Ο Αντώνης Ρούσσος αναλαμβάνει τη διοίκηση του ΤΑΑ και προχωρά στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας

Βρήκε λύση… τρέχει να προλάβει

  • Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 24 Ιουλ. 2019 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας Σύρου μετά την λύση της τελευταίας στιγμής ξεκινά άμεσα τον σχεδιασμό του και προσπαθεί να τρέξει όλα όσα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και μήνες. Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την… αρχή. Τη Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά η… συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του Φοίνικα Σύρου, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων. Εκεί βρέθηκαν μέλη και φίλοι της ομάδας, αλλά και οι υποψήφιοι να αναλάβουν την διοίκηση του ΤΑΑ. Μετά από αρκετές συζητήσεις που προηγήθηκαν, βρέθηκε η… χρυσή τομή και ο Αντώνης Ρούσσος είπε το πολυπόθητο… ΝΑΙ. Ένα ναι που έδωσε και πάλι ζωή στον Φοίνικα Σύρου. Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΑ θα έχει δίπλα του ως άμεσους συνεργάτες τον Ισίδωρο Ροσσολάτο (αντιπρόεδρος) και την Αγγελική Πρίντεζη ως μέλλος. Από εκεί και πέρα τα μέλη της περσινής διοίκησης έδειξαν διατεθειμένοι να συστρατευτούν και σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων που θα τρέξουν τον Φοίνικα Σύρου τη σεζόν 2019-20.

 

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο… μηδέν

 

Μόνο εύκολα δεν δόθηκε η λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στο διοικητικό κομμάτι του Φοίνικα Σύρου. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 40 μέρες και να φτάσουν σε οριακό σημείο, για να βρεθεί η χρυσή τομή. Τα πάντα ήταν σε οριακό σημείο και πολύ έβλεπαν ακόμη και τη διάλυση του σωματείου. Πλέον τα πάντα θα ξεκινήσουν τα… τρέχουν αφού έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο, αφού τα πάντα ξεκινούν από την… αρχή.

 

 

Ξεκαθαρίστηκαν κάποια διαδικαστικά ζητήματα

Όπως ξεκαθάρισαν τα νέα μέλη της τριμελούς διοίκησης για να μπορεί να τρέξει το μοντέλο του Φοίνικα θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά και περισσότερα άτομα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Μία επαγγελματική ομάδα χρειάζεται ανθρώπους που να μπορούν να φέρουν εις πέρας ότι τους ανατεθεί. Ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Φοίνικας Σύρου, αφού δεν υπήρχαν συνήθως οι απαιτούμενες βοήθειες. Οι βοήθειες αυτές θα έρθουν από τους ανθρώπους γύρο από την ομάδα και τις επόμενες ημέρες το νέο τριμελές συμβούλιο του ΤΑΑ αναμένεται να αναθέσει αρμοδιότητες σε όλους όσους είναι κοντά στον Φοίνικα και ταυτόχρονα είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν.

 

Πιστός… στρατιώτης

Ο Αντώνης Ρούσσος ο οποίος ήταν στο παρελθόν πρόεδρος στο ΤΑΑ επιστρέφει σε μία δύσκολη στιγμή για τον Φοίνικα. Ο κ. Ρούσσος κατά τη διάρκεια της Γενική Συνέλευσης μίλησε για όλα όσα προηγήθηκαν. Αρχικά αναφέρθηκε στην απόφασή του να επιστρέψει στη διοίκηση του «Πειρατικού». «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν και πέτυχαν πολλά για την ομάδα. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο και η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΑ γνωρίζω πως πάλεψε πολύ για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα η ομάδα. Θέλω να τονίσω πως μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν είχα αποφασίσει να επιστρέψω στη διοίκηση του Φοίνικα. Όμως μετά τις συζητήσεις που υπήρξαν αλλά και τη διαβεβαίωση των φορέων πως θα σταθούν στο πλευρό της ομάδας, με έπεισαν να επιστρέψω. Ο Φοίνικας βρέθηκε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση κι εγώ ως πιστός… στρατιώτης δεν ήθελα σε καμία περίπτωση η ομάδα να διαλυθεί. Ο Φοίνικας είναι όλων, πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για καλό της ομάδας. Πρέπει ο φίλαθλος κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Μπορεί να έχει βρεθεί ένα χορηγός που θα σταθεί στο πλευρό της ομάδας, όμως τα προβλήματα παραμένουν. Για να υπάρξει μία καλύτερη μέρα για την ομάδα μας όλοι μαζί θα χρειαστεί να σταθούμε στο πλευρό του Φοίνικα. Με όποιον τρόπο μπορεί ο κάθε ένας. Δίπλα μου θα έχουν τον Ισίδωρο Ροσσολάτο και την Αγγελική Πρίντεζη, δύο ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν για το καλό του Φοίνικα. Δεν φτάνουν όμως, χρειάζονται άνθρωποι που θα αναλάβουν τα διάφορα πόστα. Να μοιραστούν οι ευθύνες. Δεν μπορούν ένας ή δύο άνθρωποι να τρέξουν μία επαγγελματική ομάδα. Χρειάζονται κι άλλοι και πιστεύω πως μετά από όσα άκουσα θα υπάρξει και η ανάλογη βοήθεια».

 

Επιστρέφει μετά την… παραίτηση

Ο Ισίδωρος Ροσσολάτος αν και πριν από μερικούς μήνες είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τον Φοίνικα και μάλιστα είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. Μετά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση επιστρέφει στο πλευρό του κ. Ρούσσου. Όπως τόνισε ο κ. Ροσσολάτος η παραίτησή του είχε να κάνει καθαρά για επαγγελματικούς λόγους. Οι πολλές ευθύνες και η καθημερινή ενασχόλησή του με τον Φοίνικα του είχαν στερήσει τον απαιτούμενο χρόνο σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό όπως τόνισε μετά και τις συζητήσεις που προηγήθηκαν λύθηκε αφού κοντά στον Φοίνικα θα είναι επιπλέον άνθρωποι και οι οποίοι θα αναλάβουν κάποιες ευθύνες. «Είναι σημαντικό στην προσπάθεια αυτή να μην είναι μόνο 2-3 άνθρωποι. Δεν μπορεί μία επαγγελματική ομάδα να τρέξει όλα όσα χρειάζονται σε καθημερινή βάση με τόσο λίγα άτομα. Μετά τα όσα προηγήθηκαν και το ενδιαφέρον που υπήρξε πιστεύω πως αυτό το πρόβλημα θα λυθεί και ο κάθε ένας θα έχει το δικό του κομμάτι ευθύνης. Πλέον σηκώνουμε τα… μανίκια και πιάνουμε αμέσως δουλειά. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αφού πρέπει να τρέξουν όλες οι διαδικασίες και η ομάδα να εξασφαλίσει αρχικά την απαιτούμενη αδειοδότηση».