Μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Σύρος

30-31 Ιανουαρίου η τελική φάση

Στη Σύρο θα πραγματοποιηθεί μετά την απόφαση που πήραν η αρμόδια επιτροπή η τελική φάση του League Cup "Νίκος Σαμαράς" 2015-16.

Από την πλευρά του ο Φοίνικας θα περιμένει μιας και είναι ήδη σαν οικοδεσπότης στο final fur, να μάθει τις υπόλοιπες ομάδες που θα προκριθούν. Όπως πάντα το "Πειρατικό" ελπίζει στην κατάκτηση του κυπέλλου, όπως άλλωστε έγινε και το 2011.

Ο κόσμος τώρα του νησιού θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Από πλευράς επιτυχίας, η Σύρος έχει περάσει με άριστα όλα τα τεστ κι έτσι δεν τίθεται θέμα, αφού εκτός του ότι έχει δείξει σε όλον τον κόσμο ότι τα καταφέρνει, έχει αποκτήσει πλέον και μεγάλη εμπειρία. Οι Συριανοί από την πλευρά τους αγαπούν το βόλεϊ, το άθλημα έχει περάσει στο... αίμα τους κι έτσι στους αγώνες για ακόμη μια φορά το κλειστό θα είναι γεμάτο.

Από την πλευρά του το νησί θα έχει μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί, να διαφημιστεί, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Μπορεί να είναι χειμώνας η διοργάνωση, όμως από πλευράς διαφήμιση είναι η κατάλληλη εποχή, γιατί από τότε θα πρέπει να διαφημίζεται η Σύρος κι όχι τον... Ιούλιο.

Η κλήρωση και το σύστημα του Λιγκ Καπ

Το σύστημα του League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2015-16 αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στην συνεδρίαση που προηγήθηκε της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Θα υπάρξουν νοκ αγώνες και ένας όμιλος των τεσσάρων ομάδων:

To τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου θα γίνει στην Πάτρα όμιλος με την συμμετοχή της Παναχαικής Πετοσφαίρισης 2013, του Ολυμπιακού, του Α.Ο. Κηφισιάς και του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου. Ο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου θα προκριθεί ως διοργανωτής του φάιναλ-4 που θα γίνει 30-31 Ιανουαρίου 2016.

Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα παίξουν μεταξύ τους στη Β΄ φάση του ομίλου που θα γίνει 17 ή 18 Οκτωβρίου και η ομάδα που θα προκριθεί θα περάσει στο φάιναλ-4 μαζί με τον Α.Ο. Φοίνικα.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν σε νοκ άουτ αγώνες. Τα ζευγάρια:

Α. Α.Ο. Ορεστιάδας – Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Β. ΠΑΟΚ – Α.Σ. Άρης

Γ. Ηρακλής – Γ.Σ. Λαμία

Δ. Παμβοχαικός – Παναθηναϊκός

Στη Β΄ φάση των νοκ ουτ αγώνων ο νικητής του ζευγαριού Α θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Β στην έδρα του ΠΑΟΚ ή του Άρη και ο νικητής θα προκριθεί στο φάιναλ-4 της Σύρου.

Στη Β΄ φάση των νοκ ουτ αγώνων ο νικητής του ζευγαριού Γ θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Δ στην έδρα του Ηρακλή ή της Λαμίας και ο νικητής θα προκριθεί στο φάιναλ-4 της Σύρου.