Ο τεχνικός του ΑΣΕ Νεωρίου Χρήστος Σκρέτας με μέλη των εφήβων και νεανίδων βρέθηκαν στην «Κοινή Γνώμη» και μίλησαν για την πολύ πετυχημένη αγωνιστική σεζόν

Μία χρονιά γεμάτη… εμπειρίες

Ο ΑΣΕ Νεωρίου τη φετινή σεζόν κατάφερε να κάνει το… νταμπλ σε νεάνιδες κι έφηβους καθώς κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει το τοπικό πρωτάθλημα των Κυκλάδων, αλλά και αυτό της Ζ’ Περιφέρειας. Η αποστολή των ομάδων αυτών μόνο εύκολη δεν ήταν καθώς είχαν απέναντί τους σωματεία με μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία μιας και είχαν πολλά περισσότερα παιχνίδια. Τα αγόρια και τα κορίτσια του Νεωρίου από την πλευρά τους κοιτούσαν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σε κάθε ματς έδιναν το κάτι… παραπάνω, αφού πίστευαν πως έχουν τις δυνάμεις και την αγωνιστική αξία να διακριθούν. Αν κάτσουμε και δούμε τα αποτελέσματα θα δούμε πως οι αθλητές και αθλήτριες του Νεωρίου μετέτρεψαν σε… δική τους υπόθεση τόσο τον τελικό των Νεανίδων, όσο και των εφήβων. Όμως η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα. Ιδιαίτερα για τα αγόρια που έπαιξαν τον ημιτελικό, αλλά και τον τελικό της Περιφέρειας με μόλις έξι αθλητές. Δηλαδή δεν υπήρχαν αλλαγές κι αυτό έκανε την προσπάθεια των παιδιών ακόμη πιο δύσκολη. Παρόλα αυτά το πείσμα αυτών των παιδιών τους δικαίωσε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από τη χαρά στην… απογοήτευση λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τους εφήβους, αφού κάποιοι αθλητές της αποστολής χρειάστηκε να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση την ομάδα και ιδιαίτερα τους ίδιους τους αθλητές που γνώριζαν πως είχαν την ευκαιρία να αγωνισθούν κόντρα σε ιστορικά σωματεία, όμως δεν είχαν το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό για να το πράξουν. Επομένως έπρεπε να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στην βάσης τους. Από την άλλη πλευρά τα κορίτσια του Νεωρίου, όχι μόνο έπαιξαν στον τελικό, τον κατέκτησαν και συμμετείχαν στη συνέχεια στους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν κάποιο ματς, όμως πήραν εμπειρίες που σίγουρα θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον.

Μέλη της αποστολή των νεανίδων, αλλά και των εφήβων, με επικεφαλή τον… αρχιμάστορα Χρήστο Σκρέτα βρέθηκαν στα στούντιο της «Κοινής Γνώμης» και μίλησαν για την τεράστια επιτυχία των ομάδων. Στην «Κοινή Γνώμη» από τους εφήβους ήταν: ο Νίκος Ροσσουνέλος, Ανδρέας Reck Ντούλος, Νίκος Αργυρός και Ρούτσι Τζουλιάνο. Από τις Νεάνιδες ήταν: Αφροδίτη Στεφάνου, Ντανιέλα Ρούτσι, Κωνσταντίνα Καραβάνα, Βασιλική Κοκμωτού και Ευχαγγελία Πάχη.  

Ο προπονητής του ΑΣΕ Νεωρίου Χρήστος Σκρέτας μίλησε αρχικά για την μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου, καθώς δύο τμήματα (νεάνιδες και έφηβοι) κατάφεραν όχι μόνο να κατακτήσουν τον τίτλο στις Κυκλάδες, αλλά να πάρουν και το πρωτάθλημα της Ζ’ Περιφέρειας και να προκριθούν στο Πανελλήνιο. «Αρχικά θα πρέπει να σημειώσω ότι οι έφηβοι έχουν καταφέρει να αναδεικνύονται πρωταθλητές τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις Κυκλάδες. Στις νεάνιδες για πρώτη φορά κατακτήσαμε πέρσι το πρωτάθλημα, οπότε ο στόχος της διοίκησης, ο δικός μου και της προπονήτριας της Βαρβάρας Κούτρα, αλλά και των παιδιών ήταν τουλάχιστον να συνεχίσουμε την πολύ καλή μας πορεία. Η δουλειά έχει αρχίσει να φαίνεται, είναι μία προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει πριν από περίπου πέντε (5) χρόνια και στόχος μας ήταν τα παιδιά να καταφέρουν να παίξουν σε ένα επίπεδο καλύτερο από ότι έπαιζαν πριν. Η φετινή σεζόν πιστεύω ότι ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμάς κι αυτό φάνηκε στην πορεία».

Από την πλευρά των κοριτσιών μίλησε η Αφροδίτη Στεφάνου για την κατάκτηση από την πλευρά των Νεάνιδων του πρωταθλήματος Κυκλάδων, αλλά και στη συνέχεια για την συμμετοχή στο Πανελλήνιο. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στις Κυκλάδες, αλλά και της περιφέρειας. Βέβαια γνωρίζαμε πως η συνέχεια δεν θα ήταν εύκολη, αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες ομάδες. Από την συμμετοχή μας τόσο στους Περιφερειακούς αγώνες όσο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κερδίσαμε εμπειρίες, αντιμετωπίσαμε ομάδες που δεν είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε μαζί τους και όλα αυτά σίγουρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να βελτιωθούμε».

Η Κωνσταντίνα Καραβάνα απάντησε στην ερώτηση για το τι είναι αυτό που θα κρατήσουν από τους αγώνες με ομάδες μεγαλύτερη αγωνιστικής δυνατότητας. «Ήταν πράγματι μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία η οποία η κάθε αθλήτρια ξεχωριστά θα το αξιοποιήσει όπως εκείνη πιστεύει. Ο αρχικός μας στόχος ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα της Περιφέρειας και να καταφέρουμε να αγωνιστούμε στο Πανελλήνιο και να δούμε ομάδες που δεν έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίζουμε συχνά».

Η πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήρθε πιο εύκολα από ότι περιμένατε ή εσείς το κάνατε να φαίνεται πιο εύκολο;

Κ.Κ. «Σίγουρα δεν ήταν εύκολο καθώς χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Από την πλευρά μας σε κάθε παιχνίδι δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό καθώς είχαμε εξαρχής στόχο την πρόκρισή μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είχαμε πολύ καλή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια και νομίζω ότι το κάναμε πιο εύκολο από όσο πιστεύαμε. Είμαστε χαρούμενες που καταφέραμε να παίξουμε με ομάδες υψηλού επιπέδου, με περισσότερα παιχνίδια και μεγάλη εμπειρία».

Οι έφηβοι του ΑΣΕ Νεωρίου ενώ κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Κυκλάδων και συνέχεια το Περιφερειακό, δεν είχαν τους… αθλητές να συνεχίσουν στο Πανελλήνιο. Δυστυχώς οι μαθητικές υποχρεώσεις των αθλητών τους στέρησαν το δικαίωμα της συμμετοχής. Ο μικρός αριθμός παικτών και η αποχώρηση κάποιον (είναι μαθητές Λυκείου), είχε ως αποτέλεσμα η διοίκηση της ομάδας να δηλώσει αδυναμία και να αποχωρήσει από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια δεν μειώνει την τεράστια επιτυχία αυτών των παιδιών που ουσιαστικά είναι μία… παρέα κατάφεραν να φτάσουν ως την κατάκτηση του Περιφερειακού πρωταθλήματος.

Για τον μικρό αριθμό των αθλητών, αλλά και το παράδοξο του νησιού ενώ έχει ομάδα που αγωνίζεται στην Volley League, να μην έχει τον ικανοποιητικό αριθμό παικτών στις μικρές κατηγορίες. Για το περίεργο αυτό γεγονός αναφέρθηκε ο κ. Σκρέτας.

«Πραγματικά είναι κάτι παράξενο. Στο στούντιο της Κοινής Γνώμης είναι τα πέντε από τα έξι άτομα της αποστολή μας στην Αθήνα. Ουσιαστικά το ρόστερ της ομάδας μετρά οκτώ αθλητές. Δυστυχώς και είναι παράδοξο αυτό να μην υπάρχουν αγόρια που να θέλουν να ασχοληθούν με το βόλεϊ. Ενώ υπάρχει ομάδα, έχουμε αρκετά καλό θέαμα, τα παιδιά βλέπουν πράγματα και καταστάσεις δεν έχουμε το ανάλογο ενδιαφέρον. Αντίθετα τα κορίτσια που δεν έχουμε ομάδα σε υψηλό επίπεδο υπάρχουν πολλές περισσότερες αθλήτριες που ασχολούνται με το άθλημα. Τα αγόρια είμαστε μία παρέα εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια και πιστεύω πως αρχικός μας στόχος ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα όσο μικρής διάρκειας κι αν είναι καθώς μετέχουμε μόνο εμείς και ο Φοίνικας. Από την πλευρά μας θέλαμε να πάμε ένα σκαλί παραπάνω. Τελικά μέσα από την προσπάθεια καταφέραμε να κάνουμε δύο βήματα παραπάνω. Γιατί αρχικά κερδίσαμε τον ημιτελικό που μέχρι τώρα χάναμε, αλλά και τον τελικό που δεν είχαμε φτάσει ποτέ. Επικρατήσαμε στον τελικό με μόνο έξι παίκτες. Αυτό ήταν μία τεράστια επιτυχία και για τα παιδιά και για την ίδια την ομάδα».

Ο Εύδοξος Κουλούρας μίλησε πρώτος από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της επιτυχίας αυτής και αναφέρθηκε στο πόσο δύσκολο ήταν μία ομάδα όπως το Νεώριο να φτάσει να αγωνίζεται κόντρα με μεγαλύτερη εμπειρία.

«Παίξαμε με ομάδες που δεν τις γνωρίζαμε και δεν ξέραμε καν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Στη Σύρο και γενικά στις Κυκλάδες γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον και ξέρουμε πάνω – κάτω τι θα αντιμετωπίσουμε. Στα παιχνίδια της περιφέρειας δεν είχαμε εικόνα για τις ικανότητες των αντιπάλων. Για παράδειγμα τα παιδιά από την Κω παίζουν και μπιτς Βόλεϊ και έχουν πάρα πολύ καλή τακτική. Επίσης, αγωνίζονται σίγουρα πιο σωστά από εμάς. Βέβαια με κάποιες αλλαγές και κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν από τον προπονητή μας καταφέραμε να νικήσουμε. Το ίδιο συνέβη και με την Χίο, που δεν είχαμε δει κάποιο παιχνίδι της και δεν ξέραμε κανέναν, πήγαμε με ανοικτό μυαλό και μέσα από το παιχνίδι καταφέραμε να επικρατήσουμε και να προκριθούμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Ο Νίκος Αργυρός στη συνέχεια αναφέρθηκε για την επιτυχία που είχε η ομάδα του, αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισαν σαν αθλητές.

«Σίγουρα οι εμπειρίες που αποκόμισα τόσο εγώ όσο και οι συναθλητές μου ήταν πολλές. Το βασικότερο είναι πως γνωρίσαμε άλλα γήπεδα, αγωνισθήκαμε με άλλους αθλητές, ταξιδέψαμε σαν ομάδα κι αυτό μας έκανε να δεθούμε περισσότερο. Αυτό πιστεύω ότι είναι το καλύτερο κομμάτι του αθλητισμού και όχι αυτό που συμβαίνει μέσα στο γήπεδο».

Ο Νίκος Ρουσσουνέλος απάντησε στην ερώτηση για το πόσο δύσκολο ήταν για τους ίδιους να γνωρίζουν πως έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, στο τέλος να μην παίρνουν μέρος λόγω έλλειψη παικτών.

«Από την πλευρά μας θέλαμε με όλη μας την καρδιά να συνεχίσουμε και να αποκτήσουμε περισσότερες εμπειρίες, αλλά και να παίξουμε σε ένα πρωτάθλημα που κανένα παιδί στην ηλικία μας από τον Νομό μας δεν είχε την ευκαιρία να αγωνισθεί. Από την πλευρά μας παίξαμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Στόχος μας στο παιχνίδι της Κω ήταν η νίκη και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Από εκεί και πέρα όταν η διοίκηση μας ανακοίνωσε ότι θα πάμε στην Αθήνα, από την πλευρά μας φύγαμε με στόχο τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ταξιδέψαμε έξι (6) άτομα και τελικά τα καταφέραμε όπως κάναμε και στο νησί της Κω. Στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα, καταφέραμε να το κατακτήσουμε και όταν έφτασε η ώρα της επιστροφή νιώθαμε άσχημα, γιατί γνωρίζαμε πως ενώ είχαμε το δικαίωμα να αγωνισθούμε δεν μπορούσε να συμβεί αυτό, χάνοντας την ευκαιρία να δούμε το κάτι παραπάνω. Είχαμε την διάθεση να αγωνισθούμε, θέλαμε να δούμε αθλητές από άλλες ομάδες, αλλά και με το πάθος μας και την αγωνιστική μας κατάρτιση, πιστεύω πως θα είχαμε μία ακόμη καλή εικόνα».

Σε τοπικό επίπεδο σίγουρα δεν είναι δύσκολο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα μιας και στην κατηγορία των εφήβων ήταν μόλις δύο παιχνίδια. Πόσο δύσκολο όμως ήταν να ξεπεράσετε τα δύο επόμενα εμπόδια;

Χρήστος Σκρέτας: «Γενικά είναι δύσκολο, καθώς στην κατηγορία των εφήβων είναι μόνο δύο παιχνίδια σε τοπικό επίπεδο, αλλά εμείς σαν σωματείο έχουμε αποφασίσει να βάλουμε τα παιδιά αυτά και στην κατηγορία των ανδρών, οπότε είχαν κάποια παιχνίδια παραπάνω. Δηλαδή εκτός από τα δύο στους εφήβους, είχαν κι άλλα επτά στους άνδρες. Η πορεία μας κι εκεί ήταν πολύ καλή αφού βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση, ωστόσο δεν μπορεί να φτάσει σε τίποτα την αγωνιστική εμπειρία των κοριτσιών που δυστυχώς λόγω των ομάδων που υπάρχουν στις Κυκλάδες στις κατηγορίες αυτές, υπάρχουν πολλαπλάσια παιχνίδια από τα αγόρια. Παρόλα αυτά τα έξι παιδιά που έχουμε φέτος, η αδικία μας έφερε να παίξουμε μέχρι τον τελικό της Περιφέρειας να τον κατακτήσουμε και στη συνέχεια να μην έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε ώστε να δούμε μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις αυτών των αθλητών. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τις δύο προπονήσεις που κάνουν τα κορίτσια και τις δύο τα αγόρια, οι προπονήσεις μας έχουν ένταση, τις περισσότερες φορές είμαι ικανοποιημένος κι αυτό βγαίνει στο παιχνίδι μας».

 

Η δημιουργία κλειστών αθλητών χώρων θα βοηθήσει και το δικό σας άθλημα να αναπτυχθεί; Να υπάρχουν περισσότερες ομάδες και ταυτόχρονα ακόμη πιο πολλά παιχνίδια;

Χρήστος Σκρέτας «Αυτό είναι δεδομένο. Ήδη βλέπουμε την ομάδα της Τήνου η οποία έχει γίνει πάρα πολύ ανταγωνιστική. Εδώ και δύο χρόνια η Τήνος που έχει κλειστό, έχει δημιουργήσει ομάδα και καταβαίνει στο πρωτάθλημα με πολύ καλές αξιώσεις. Το ίδιο έχει γίνει και με την Πάρο, όπου υπάρχουν δύο ομάδες με αρκετά καλές προδιαγραφές. Η Πάρος έχει κορασίδες και μετέχει στο πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου. Από εκεί και πέρα δεν συζητών για την Σαντορίνη και τη Νάξο που έχουν ομάδα στην Α1 και τα κορίτσια είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Τα γήπεδα δημιουργούν ομάδα και οι ομάδες πρωταθλήματα. Τα πρωταθλήματα στη συνέχεια δημιουργούν ταξίδια και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία οι αθλητές κερδίζουν εμπειρίες. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο το αγωνιστικό μέρος, αλλά όλη η διαδικασία, η αποστολή, το ταξίδι, η παρέα, όλα αυτά δηλαδή που μας δένουν και μας κάνουν να είμαστε μία μεγάλη οικογένεια».

Ετικέτες: