Την τέταρτη νίκη σε πέντε ματς σημείωσε το Σάββατο ο Φοίνικας (3-0 σετ τον Άρη) και πλέον...

Κοιτά την τετράδα

Ο Φοίνικας είναι εδώ και το δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού το "Πειρατικό" στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις έχει τέσσερις νίκες. Νίκες που φέρνουν τους Συριανούς σε ρυθμούς τετράδας. Πρώτος σκόρερ της ομάδας της Σύρου ήταν ο Ντόκιτς, όμως πολύτιμη ήταν η συνεισφορά και του μπλοκ στο παιχνίδι με τον Άρη, αφού σε κρίσιμα σημεία οι παίκτες του Φοίνικα έδειξαν τη δύναμή τους πάνω στον φιλέ.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, ο Φοίνικας έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και πως μπορεί ακόμη και φέτος να πατήσει στην τετράδα και να είναι μία από τους συλλόγους που θα πρωταγωνιστήσουν. Οι εξέδρες της Β' κλειστής αίθουσας ήταν γεμάτες αφού περισσότεροι από 600 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν από κοντά την σπουδαία αυτή αναμέτρηση.

Το ματς στην αρχή του ματς ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι σχετικά κοντά στο σκορ, αφού ο Φοίνικας είχε ένα οριακό προβάδισμα με δύο πόντους 12-10. Στην συνέχεια οι παίκτες του κ. Παβλίσεβιτς πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ με 16-11 και 17-12, όμως ο Άρης και πάλι κατάφερε να μπει στο παιχνίδι, αφού έφερε το ματς στα ίσα (19-19). Ο Άρης κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ με 20-21, χάρη στο μπλοκ του Στίγγα πάνω στον Ντόκιτς, όμως ένα σερί 3-0 από πλευράς Φοίνικα, έκανε το σκορ 23-21. Ο Φοίνικας στη συνέχεια έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου σετ, αφού το σκορ ήταν 24-22, όμως ο Άρης χάρη στο μπλοκ του Μαυροβουνιώτη πάνω στον Ντόκιτς έκανε το σκορ 24-23. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν και πάλι το ματς στα ίσα, αφού αυτή τη φορά τον Ντόκιτς τον σταμάτησε ο Ντόκερτι. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια πήγαιναν πόντο - πόντο και ο Ντόκερτι με άσο έβαλε τον Άρη μπροστά στο σκορ κάνοντας το 26-27. Το λάθος του Κυριακίδη έφερε τον Φοίνικα μπροστά στο σκορ με 28-27 και ο Ντόκιτς με επίθεση έκανε το 30-39. Ο ίδιος παίκτης έδωσε και το πρώτο σετ στον Φοίνικας αφού πήρε έναν ωραίο πόντο στην κόντρα επίθεση.

Το δεύτερο σετ δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο το οποίο ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος του, αφού οι παίκτες του κ. Παβλίσεβιτς με την ψυχολογία στα ύψη έκαναν εύκολα το 2-0 σετ. Το τρίτο και τελευταίο σετ, ήταν κι αυτό ντέρμπι αφού οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να το πάρουν για να ξανά μπουν και πάλι στο ματς και στη διεκδίκηση κάτι τουλάχιστον του ενός πόντου. Όμως, στο τέλος του σετ ο Κυριακίδης έχασε την ψυχραιμία του σε μία φάση όπου ενώ ο διαιτητής πήρε την φάση πάνω του, συνέχισε να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα να δεχθεί την κίτρινη κάρτα ο Φοίνικας να ξεφύγει με 23-21 και η συνέχεια να ανήκει στους Συριανούς, αφού πήραν τους επόμενους πόντους και ταυτόχρονα το σετ-νίκης.

Φοίνικας Σύρου - Άρης 3-0

Τα σετ: 3-0 (31-29, 25-18, 25-21)

ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 5 (2/7 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ντάμποβιτς 3 (1/3 επ, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρ. 6 (3/4 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ντόκιτς 20 (17/42 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Λάππας 9 (8/20 επ, 1 άσσος, 70% υπ - 40% άριστες), Π. Παπαδόπουλος 11 (10/16 επ, 1 μπλοκ, 27% υπ - 9% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 59% υπ - 33% άριστες), Αρβανίτης, Πέκμανς

ΑΡΗΣ (Γιάτσης): Κυριακίδης 11 (11/23 επ, 76% υπ - 36% άριστες), Μαυροβουνιώτης 12 (10/25 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 65% υπ - 45% άριστες), Ντόχερτι 5 (1/5 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Χαριτωνίδης 2 (2 άσσοι), Μπέλος 7 (3/15 επ, 3 μπλοκ), Στίγγας 10 (6/15 επ, 4 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 82% υπ - 59% άριστες), Πιπέργιας 1 (1/1 επ), Μηλής 2 (1/4 επ, 1 μπλοκ), Χατζηπαραδείσης.

"Οι συνεχόμενες νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση"

Ο τεχνικός του Φοίνικα Ράτκο Παβλίσεβιτς δήλωσε: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι διότι δείξαμε πάλι πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Οι συνεχόμενες νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση και μας ανοίγουν νέα πόρτα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο αγώνας που έρχεται με τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολος αλλά θα μπούμε με καλή ψυχολογία. Θα παλέψουμε για ότι καλύτερο είτε είναι ένα σετ ή ένας πόντος".

Ο προπονητής του Άρη Γιώργος Γιάτσης είπε: "Σε άλλο ένα ματς έχουμε παράπονα από τη διαιτησία. Οι διαιτητές δεν σέβονται τον Άρη. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο».

Ο ακραίος του Άρη Γιάννης Κυριακίδης που ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης στο 3ο σετ είπε: "Δεν παίξαμε όπως έπρεπε και σε καμία περίπτωση δε θέλω να μειώσω τη νίκη του Φοίνικα αλλά έχουμε παράπονα από τη διαιτησία για ορισμένες κρίσιμες φάσεις και για αυτό έχασα την ψυχραιμία μου στο τέλος του 3ου σετ».

Ο ακραίος του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: "Είχαμε πει με τα παιδιά στην τελευταία προπόνηση πως εάν δεν κερδίζαμε σήμερα θα ακυρώναμε τις προηγούμενες νίκες μας. Είμαστε σε ανοδική πορεία και γιατί όχι να μην κάνουμε πλέον για την 4δα".