Διορία μέχρι τις 19 Απριλίου θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα βόλεϊ

Να «σώσει» τη χρονιά θέλει η Ε.Σ.Α.Π.

  • Παρασκευή, 20 Μαρτίου, 2020 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 20 Μαρ. 2020 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει η Ε.Σ.Α.Π., καθώς βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις λίγκες του εξωτερικού, της  C.E.V και την F.I.V.B..  Tώρα όσον αφορά στις σκέψεις που υπάρχουν στόχος τόσο της Ελληνικής Λίγκας όσο και των υπολοίπων λιγκών είναι τα η αγωνιστική σεζόν να τραβήξει μέχρι τις 15 Ιουνίου. Από εκεί και πέρα αρκετές είναι οι αθλήτριες οι οποίες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να φύγουν για τις πατρίδες, ενώ από κάποιες ομάδες της Volley league γυναικών έχουν ήδη φύγει.

Καθοριστικό για την εξέλιξη είναι το προσεχές διάστημα και την πορεία της Πανδημίας του Κορονοΐού στη χώρα μας, ενώ το χρονικό όριο το οποίο συζητούν όλοι είναι μέχρι το Πάσχα 19 Απριλίου. Εάν μέχρι τότε δεν έχουν ανασταλεί τα περιοριστικά μέτρα τότε πλέον θα είναι θα είναι πιθανά όλα ρα σενάρια, καθώς οι ομάδες για να επανέλθουν θα χρειαστούν ένα διάστημα προετοιμασίας μεταξύ των 15 με 20 μέρες περίπου.

Τέλος, ένα ακόμη σημαντικό θέμα που διεκδικεί η Ε.Σ.Α.Π. είναι να συμπεριληφθούν οι Έλληνες αθλητές μέσα στους εργαζόμενους που θίγονται με τα μέτρα για τον Κορονοϊό που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.Π.

Τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για την προσεχή Δευτέρα από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Volley League μετά και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με τις προφυλάξεις και τα μέτρα ασφαλείας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού.

Θα συζητηθούν οι περιπτώσεις της νέας αναβολής του πρωταθλήματος, εναλλακτικά σενάρια σύντμισης της αγωνιστικής σεζόν αλλά και οι επιπτώσεις πιθανής ματαίωσης. Επίσης με πρωτοβουλία του προέδρου της Ε.Σ.Α.Π. Παντελή Ταρντώρου ξεκίνησαν επαφές με τις διοικήσεις των λιγκών του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και δημιουργίας κοινής γραμμής αντιμετώπισης του προβλήματος σε συνεργασία πάντα με την αθλητική ηγεσία.

Επίσης η ΕΣΑΠ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις ευρωπαϊκές λίγκες του βόλεϊ για το ενδεχόμενο παράτασης της αγωνιστικής περιόδου μέχρι 15 Ιουνίου 2020.