Ο Βούλγαρος διαγώνιος του "Πειρατικού" στην καλύτερη επτάδα της 11ης αγωνιστικής

Βαρόμετρο στη νίκη του "Φοίνικα" ο Γιορντάνοφ

  • Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, 2018 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 10 Ιαν. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στην καλύτερη επτάδα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League συμπεριελήφθη ο Βούλγαρος διαγώνιος του Φοίνικα Σύρου Μπόγιαν Γιορντάνοφ. να θυμίσουμε πως ο Γιορντάνοφ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να φύγει με το... διπλό από την Αλεξανδρούπολη και να κλείσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με μία σημαντική νίκη. Ο Φοίνικας μετά το μέτριο ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα δείχνει σιγά - σιγά και με τον Όσκαρ Κάσμαρτσικ να βρίσκει την... αγωνιστική του ταυτότητα και η πολύ καλή παρουσία των αθλητών του "Πειρατικού" στα παιχνίδια έχει δώσει μεγάλη χαρά στους φίλους της ομάδας. Επόμενο μεγάλο παιχνίδι για τους Συριανούς είναι αυτό με τον Ηρακλή, όπου το "Πειρατικό" θα προσπαθήσει να πάρει τη... ρεβάνς μετά την ήττα με 3-2 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ιανουάριος είναι... καυτός για τους Συριανούς, καθώς θα κληθούν και πάλι να δώσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αρκετά παιχνίδια.

Τέλος, η διοίκηση της ομάδας της Σύρου με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τόσο τα ταξί "Ερμής" όσο και γνωστό εστιατόριο στην Αζόλιμνο για την στήριξή και την προσφορά τους.  

 

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Φοίνικα

 

"Η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ταξί "Ερμής" για την προσφορά τους και την δωρεάν μετακίνηση της ομάδας της Νορβηγίας, η οποία βρέθηκε στο νησί μας στο πλαίσιο του αγώνα για το Challenge Cup.Επίσης, το εστιατόριο "Ο Κοντός στου Ραφογιάννη" για το γεύμα στην ομάδα μας. Είναι σημαντικό τόσο για τους παίκτες να νιώθουν την αγάπη της τοπικής κοινωνίας και μέσα απ' αυτές τις κινήσεις του δίνεται ένα έξτρα κίνητρο να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά και να φέρουν εις πέρας το έργο τους".

 

Ο Δημήτρης Εφραιμίδης MVP της 11ης αγωνιστικής

O διεθνής ακραίος του Ηρακλή Πετοσφαίριση Δημήτρης Εφραιμίδης αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 11ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.

 

O 27χρονος ακραίος του Ηρακλή ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στη νίκη επί της πρώην του ομάδας, του ΠΑΟΚ, με 3-2 σετ στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League Πάμε Στοίχημα. Ο Εφραιμίδης σημείωσε 22 πόντους και είχε 57% υποδοχή και 33% άριστες. Τους 22 πόντους τους σημείωσε 19/32 τελειωμένες επιθέσεις (ποσοστό αποτελεσματικότητας 59%) και 3 άσσους. Επίσης ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του στην άμυνα.

 

Είναι η δεύτερη φορά που ο Δημήτρης Εφραιμίδης αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola στην Volley League Πάμε Στοίχημα στο πρωτάθλημα. Η πρώτη μάλιστα ήταν ως αθλητής του ΠΑΟΚ την 11η αγωνιστική της σεζόν 2014-15 για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού εκτός έδρας με 3-2 σετ.

 

Ο Δημήτρης Εφραιμίδης έχει γεννηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 1990 και έχει ύψος 1.94. Ξεκίνησε το βόλεϊ από τον Ηρακλή όπως και ο αδελφός του Νικήτας που αγωνίζεται στην Κηφισιά όπως και η αδελφή του Βάσια η οποία όμως σταμάτησε νωρίς. Το 2013 πήγε στη Μπρατισλάβα στη Σλοβακία και το 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2016 κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Τη σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στον Φοίνικα Σύρου και το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε στον Ηρακλή.

 

Ο Δημήτρης Εφραιμίδης είπε για την διάκριση του: «Αφιερώνω την διάκριση μου στον ανιψιό μου. Είναι δύο μηνών και θα τον βαφτίσουμε Χάρη. Επίσης το αφιερώνω στην ομάδα μου, στην οικογένεια μου και σε μία ξεχωριστή κοπέλα που με στηρίζει. Πιάσαμε πολύ καλό επίπεδο και νικήσαμε τον ΠΑΟΚ ο οποίος σάστισε λίγο με την ατμόσφαιρα και δεν έπιασε την απόδοση που θα ήθελε. Πήραμε μία πολύ καλή νίκη που απέδειξε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά. Δεν είναι μυστικό τα οικονομικά προβλήματα, αλλά έχουμε μάθε να τα διαχωρίζουμε. Έχουμε έμπειρους παίκτες στην ομάδα και ο προπονητής μας κάνει πολύ καλή διαχείριση. Δεν θέλουμε να καβαλήσουμε το καλάμι και να μιλάμε για 4αδα αλλά εάν έχουμε μία μικρή βοήθεια ίσως και η 4αδα να είναι στο τέλος ένας εφικτός στόχος».

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» 2017-18

MVP ΒΙKOΣ COLA: Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)

 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ 7ΑΔΑ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 2017-18
ΜVP: Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
Πασαδόρος: Κώστας Προύσαλης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)
Διαγώνιος: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Φοίνικας Σύρου)
Λίμπερο: Θεόδωρος Τσαδήμας (Ηρακλής Χαλκίδας)

Κεντρικοί: Μαγκαλάες Γκλαντσόουν (Παμβοχαϊκός),  Άλαν Μάθιου Σέιφερτ (Εθνικός Πειραιώς)
Ακραίοι: Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση), Γέροεν Ράουβερντινκ (Ολυμπιακός)

 

 

Δεύτερη 7αδα της 11ης αγωνιστικής 2017-18:
Πασαδόρος: Σερκάν Αμπανόζ (Εθνικός Πειραιώς) 
Διαγώνιος: Κέισι Νάιτ (Εθνικός Πειραιώς)
Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς (Παμβοχαϊκός)
Κεντρικοί: Δημήτρης Χαραλαμπίδης (Ηρακλής Χαλκίδας), Μπάιρον Φέργκιουσον (Ηρακλής Πετ.)
Ακραίοι: Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός), Θεόφιλος Τσολάκος (Ηρακλής Χαλκίδας)

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΝ 11Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2017-18:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Λούκα Βελίτσκοβιτς) - ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Μπόγιαν Γιορντάνοφ)

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Πανταλέων) - Ολυμπιακός (Γέροεν Ράουβερντινκ)

Νίκη Αιγινίου (Αργύρης Μαυροβουνιώτης) - Ηρακλής Χαλκίδας (Ντέιβιντ Σιλβέιρα Μότα)

ΑΟΠ Κηφισιάς (Τέιλορ Χάντ) - Εθνικός ΟΦΠΦ (Άλαν Μάθιου Σέιφερτ)

Ηρακλής Πετ. (Δημήτρης Εφραιμίδης) - ΠΑΟΚ (Γιάννης Τακουρίδης)

Παναχαϊκή (Νίκος Ρουμελιώτης) - Παμβοχαϊκός (Μαγκαλάες Γκλαντσόουν)

 

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18
1η αγωνιστική: Ντέιβιντ Σιλβέιρα Μότα (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας)
2η αγωνιστική: Zένια Γκόρτσανιουκ (Μ.Α.Σ.Νίκη Αιγινίου)
3η αγωνιστική: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
4η αγωνιστική: Μάρκους Μπέμε (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
5η αγωνιστική: Τέιλορ Χαντ (Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
6η αγωνιστική: Μανώλης Δημητριάδης (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου)
7η αγωνιστική: Κυριάκος Σπυριούνης (Εθνικός Πειραιώς)
8η αγωνιστική: Λούκα Βελίτσκοβιτς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
9η αγωνιστική: Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός) 
10η αγωνιστική: Υπάρχει σε εκκρεμότητα ο αγώνας ΠΑΟΚ - Νίκη Αιγινίου (27/1/18) 
11η αγωνιστική: Δημήτρης Εφραιμίδης (Ηρακλής Πετοσφαίριση)