Ο Φοίνικας νίκησε τη Λαμία με 3-2 σετ, όμως έχασε ακόμη έναν πολύτιμο βαθμό

Χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Φοίνικας Σύρου είχε μέτρια έως κακή απόδοση και λίγο έλειψε να χάσει και εντός έδρας από την Λαμία. Βέβαια το “Πειρατικό” μπορεί να κέρδισε την Λαμία όμως πέταξε ακόμη ένα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία της Volleyleague ΟΠΑΠ 2013-24.

Οι Συριανοί δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Αλεξανδρούπολης στο Αιγίνιο, αφού η νίκη επικράτησε με 3-2 του Εθνικού και με τον χαμένο βαθμό ο Φοίνικας δεν κατάφερε να τον πιάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Το “Πειρατικό” θα μπορούσε να είχε πάρει μία καθαρή νίκη, αφού προηγήθηκε με 2-0 σετ, όμως στη συνέχεια “αποχώρησε” για τα επόμενα δύο από το... γήπεδο. Στο ται-μπρέικ, ο κίνδυνος της ήττας “ξύπνησε” τους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και κατάφεραν να πάρουν το σετ και συγχρόνως τους δύο βαθμούς της νίκης.

Ο Θάνος Παπαδημητρίου αν και ήταν στην αποστολή δεν χρησιμοποιήθηκε, ο Νίκος Αρβανίτης κάλυψε επάξια το κενό του, αν και στο τρίτο και τέταρτο σετ είχε σοβαρό πρόβλημα ο Φοίνικας στην υποδοχή.

Θέλουμε να τερματίσουμε ψηλότερα”

Ο προπονητής του Φοίνικα Δημήτρης Ανδρεόπουλος μίλησε για την πολύ δύσκολη νίκη που σημείωσε η ομάδα του απέναντι στην Λαμία με 3-2 σετ.

“Χάσαμε ένα βαθμό στο ματς με τη Λαμία, αλλά η νίκη ήταν πάρα πολύ μεγάλη, πάρα πολύ σπουδαία. Η ομάδα κατάφερε να φτάσει στη νίκη από ένα πάρα πολύ δύσκολο δρόμο, με αρκετές ταλαιπωρίες στο τελευταίο δεκαήμερο - δεκαπενθήμερο, αλλά παρόλα αυτά κάναμε μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Είμαι περήφανος για τους αθλητές μου και για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα”.

Για τον χαμένο βαθμό κι αν θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου είπε: “Όλοι οι βαθμοί παίζουν ρόλο, από την πρώτη αγωνιστική έως και σήμερα, αλλά και μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Σημασία έχει ότι είμαστε μέσα στο στόχο μας, μέσα στην τετράδα που ήταν ένα πράγμα που το θέλαμε πάρα πολύ και να παίξουμε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Τώρα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, στο τελείωμα του πρωταθλήματος, να κάνουμε τις νίκες που θέλουμε και να μαζέψουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε, για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα”.

Ο Φοίνικας θα είναι έτοιμος στους τελικούς, γιατί υπάρχουν κάποια αγωνιστικά προβλήματα κυρίως τραυματισμού;

“Δεν είναι μόνο οι τραυματισμοί που έχουμε, αλλά είχαμε δυστυχώς αυτή τη βδομάδα και την προηγούμενη πολλές ιώσεις. Τρεις αθλητές μας δεν μπορούσαν να μπουν σε πρόγραμμα προετοιμασίας και μπήκαν τις τελευταίες ημέρες και γι' αυτό λέω ότι για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντική αυτή η νίκη και με τον τρόπου που ήρθε. Η ομάδα έδειξε ψυχή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ειδικά στο τέλος. Γι' αυτό προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι”.

Τέλος, ο προπονητής του “Πειρατικού” απάντησε στο ερώτημα αν μπορεί ο Φοίνικας να τερματίσει ψηλότερα από την τέταρτη θέση.

“Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε. Είμαστε εκεί που θέλουμε, έχουμε μπει στους ημιτελικούς, για εμάς ήταν πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Κάναμε πάρα πολύ δύσκολο αγώνα όλη τη χρονιά για να το καταφέρουμε, θέλουμε να τερματίσουμε ψηλότερα, οι αντίπαλοί μας έχουν μεταξύ τους παιχνίδια. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματά τους, εμείς τα έχουμε δώσει αυτά τα ματς”.

 

“Στα play-off θα είμαστε δυνατότεροι”

Ο Συριανός αθλητής Νίκος Αρβανίτης κλήθηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Παπαδημητρίου στο ματς κόντρα στη Λαμία. Η απόδοση του Αρβανίτη ήταν πάρα πολύ καλή, αφού είχε σωστές τοποθετήσεις, αλλά και έβγαλε κάποιες δύσκολες άμυνες.

“Όσον αφορά την εμφάνισή μου πιστεύω όποιος παίκτης και να είχε κληθεί να αναπληρώσει το κενό ενός άλλου συμπαίκτη του, θα έκανε ότι έκανα κι εγώ που προσπάθησε όσο μπορούσε κι αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο κόσμος είδε καλύτερα από την εξέδρα την προσπάθεια που έκανα. Η ομάδα μου νίκησε δίκαια το παιχνίδι, κάναμε μία καμπή μετά το δεύτερο σετ, η Λαμία από την πλευρά της το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού κέρδισε από τα λάθη μας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μας ισοφαρίσει σε 2-2. Στο τάι-μπρέικ κατάφερα με και επανήλθαμε και πήραμε το παιχνίδι”.

Για το που οφείλονται αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Φοίνικα, ο Αρβανίτης είπε: “Στην αρχή του τρίτου σετ η Λαμία μας πίεσε λίγο παραπάνω από όσο πιστεύαμε, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, αρχίσαμε να κάνουμε λάθη και αυτό έδωσε στη Λαμία τα δύο σετ. Η αγωνιστική άνοδο της Λαμίας σε συνδυασμό με τη δική μας αγωνιστική πτώση, οδήγησε το παιχνίδι σ' αυτό το αποτέλεσμα, στο να χάσουμε τα δύο σετ και να πάει ο αγώνα στο τάι-μπρέικ”.

Για το αν έχει ο Φοίνικας τη δυνατότητα να τερματίσει πάνω από την τέταρτη θέση ο Συριανός αθλητής είπε: “Αυτό δεν εξαρτάτε εκατό τις εκατό από εμάς, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες όπως τα αποτελέσματα που θα φέρουν και οι άλλες ομάδες. Αν κάνουμε δύο νίκες μέχρι το τέλος και υπάρξουν κάποια στραβοπατήματα από τις άλλες ομάδες που βρίσκονται από πάνω μας, ίσως μας δώσει καλύτερο πλασάρισμα στο τέλος”.

 

Μπορεί η ομάδα του Φοίνικα να κέρδισε, όμως η συνολική εικόνα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Πιστεύεις ότι αυτή την περίοδο η Συριανή ομάδα διανύει μία “κοιλιά”;

“Δεν θα έλεγα ότι κάνει κοιλιά, αν θεωρήσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε αγώνα, όπως βέβαια και οι άλλες ομάδες, εκτός απ' αυτές που έπαιζαν στο κύπελλο. Είχαμε κάποιες απουσίες, αλλά και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαμε κάποια προβλήματα, κι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι η ομάδα δεν κάνει κάποια καμπή, βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και στα play-off θα είμαι ακόμη δυνατότεροι.

“Μεγάλο φαβορί ο Ολυμπιακός, πιο ομάδα η... Κηφισιά”

Μετά το τέλος του αγώνα του Φοίνικα με τη Λαμία ένας πρώην αθλητής του “Πειρατικού” μίλησε για την ήττα της ομάδας του, αλλά και για το που κρίθηκε το παιχνίδι.

“Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, παίζαμε με μία ομάδα που έχει στόχο το πρωτάθλημα. Δεν είμαστε βαθμολογικά αδιάφοροι, αν και έχουμε πετύχει τον αρχικό μας στόχο που ήταν η πιο γρήγορη παραμονή της ομάδας. Από εκεί και πέρα η ομάδα έχει στόχους, δεν τα παρατάει κι αυτό το δείξαμε κι απέναντι στον Φοίνικα. Μπορεί στα δύο πρώτα σετ να μην είμαστε καλοί, κάναμε πάρα πολλά λάθη, αλλά από εκεί και πέρα στα επόμενα σετ, στο τρίτο και στο τέταρτο, πιέσαμε πάρα πολύ την ομάδα του Φοίνικα και εκμεταλλευτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Παπαδημητρίου. Πιστεύω ότι το πέμπτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μπορούσαμε να φύγουμε νικητές από τη Σύρο, αν και νομίζω χαρακτηριστικό και κομβικό σημείο ήταν αυτό που έγινε στην αρχή με την απόφαση του διαιτητή, που η άποψή μου ήταν ότι η μπάλα ήταν μέσα και το 2-0 αντί να γίνει 2-1, έγινε 4-0 και με την κάρτα που έδωσε ο διαιτητής. Στο τάι-μπρέικ τα λάθη στοιχίζουν και θα πρέπει οι διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί σ' αυτά τα σημεία”.

Ο Φοίνικας έχει κλειδώσει την συμμετοχή του στα Play-off του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει στη συνέχεια μαζί με τις άλλες τρεις ομάδες, Ολυμπιακό, Κηφισιά και Αλεξανδρούπολη το πρωτάθλημα. Ποιος έχει το πλεονέκτημα και ποια ομάδα πιστεύεις ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες κατάκτησής του.

“Η τετράδα έχει κλειδώσει, είναι ο Ολυμπιακός, η Κηφισιά, ο Εθνικός και ο Φοίνικας. Θεωρώ ότι το μεγάλο φαβορί και το έχω πει από την αρχή της σεζόν είναι ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα και έχει πολύ βαριά φανέλα, αυτό άλλωστε το απέδειξε και στο κύπελλο Ελλάδος. Πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός. Μπορεί να έχει κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά έχει τόσους πολλούς καλούς παίκτες που ο καθένας που θα αγωνισθεί μπορεί να καλύψει επάξια το κενό κάποιου άλλου. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες τρεις ομάδες, η Κηφισιά, η Αλεξανδρούπολη και ο Φοίνικας, είναι αξιόλογες και καλές ομάδες και μπορούν να πετύχουν κάτι καλό. Πιστεύω σ' αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να κατέβουν χωρίς άγχος και να πάρουν ότι τους αναλογεί. Εμένα αυτή η ομάδα που μου αρέσει περισσότερο και μου εμπνέει πιο ομάδα είναι η Κηφισιά. Έχει κάνει εκπληκτική πορεία και είναι μία ομάδα που τις αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια”.

Φοίνικας Σύρου – Λαμία 3-2

Τα σετ: 25-23, 25-23, 14-25, 18-25, 15-9

Διαιτητές: Ονόπας-Κουτσούλας

Φοίνικας Σύρου (Ανδρεόπουλος): Τερζής 3 (1/3 επ., 2 άσους), Τσας 15 (12/29 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 14 (12/22 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 58% υπ.-53% αρ.), Γιάνουσεκ 9 (7/22 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 60% υπ.-30% αρ.), Τακουρίδης 10 (4/9 επ., 6 μπλοκ), Πελεκούδας 3 (3/4 επ.), Αρβανίτης (λ-33% υπ.-25% αρ.), Τσέργας, Λάππας, Σφενδυλάκης.

Γ.Σ. Λαμία (Δεληκώστας): Δημητριάδης 2 (2/2 επ.), Όλιεμαν 26 (22/38 επ., 3 άσους, 1 μπλοκ), Ριζόπουλος 11 (10/21 επ., 1 άσος, 71% υπ.-58% αρ.), Βανς 16 (15//2 επ., 1 μπλοκ, 35% υπ.-18% αρ.), Λαβάγια 21 (17/22 επ., 2 άσους, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος 6 (6/9 επ.), Εφραιμίδης (λ-49% υπ.-34% αρ.), Καρβούνης, Παπακυριακού, Καββαδάς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Άρης – Παμβοχαϊκός 2-3

Νίκη Αιγινίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-2

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-1

Φοίνικας Σύρου – Λαμία 3-2

ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή -

Κηφισιά – Παναθηναϊκό -

 

  • Βαθμολογία Volleyleague ΟΠΑΠ 13-14

 

  • Θ.

 

  • Ομάδα

 

  • Αγ.

 

  • Βαθ.

 

  • Σετ
1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 20 47 52-22
2 Α.Ο. Κηφισιάς 19 44 50-24
3 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης 20 44 50-27
4 Α.Ο. Φοίνικας Σύρου 20 43 51-25
5 Α.Ε.Κ. 20 32 41-39
6 Γ.Σ. Λαμία 20 28 34-39
7 Π.Α.Ο.Κ. 19 23 34-44
8 Α.Σ. Άρης 20 22 34-48
9 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 20 20 31-48
10 Παναθηναϊκός Α.Ο. 19 20 27-42
11 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 19 16 28-48
12 Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου 20 15 24-50
Ετικέτες: