Ο Φοίνικας νίκησε τον ΠΑΟΚ 3-2 σετ, έχασε βαθμό και κινδυνεύει να τερματίσει τέταρτος και να παίξει με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό

Αγχωτική και δύσκολη νίκη

Μία ακόμη δύσκολη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Φοίνικας Σύρου, αφού χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτό για να επικρατήσει τελικά του ΠΑΟΚ με 3-2 σετ, στο πλαίσιο της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Volleyleague 2013-14.

To “Πειρατικό” αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά και δυνατά το παιχνίδι, στη συνέχεια οι... μηχανές έσβησαν και ο Φοίνικας έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και να το κάνει 1-2. Δεν υπήρχε υποδοχή στο τρίτο και τέταρτο σετ, αφού οι παίκτες του Φοίνικα δεν μπορούσαν να βγάλουν άμυνες στα σερβίς του ΠΑΟΚ. Το χαρακτηριστικό σ' αυτά τα δύο σετ ήταν ότι τους περισσότερους πόντους που πήρε ο Φοίνικας ήταν από καθαρά λάθη του αντιπάλου, αφού και οι επιθέσεις που έγιναν δεν ήταν κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αποφάσισε να βγάλει τον Τσας ο οποίος ήταν σε πολύ άσχημα ημέρα και να αλλάξει το σχήμα της ομάδας του.

Στο τέταρτο σετ όλος ο πάγκος, αλλά και οι αθλητές του Φοίνικας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις αποφάσεις του διαιτητικού διδύμου κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο πάγκος να δεχθεί κόκκινη κάρτα. Οι διαμαρτυρίες και η ένταση “ξύπνησε” τους παίκτες του Φοίνικα που στη συνέχεια όχι μόνο ισοφάρισαν σε 2-2, πήραν το τάι μπρέικ και τη νίκη, αλλά έδειξαν γιατί θεωρείται ως μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Βέβαια ο χαμένος πόντος μπορεί να στοιχίσει στη συνέχεια στην ομάδα του Φοίνικα, αφού κινδυνεύει να τερματίσει στην τέταρτη θέση και να παίξει με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον Ολυμπιακό. Την ερχόμενη και τελευταία αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούν στο Ρέντη τον Εθνικό με καθαρή νίκη του Ολυμπιακού, ο Φοίνικας θα έχει την ευκαιρία να περάσει στην τρίτη θέση, αν κερδίσει στο Αιγίνιο τη Νίκη.

“Με κάνουν υπερήφανο κάθε ημέρα”

Ο προπονητής του Φοίνικα Δημήτρης Ανδρεόπουλος μίλησε για τη δύσκολη νίκη της ομάδας του: "Πολύ δύσκολη νίκη, πολύ σκληρή ομάδα ο ΠΑΟΚ, το γνωρίζαμε αυτό και κάναμε μια φοβερή νίκη και μάλιστα με ανατροπή. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές μου, συγχαρητήρια στην ομάδα του Φοίνικα. Με κάνουν υπερήφανο κάθε ημέρα. Γνωρίζεται ότι έχουμε περάσει πάρα πολλά, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με ιώσεις, με τραυματισμούς, καταφέρνουμε να βάλουμε τον έναν παίκτης μας βγαίνει ο άλλος. Δεν είμαστε όλοι μαζί ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και γι' αυτό θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές μου για την μεγάλη ψυχή που δείχνουν καθημερινά, αλλά και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αντιμετωπίσαμε ένα φοβερό σέρβις από τον ΠΑΟΚ, που είναι ένα πολύ δυναμικό στοιχείο της ομάδας αυτής. Ήταν πάρα πού δύσκολα αντιμετωπίσιμο και γι' αυτό έγινε αυτή η διαφορά στα δύο σετ. Παρόλα αυτά, η δική μου ομάδα με φοβερή ψυχή, έκανε μία πολύ σπουδαία ανατροπή που δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι".

Για τις έντονες διαμαρτυρίες στο ξεκίνημα το τέταρτου σετ ο κ. Ανδρεόπουλος είπε: "Ο Φοίνικας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι μεγάλη ομάδα, παλεύει πάρα πολύ σκληρά κι εγώ είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Αυτά είναι τα λόγια μου για το εξωτερικό περιβάλλον γενικότερα. Ο Φοίνικας τα έχει καταφέρει σε μέγιστο βαθμό θα έλεγα μέχρι τώρα".

Για τα κενά διαστήματα της ομάδας του απάντησε στη συνέχεια ο προπονητής του Φοίνικα: "Υπάρχουν κενά διαστήματα, αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, σε όλο το βόλεϊ. Το βόλεϊ έχει αλλάξει, δεν μπορείς να είσαι συγκεντρωμένος για πάρα πολύ μεγάλη διάρκεια, ειδικά σε ένα παιχνίδι που πάει στα πέντε σετ. Δεν μπορείς να είσαι συγκεντρωμένος, οι φάσεις είναι πάρα πολλές και πάρα πολύ λεπτές. Από τη μία είναι πάρα πολύ φυσιολογικό και από την άλλη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα - πάνω από μήνα - δεν είμαστε όλοι μαζί μέσα στον γήπεδο για να προετοιμαστούμε. Αλλά δεν πειράζει, γι' αυτό είναι μεγάλη ομάδα, γι' αυτό είναι μεγάλοι παίκτες και γι' αυτό τα καταφέρνουμε πάρα πολύ καλά".

Κλείνοντας, ακολουθεί το παιχνίδι στο Αιγίνιο με τη Νίκη, το παιχνίδι αυτό είναι σαν ματς προετοιμασίας για εσάς, καθώς θα ξεκινήσουν άμεσα και τα Play-off;

"Έχουμε εξασφαλίσει εδώ και μερικές αγωνιστικές τη συμμετοχή μας στα play-off, ο οποίος ήταν και ο μεγάλος μας στόχος να μπούμε μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να κάνεις το επόμενο, εμείς το κάναμε αυτό και το κάναμε πάρα πολύ γρήγορα, πάρα πολύ σωστά και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Από εκεί και πέρα, ασφαλώς μέσα στο μυαλό μας βρίσκονται τα Play-off , όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει αρχίσει η προετοιμασία μας από τώρα, ώστε να μπορούμε να αφήνουμε παιχνίδια ή να σκεφτόμαστε οποιαδήποτε διασταύρωση. Εμείς πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα, μέσα κι από τις δυσκολίες που προανέφερα και μετά το τελευταίο παιχνίδι στο Αιγίνιο θα έχουμε πέντε ημέρες μπροστά μας για να δούμε τον αντίπαλό μας και για να προετοιμαστούμε για μία πολύ μεγάλη υπέρβαση που μπορούμε να κάνουμε".

“Για να κερδίσεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσεις όλες τις ομάδες”

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στην WEB CAMERA της "Κοινής Γνώμης", για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τη συνέχεια του πρωταθλήματος με την διεξαγωγή των play-off. Αρχικά μίλησε για τα κενά διαστήματα που έχει ο Φοίνικας κατά τη διάρκεια των αγώνων του, με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμους βαθμούς.

"Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το έχουμε τον τελευταίο καιρό, καθώς δεν παίζουμε τόσο καλά καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και γι' αυτό κερδίζουμε όπως κερδίζουμε. Απλά έχουμε ένα κενό διάστημα το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο και αυτό μας κάνει τη ζημιά κάθε εβδομάδα. Πρέπει κάτι να κάνουμε, πρέπει να το λύσουμε το πρόβλημα αυτό, γιατί νομίζω ότι λύνεται, δεν είναι στο οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι".

Για το αν ο Φοίνικας θα είναι έτοιμος στα play-off ο κεντρικός της Συριανής ομάδας είπε: "Το πρωτάθλημα τελειώνει, έχει ακόμη μία αγωνιστική, η ομάδα μας πρέπει να είναι έτοιμη, γιατί δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες γι' αυτά τα παιχνίδια. Όλη τη χρονιά προετοιμαζόμαστε γι' αυτή τη σειρά, οπότε είμαστε δεν είμαστε έτοιμοι πρέπει κερδίζουμε. Δεν έχει σημασία το πως, αλλά το να κερδίζουμε".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, ο Παναγιώτης Πελεκούδας απάντησε αν θα παίξει κάποιο ρόλο αυτό στην προσπάθεια που θα κάνει ο Φοίνικας.

"Για να κερδίσεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσεις όλες τις ομάδες που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις. Οπότε θα παίξουμε με τις πιο φορμαρισμένες ομάδες και θάμα θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό αυτή τη χρονιά θα πρέπει να κερδίσουμε στον ημιτελικό και τον τελικό".

Για το αν ο Φοίνικας έχει τη δυνατότητα να σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού, ο κεντρικός του "Πειρατικού" είπε: "Αυτό θέλουμε να κάνουμε κι όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και όποιας ομάδας κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω". 

“Ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει με τον Φοίνικα;”

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τακουρίδης μίλησε για τον αγώνα και τη δύσκολη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. "Η νίκη ήρθε δύσκολα απέναντι στον ΠΑΟΚ, μπορεί να ήταν το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας για την κανονική περίοδο, όμως το πρωτάθλημα δεν τελειώνει εδώ, έχει μείνει το πιο σημαντικό του κομμάτι, αυτό για το οποίο παλεύουμε όλη την χρονιά. Μπορεί να είχαμε κάποια στραβά αποτελέσματα, αλλά από εδώ και πέρα πρέπει να συγκεντρωθούμε απόλυτα σ' αυτό. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε την καλύτερη θέση, απομένει ακόμη ένα παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι στη συνέχεια και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι".

Για την πιθανότητα που υπάρχει, με τον Φοίνικα να τερματίζει στην τέταρτη θέση και τον Ολυμπιακό στην πρώτη μίλησε ο κεντρικός του Φοίνικα. "Ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει με τον Φοίνικα; Κανείς δεν το ξέρει. Δεν θέλω να σκέφτομαι σενάρια με τον ποιον θα παίξουμε, αλλά και με όποια ομάδα και να κληθούμε να αγωνιστούμε η απόδοσή μας θα είναι στο εκατό τοις εκατό και γι' αυτό είμαι πάρα πολύ σίγουρος. Τώρα με όποια ομάδα κι αν παίξουμε από τις τρεις είναι το ίδιο".

Για το αν ο Φοίνικας θα μπορεί να είναι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή, καθώς στα τελευταία παιχνίδια δείχνει ένα μέτριο πρόσωπο, ο Τακουρίδης είπε: "Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι, εμείς δουλεύουμε και λύνουμε σιγά - σιγά τα προβλήματά μας και ο Φοίνικας θα είναι έτοιμος και είμαι σίγουρος γι' αυτό. Αυτό θα το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο την κατάλληλη στιγμή. Ο Φοίνικας μπορεί να σπάσει οποιανδήποτε έδρα και το έχει αποδείξει άλλωστε αυτό. Έχουμε παίξει με όλες τις ομάδες, με την Κηφισιά υπήρχαν ιδιαιτερότητες, καθώς στο πρώτο ματς ήταν η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και στο δεύτερο ματς ήταν το πρώτο μετά τη διακοπή των εορτών. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γινόταν με την Κηφισιά, με την Αλεξανδρούπολη στη Σύρο την κερδίσαμε κάναμε καλά παιχνίδια πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι ισάξιες. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ομάδων, δεν θέλω να κάνω σενάρια στο μυαλό μου και πιστεύω ότι ο Φοίνικας μπορεί να σπάσει οποιαδήποτε έδρα". 

“Ξέρω ότι με αγαπούν και τους αγαπώ κι εγώ πάρα πολύ”

Ο Στέλιος Νικηφορίδης επέστρεψε ως αντίπαλος της ομάδας του Φοίνικα, αφού αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, για τα συναισθήματά του και το που κρίθηκε το παιχνίδι, μίλησε στην WEB CAMERA της "Κοινής Γνώμης".

"Τα συναισθήματά μου είναι σίγουρα περίεργα γιατί όπως ξανά πει πολλές φορές, ήταν πάρα πολύ ωραίες η δυόμιση σεζόν που έπαιξα με τον Φοίνικα. Είχα περάσει πάρα πολύ ωραία, αλλά και είχα προσωπικές διακρίσεις με τον Φοίνικα. Ήταν πολύ περίεργα τα συναισθήματά μου. Ο οποιοσδήποτε παίκτης έχεις παίξει στη Σύρο και έχει ζήσει αυτήν την φανταστική ατμόσφαιρα, αισθάνεται πολύ περίεργα, γιατί έχει περάσει ωραίες στιγμές στο νησί".

Οι φίλαθλοι του Φοίνικα απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως δεν ξεχνούν την προσφορά κανενός παίκτη. Με την είσοδό σου στον αγωνιστικό χώρο όλο το γήπεδο σε χειροκρότησε. "Τους ευχαριστώ γι' αυτό και τους το ανταποδίδω. Ξέρω ότι με αγαπούν και τους αγαπώ κι εγώ πάρα πολύ και τους το δείχνω κάθε φορά που έρχομαι στη Σύρο".

Για το παιχνίδι και το που κρίθηκε μίλησε στη συνέχεια ο έμπειρος έλληνας αθλητής. "Ο Φοίνικας απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν ήταν και τόσο καλός, γιατί ο Τσας δεν ήταν και στην καλύτερή του ημέρα, από εκεί και πέρα είδαμε ότι και με άλλο σχήμα μπορεί να τα καταφέρει. Θέλω να πιστεύω ότι ο Φοίνικας θα φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, επιτέλους να πάρει κι ένα πρωτάθλημα, που τόσο πολύ το θέλει ο κόσμος και ο πρόεδρός του. Τους το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου".

Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ 3-2 σετ 

Τα σετ: 25-18, 15-25, 21-25, 25-18, 15-9

Διαιτητές: Βουδούρης – Μουλά Ε.

Φοίνικας Σύρου (Ανδρεόπουλος): Τερζής 5 (2/3 επ., 3 μπλοκ), Τσας 1 (1/9 επ.), Ντιάτσκοφ 20 (15/28 επ., 1 άσος, 4 μπλοκ, 31% υπ.-8% αρ.), Γιάνουσεκ 16 (11/16 επ., 2 άσους, 3 μπλοκ, 57% υπ.-43% αρ.), Τακουρίδης 13 (11/16 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Πελεκούδας 7 (4/9 επ., 3 μπλοκ), Παπαδημητρίου (λ-73% υπ.-32% αρ.), Σφενδυλάκης, Λάππας 7 (4/13 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ, 61% υπ.-33% αρ.).

ΠΑΟΚ (Γιάτσης): Μακ Κίμπιν 1 (1/2 επ.), Τζελάτι 15 (12/26 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ), Λόουσον 17 (13/30 επ., 3 άσους, 1 μπλοκ, 60% υπ.-38% αρ.), Μίλκοφ 19 (15/25 επ., 1 άσος, 3 μπλοκ, 55% υπ.-40% αρ.), Παντακίδης 11 (8/10 επ., 3 μπλοκ), Στίγγας 8 (6/9 επ., 2 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας (λ-43% υπ.-29% αρ.), Νικηφορίδης 2 (2 άσους), Πιπέργιας.

 

 

  • Βαθμολογία Volleyleague ΟΠΑΠ 13-14
 

 

  • Θ.

 

  • Ομάδα

 

  • Αγ.

 

  • Βαθ.

 

  • Σετ
1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 21 50 55-23
2 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης 21 47 53-28
3 Α.Ο. Κηφισιάς 21 47 54-27
4 Α.Ο. Φοίνικας Σύρου 21 45 54-27
5 Α.Ε.Κ. 21 35 44-39
6 Γ.Σ. Λαμία 21 29 36-42
7 Π.Α.Ο.Κ. 21 27 39-47
8 Α.Σ. Άρης 21 22 34-51
9 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 21 22 34-50
10 Παναθηναϊκός Α.Ο. 21 20 28-48
11 Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου 21 17 27-52
12 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 21 17 30-54
Ετικέτες: