Ο Φοίνικας σήμερα στις 17:00 φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου

Πάει για νίκη στο...Ρέντη

Οι... διακοπές λόγω των εορτών των Χριστουγέννων τελείωσαν και οι ομάδες είναι έτοιμες για την έναρξη του δευτέρου γύρου. Ο Φοίνικας ο οποίος μετά από έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στη δεύτερη θέση - είναι ισόβαθμος με την Κηφισιά στην πρώτη, μαζί με τον Ολυμπιακό - και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Πλέον η ομάδα της Σύρου έχει μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις να σκεφτεί, αφού όπως είναι γνωστό αποκλείστηκε από τους 16 του Cev Cup. Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Φοίνικα τραβά πάνω του όλα τα.. βλέμματα των φιλάθλων, αφού είναι το δυνατότερο και πιο αμφίρροπο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου. Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Κηφισιά στο Ρέντη δεν θέλει να ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο με ήττα και θα προσπαθήσει να κάμψει την αντίσταση των Συριανών, όπου στον πρώτο γύρου είχαν επικρατήσει με 3-2 στο κλειστό της Ερμούπολης. Από την άλλη πλευρά ο κ. Νίκολιτς έχει δουλέψει μαζί με τους παίκτες γι' αυτό το παιχνίδι και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων είναι απρόβλεπτο, αφού και οι δύο ομάδες θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο. Οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν και από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους, αφού η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συνδρομητική πλατφόρμα.

Τέλος, αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον κ. Νίκολιτς, αφού έχει στη διάθεσή του όλους τους αθλητές του. Ο Φοίνικας θα προσπαθήσει να πάρει κάτι θετικός απ' αυτό το παιχνίδι ώστε να μπει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα»:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Γυμναστήριο Ρέντη 17.00 (Νοvasports): Ολυμπιακός - ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Διαμάντης, Δαλέκου. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη

Γυμναστήριο Μίκρας 18.00: Ηρακλής Πετ.2015 - ΑΟ Ορεστιάδα

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Πεχλίδης, Στεργιόπουλος. Γραμματεία: Χρ. Κουμπλή

Γυμναστήριο Παναχαϊκής 19.00: Παναχαϊκή Πετ. 2013 - ΑΟ Κηφισιά

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Ειρ. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Γεράνιος, Γκολφινόπουλος. Γραμματεία: Μάμμου

Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» 19.00: ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ. - ΑΣ Άρης

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Στεργιόπουλος. Παρατηρητής: Δ.Μιχελινάκης. Επόπτες: Παπαβασιλείου, Κωστούλας. Παρατηρητής: Καδόγλου

Γυμναστήριο Πανελληνίου 19.30: Παναθηναϊκός - ΓΣ Λαμίας

Διαιτητές: Μουλά Λ., Ονόπας. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Λιδωρικιώτη, Πικραμένος. Γραμματεία: Καρατζογλίδου

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου

Γυμναστήριο «Γ. Τριαντάφυλλος» Βόχας 18:00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ (Νοvasports)

Διαιτητές: Βουδούρης, Νικολόπουλος Ράπτης. Επόπτες: Καραγιαννόπουλος, Κτενάς. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου.

Βαθμολογια Volley League Πάμε Στοίχημα 15-16
Θ. Ομάδα Αγ. Βαθ. Σετ
1 Α.Ο.Π. Κηφισιάς 11 27 30-13
2 Α.Ο. Φοίνικας Σύρου 11 27 30-12
3 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 11 27 30-9
4 Π.Α.Ο.Κ. 11 23 27-12
5 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 11 20 25-19
6 Παναθηναϊκός Α.Ο. 11 19 25-19
7 Α.Ο. Ορεστιάδας 11 13 17-26
8 Α.Σ. Άρης 11 12 20-27
9 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 11 12 16-26
10 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 11 8 13-29
11 Ηρακλής Πετοσφαίριση 11 6 10-29
12 Γ.Σ. Λαμία 11 4 8-30

Διαμαρτυρία του ΠΑΟΚ για τον ορισμό του αγώνα

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα τύπου του PAOKSportsArena, η έκτατη συνέντευξη τύπου του ΤΑΠ ΠΑΟΚ για την απόφαση της ΕΣΑΠ να απορρίψει το αίτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης για αναβολή του εκτός έδρας αγώνα με τον Παμβοχαϊκό λόγω της απουσίας των διεθνών αθλητών Ρολάντο Τσεπέδα , Χαβιέ Χιμένες στο Προολυμπιακό τουρνουά Norceca.

Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος, είπε: «Με την ευκαιρία να ευχηθώ στον αθλητή μας Γιάννη Παντακίδη να του ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας του.
Είναι αλήθεια ότι αλλιώς φανταζόμουν την πρώτη μου επικοινωνία ως Πρόεδρος με τον Τύπο. Φαίνεται ότι η περσινή επιτυχία , η κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ ενόχλησε πολλούς.
Η ιστορία είναι γνωστή. Βάσει προγραμματισμού του πρωταθλήματος την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου έπρεπε να παίξουμε με τον Παμβοχαικό στην έδρα του, αλλά ζητήσαμε αναβολή διότι οι αθλητές μας Χιμένες και Τσεπέδα , που βρίσκονται στον Καναδά για επίσημους αγώνες με την Εθνική Κούβας τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους στις 10 του μηνός στις 9 το βράδυ (ώρα Καναδά). Λόγω και της ιδιαιτερότητας τους ταξιδεύουν από τον Καναδά για την Κούβα με ομαδικό διαβατήριο τη Δευτέρα το πρωί 11/1 για την Κούβα και από εκεί στις 12/1 για την Ελλάδα μέσω Μόσχας με το συντομότερο δρομολόγιο και φθάνουν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, την ημέρα δηλαδή του αγώνα.
Για αυτόν τον λόγο, έγκαιρα, ζητήσαμε πριν τα Χριστούγεννα την αναβολή του αγώνα με τον Παμβοχαϊκό.
Η ΕΣΑΠ όρισε τον αγώνα αντί για Τετάρτη, την Πέμπτη 18:00. Μετά από προσωπική διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ κ. Ταρνατόρο και προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής επιτροπή του πρωταθλήματος κ. Γρόλλιο , μας ήρθε νέα επιστολή με την οποία όριζε τα άλλα παιχνίδια και άφηνε σε εκκρεμότητα το ματς Παμβοχαϊκός -ΠΑΟΚ. Αυτή η αναβολή μας στέρησε και χρονικά το δικαίωμα να προσφύγουμε κατά της απόφασης όπου θα μπορούσαμε.
Μας πρότειναν διάφορα σενάρια, όπως την αναβολή του επόμενου αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τον Φλεβάρη, ενώ νωρίτερα μας είχαν πει ότι δεν γινόταν, να αναβληθούν αγώνες για να μην υπάρξει αλλοίωση του πρωταθλήματος. Δεχτήκαμε να αναβληθεί ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό και προτείναμε να γίνει ο αγώνας με τον Παμβοχαϊκό την Παρασκευή , πρόταση που επίσης απορρίφθηκε.
Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από την αρχή είχε αποφασιστεί να γίνει το ματς με τον Παμβοχαϊκό να γίνει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Πως είναι δυνατόν η ομάδα να αναχωρεί για τον αγώνα και να μην έχουν έρθει καν οι Κουβανοί στην έδρα της ομάδας; Πως είναι δυνατόν αυτοί οι παίκτες να είναι έτοιμοι μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι;
Αυτή είναι η αντιμετώπιση του πρωταθλητή; Διερωτώμαι αν ήταν ο Ολυμπιακός στη θέση του ΠΑΟΚ θα είχε την ίδια αντιμετώπιση;

Στη Ρόδο το final 4 του κυπέλλου ανδρών

Η Ρόδος είναι ο επόμενος... σταθμός της τελικής φάσης του κυπέλλου, αφού όπως όλα δείχνουν το final-4 θα πραγματοποιηθεί στα Δωδεκάνησα.

Μετά την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τη Σύρο, ακόμη ένα νησί της Περιφέρειας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το κύπελλο ανδρών στο βόλεϊ. Το τελευταίο ραντεβού για την οριστικοποίηση της φιλοξενίας του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στους άνδρες (12-13 Μαρτίου), αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, όπου Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η πρόεδρος της τοπικής επιτροπής της ΕΟΠΕ στα Δωδεκάνησα Τασία Καρπαθάκη και ο υπεύθυνος διοργανώσεων της ομοσπονδίας Νίκος Σοφιανός, θα μιλήσουν για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Από εκεί και πέρα στην συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος οι προδιαγραφές της διοργάνωσης, αλλά και οι απαιτήσεις που υπάρχουν από όλες τις πλευρές.

Η επιθυμία των ανθρώπων της Ρόδου για την φιλοξενία είναι δεδομένη κάτι άλλωστε που είχε εκφραστεί και στην πρώτη συνάντηση που είχε γίνει στο νησί τον Σεπτέμβριο παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη.

Μεγάλο αβαντάζ στην ανάληψη της τελικής φάσης του κυπέλλου έπαιξε η ολοκήρωση του νέου κλειστού γηπέδου, στην περιοχή Λιβάδεια στο Φαληράκι. Το γυμναστήριο είναι χωρητικότητας 1200 θέσεων και αποτελεί το νέο κόσμημα για το νησί.

.