλονίκητο φαβορί”

Ο Αντώνης Στεφάνου παίκτης – προπονητής του Μεγάλου Αλεξάνδρου μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και τους στόχους που υπάρχουν στην ομάδα.

“Μετά τη φυγή του Πανναξιακού είμαστε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως κι έγινε με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στα τέσσερα παιχνίδια που δώσαμε χάσαμε μόλις ένα σετ, κι αυτό αποκλειστικά από δικά μας λάθη. Ήταν μια καλή ευκαιρία στα παιχνίδια που δώσαμε να δοκιμάσω κάποια εναλλακτικά σχήματα, για τη δεύτερη φάση της Ζ' Περιφέρειας και για την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Δεν υπάρχουν βλέψεις για άνοδο, από την πλευρά μας θέλουμε να πάμε στους αγώνες και να πραγματοποιήσουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση και κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση σε αντίθεση με την περσινή που ολοκληρώσαμε τους αγώνες αυτής της φάσης στην τρίτη θέση. Όπως είπαν και πριν δοκιμάστηκαν διάφορα σχήματα, έδωσα χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που δεν είχαν παίξει αρκετά, ώστε να είναι σε ετοιμότητα όλοι. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με τρεις αθλητές μου, τον Βαγγέλη Τσινό, τον Διονύση Γαβρή και τον Γιώργο Βελέντζα. Ελπίζω οι υπόλοιποι να παραδειγματιστούν από τους τρεις αυτούς αθλητές και να σταθεροποιήσουν πιο πολύ την απόδοσή τους”.

Πόσο θα σας επηρεάσει το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε αρχές Φλεβάρη και οι αγώνες της β' φάσης ξεκινούν στα μέσα Μαΐου.

“Δεν είναι ευχάριστο το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται αρχές Φλεβάρη και οι αγώνες για τα μπαράζ να ξεκινούν μέσα Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε αγωνιστική απραξία περίπου 3 μήνες. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή η κατάσταση δεν μας βοηθά. Δεν έχω κάτι αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου που να μπορεί να μας βοηθήσει. Ίσως κάνουμε κάνουμε κάποια φιλικά παιχνίδια με την βοήθεια ορισμένων παικτών του Φοίνικα, όπως είναι ο Βελούδος, ο Μαραγκός και του Αρβανίτη. Αυτό ίσως γίνει ένα μήνα πριν από τα μπαράζ, όταν έχουν ολοκληρωθεί και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των παικτών του Φοίνικα. Με την συμβολή αυτών των παικτών είναι αλήθεια ότι θα υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας στα παιχνίδια που θα δώσουμε. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί στα παιχνίδια που θα δώσουμε στη δεύτερη φάση”.

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχουν ελάχιστα σωματεία στις Κυκλάδες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μικρή αγωνιστική δραστηριότητα;

“Δεν βοηθά το γεγονός αυτό, ξέρω ότι είναι δύσκολες εποχές, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει δυναμική στις Κυκλάδες. Ακόμη και στη Σύρο υπάρχουν παιδιά αξιόλογα και θα μπορούσα κάλλιστα να ενεργοποιηθεί ακόμη μία ομάδα και να υπάρχουν περισσότεροι αγώνες στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ακόμη και από τη Νάξο μπορεί να υπάρχει μία καλή ομάδα, αν όχι από τον Πανναξιακό η ομάδα αυτή έχει ρίξει το βάρος της στο γυναικείο βόλεϊ κι αυτό από τη μία είναι δικαιολογημένο, όμως μπορεί κι εκεί να ενεργοποιηθεί κάποιο άλλο σωματείο, ώστε να κατεβαίνουν και τα υπόλοιπα παιδιά που μέχρι πριν δύο χρόνια είχαν μία ανταγωνιστική ομάδα. Τότε τα παιχνίδια είχαν μεγάλο ενδιαφέρον αφού οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Στη Σαντορίνη δεν ξέρω τι γίνεται, καθώς κι εκεί το βάρος έχει πέσει πάνω στην γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Θήρας. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν παιδιά που να μην ασχολούνται με το άθλημα αυτό. Όπως είχα ξανά πει έχω κάνει κάποιες επαφές, ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι, ώστε να ενεργοποιήσω ακόμη μία Συριανή ομάδα ώστε να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Η Τήνος κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια, είναι δεύτερη στη βαθμολογία και με το κλειστό που σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο, σίγουρα θα υπάρχουν και θετικέ εξελίξεις. Ακόμη, στην Τήνο υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιηθεί κι εκεί ακόμη ένα σωματείο. Είναι μεγάλη ευκαιρία από τη διαφήμιση που υπάρχει στις Κυκλάδες με το Βόλεϊ τόσο στο ανδρικό όσο και με τον γυναικείο, αφού στην Volleyleague αγωνίζεται ο Φοίνικας, στην Α1 γυναικών παίζει ο Πανναξιακός, και ο Α.Ο. Θήρας παίρνει μέρος και έχει πολύ καλή πορεία στην Α2 κατηγορία”.

Πιστεύει ότι με τη δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων στις Κυκλάδες, το βόλεϊ αλλά και τα άλλα αθλήματα που δραστηριοποιούνται στους κλειστούς χώρους, θα κάνουν βήματα μπροστά;

“Όπως είπε και προηγουμένως, από τη στιγμή που υπάρχει τέτοια διαφήμιση, πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να προσελκύσεις κόσμο. Στην Σαντορίνη είναι προπονήτρια η κ. Μεμετζή, η οποία έχει πολλές εμπειρίες στο χώρου του Βόλεϊ, αφού έχει ένα πλούσιο βιογραφικό στην Α1 γυναικών. Στην Πάρο που ετοιμάζεται το κλειστό είναι ήδη εκεί ο κ. Χριστοδούλου σε ομάδα μπάσκετ, γιατί όχι να μην κατέβει και κάποιος άλλος αθλητής με εμπειρία στο βόλεϊ. Το άθλημα αυτό είναι ένα από τα πιο ευγενή, δεν έχω κάτι με τα άλλα αθλήματα, αλλά πιστεύω ότι τι βόλεϊ είναι από τα πιο απαιτητικά”.

ΑΣΕ Νεωρίου – Μέγας Αλέξανδρος 1-3

Τα σετ του αγώνα: (16-25), (25-19), (14-25), (21-25)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Σ.Ε. Νεωρίου (Σκρέτας Χ.): Φραγκιάς Γ., Μουλάρθι Ν., Βαρθαλίτης Ι., Κάιλας Η., Μαστρογιαννόπουλος Μ., Αργυρός Ι., Νέμετ Ι., Παλαιτσάκης Μ., Ροσσολάτος Μ., Αργυρός Ν.

Μέγας Αλέξανδρος (Στεφάνου): Τσινός Ε., Ρούσσος Σ., Πάπιτσης Π., Σαχινίδης Θ., Στεφάνου Α., Ζουγανέλης Σ., Καλυβάς Π., Φρέρης Α., Μαραγκός Δ., Γαβρής Δ., Βελέντζας Γ., Ρούσσος Ι.

Βαθμολογία

Ομάδα Βαθμ. Αγών. Σετ

  1. Μέγας Αλέξανδρος 12 4 (12-1)
  2. Ποσειδώνας Τήνου 2 3 (3-8)
  3. ΑΣΕ Νεωρίου 1 3 (3-9)
  4. Πανναξιακός (δεν πήρε μέρος στο πρωτάθλημα)

* Μένει μια αγωνιστική ακόμη και συγκεκριμένα το παιχνίδι μεταξύ του ΑΣΕ Νεωρίου και του Ποσειδώνα Τήνου που θα κρίνει τη 2η θέση