Εύκολα 3-0 τον Πορφύρα ο Πανναξιακός

Τη δεύτερή του νίκη μέσα στο 2016 σημείωσε ο Πανναξιακός που επικράτησε εντός έδρας με 3-0 του μαχητικού Πορφύρα.

ο Τεχνικός της ομάδας της Νάξου Ζόραν Κόβαζιτς επέλεξε να δώσει χρόνο συμμετοχήες σε αθλήτριες που μέχρι τώρα δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά, έτσι άφησε στον πάγκο για να πάρει κάποιες ανάσες την Μιλοβάνοβιτς και την Τοτσίδου, ενώ δεν είχε στη διάθεση του, την Μεταξά. Από την πλευρά της η φιλοξενούμενη ομάδα του Πορφύρα, το εκμεταλλεύτηκε και στα σετ που παίχτηκαν ήταν ανταγωνιστική και κοντά στο σκορ.

Στο πρώτο σετ ο Πανναξιακός έπαιρνε διαφορές 2-3 πόντων, με τις φιλοξενούμενες να απαντούν σχεδόν αμέσως (14-12, 14-14, 18-15, 20-19) αλλά στο τέλος η γηπεδούχος ομάδα ξέφυγε με τρεις πόντους ( 24-21), ενώ στο δεύτερο σετ το αμφίρροπο 17-15 έγινε 21-15 με τα σερβίς της Φάρκωνα.

Στο τρίτο σετ ο Πορφύρας είχε το προβάδισμα (1-4, 4-6, 8-10) μέχρι το 14-15 που έγινε 20-15 με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν σε 22-19 και 24-22, αλλά τον Πανναξιακό πήρε το τρίποντο και οι βαθμοί αυτοί τον κράτησαν εντός της πρώτης τετράδας του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Ζόραν Κόβαζιτς: «Ήταν ένα από τα παιχνίδια που δίνεις τη δυνατότητα σε αθλήτριες οι οποίες δεν έχουν παραστάσεις πρωταθλητισμού να παίξουν και να μάθουν να κερδίζουν. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση τους και θέλω να μάθουν να κερδίζουν».

Βασίλης Πανδής: «Παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα κι ο στόχος μας ήταν να πιστοποιήσουμε την ανοδική πορεία που έχουμε το τελευταίο διάστημα. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε αν και για ψυχολογικούς λόγους ήθελα να πάρουμε και ένα σετ».

Πανναξιακός - Πορφύρας 3-0

Τα σετ: 25-21, 25-17, 25-22
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Διώτη, Δρακουλίδου, Καρπουζά, Νούσια, Φάρκωνα, Περίν, Γκιαούρη -λ / Αποστολίδου
Πορφύρας (Πανδής): Χαλβατζή, Ράπτη, Χρήστου, Σιδεράτου, Θεοχάρη, Γκολφινοπούλου, Σκυθιώτη -λ / Λιάρου -λ, Γκούρα, Θαλασσινού, Μπούρμπη, Καράκου.