Πλησιάζει ο επαναληπτικός του Challenge cup με τους Συριανούς να ετοιμάζονται για την μεγάλη… μάχη

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Φοίνικας

  • Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 30 Ιαν. 2018 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την Τετάρτη στις 18:00 ο Φοίνικας Σύρου θα φιλοξενήσει την Μοντάνα από την Βουλγαρία για τους 16 του Challenge Cup. Οι δύο ομάδες έχουν… ανοικτούς λογαριασμούς μετά το 3-1 στην γειτονική χώρα, με τους Συριανούς να θέλουν νίκη με καθαρό σκορ, (3-0, 3-1),  ώστε να στείλει το ματς στο «χρυσό σετ». Ο Φοίνικας παρά την ήττα στο πρώτο ματς έδειξε ότι μπορεί να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα στο «χρυσό σετ» να διεκδικήσει την πρόκριση. Αν οι Συριανοί καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση τότε αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία τους και θα γραφτεί μία ακόμη «χρυσή σελίδα». Ο Όσκαρ Κάζμαρτσικ γνωρίζει την σημαντικότητα και τις μέρες που προηγήθηκαν προσπάθησε να «καθαρίσει» το μυαλό των παικτών του, αλλά και να τους δείξει το… δρόμο για την πρόκριση. Ο Φοίνικας μετά τη… μίνι διακοπή είχε την ευκαιρία να πάρει κάποιες ανάσες, να δουλέψει πάνω σε κάποια στοιχεία που έχει διαπιστώσει ο τεχνικός του το προηγούμενο διάστημα πως θέλουν βελτίωση, αλλά και να σχεδιαστεί καλύτερα ο τρόπος παιχνιδιού απέναντι στην Μοντάνα.

Ο λίμπερο του Φοίνικα Δημήτρης Ζήσης μίλησε για την αναμέτρησης της Τετάρτης και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι τόσο για τους ίδιους η πρόκριση, όσο και για το ίδιο το νησί.

 Είναι πολύ σημαντικό ματς για μας και για όλο το νησί. Αν περάσουμε θα είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά για τον Φοίνικα. Αυτό μας κάνει να το θέλουμε, ώστε κα πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Στην Βουλγαρία μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω! Δεν έγινε όμως και γι’ αυτό την Τετάρτη θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 4 η και για 5 σετ! Η Μόντανα είναι μια καλή ομάδα που ποντάρει πολλά στα σωματοδομικά της στοιχεία. Αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε έξυπνα  γιατί φέτος θα έλεγα ότι δεν παίζουμε πολύ καλυτέρα εντός έδρας και αυτό πρέπει να αλλάξει για τα ματς που ακολουθούν. Ο κόσμος από την πλευρά του βοηθά όσο μπορεί την ομάδα και ίσως να υπάρχει λίγο περισσότερη πίεση. Είμαι όμως σίγουρος ότι στα ματς τα κρίσιμα εντός έδρας αυτό θα μετατραπεί σε ενα επιπλέον συν για μας.