Ο Φοίνικας Σύρου ολοκλήρωσε το ρόστερ του με την απόκτηση του Καναδού κεντρικού

Το «Πειρατικό» ανακοίνωσε τον Αντρέ Μπράουν

  • Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020 - 06:09
  • /   Eνημέρωση: 13 Αυγ. 2020 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον Καναδό Κεντρικό Αντρέ Μπράουν. Το «Πειρατικό» ουσιαστικά με τη μεταγραφή του Καναδού κλείνει το ρόστερ του, καθώς όλες οι θέσεις είναι καλυμμένες. Η ομάδα της με την απόκτηση του Μπράουν ενισχύονται σημαντικά στη θέση του Κέντρου, καθώς ο Καναδός προέρχεται από συνεχόμενες καλές χρονιές και πολλές ατομικές διακρίσεις. Ο Φοίνικας έχει δημιουργήσει ρόστερ το οποίο μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά και να διεκδικήσει και τα άλλα τρόπαια, όπως του κυπέλλου, αλλά και του league cup.

Ο Γιάννης Ορφανός και οι αθλητές του «Πειρατικού» αναμένονται στο νησί προς το τέλος του μήνα, όπου και ο Φοίνικας θα ξεκινήσει την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

 

Η ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου ONEX

 

Το ΤΑΑ του Α.Ο Φοίνικα Σύρου Onex βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή Αντρέ Μπράουν. Ο ύψους 2.06 διεθνής Καναδός κεντρικός είναι γεννημένος στις 24 Αυγούστου του 1990. Στην καριέρα του έχει κατακτήσει πολλάκις τον τίτλο του κορυφαίου μπλοκέρ ενώ ξεχωρίζει η σεζόν 2017-18 που αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα και αναδείχτηκε Καλύτερος Κεντρικός. Την τελευταία διετία φόρεσε τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έρχεται στο Φοίνικα στην πιο παραγωγική ηλικία.

Προηγούμενες ομάδες

2018-2020: Sporting Clube de Portugal

2017-2018:TSV Herrsching Germany

2016-2017: Team Lakkapaa Finland

2015-2016:Orkelljunga Sweden

2014-2015 :Team Canada Full time Training Centre

2011-2014: Hamber College

Διακρίσεις

2017-2018: Καλύτερος Μπλοκέρ (1ος Μπουντεσλίγκα)

2017-2018: Καλύτερος Κεντρικός (1ος Μπουντεσλίγκα)

2017-2018: 2 X Χρυσός MVP and 3X Ασημένιος MVP (έως 01-03-2018)

2017-2018: Καλύτερος Μπλοκέρ (Γερμανία)

2016-2017: Καλύτερος μπλοκέρ & Καλύτερος Κεντρικός (Φινλανδία)

2015-2016: Καλύτερος Μπλοκέρ (Σουηδία)

Ο ΑΟ Φοίνικας Σύρου Onex τον καλωσορίζει και του εύχεται, υγεία και εκπλήρωση των προσωπικών και συλλογικών στόχων.

 

Έκλεισε το ρόστερ

Έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ της ομάδας της Σύρου, καθώς όπως αναφέρουμε με την απόκτηση του Αντρέ Μπράουν έχει προσθέσει δύναμη στο κέντρο του. Το «Πειρατικό» έχει δημιουργήσει μία αρκετά δυνατή ομάδα η οποία έχει υψηλούς στόχους. Ο Φοίνικας Σύρου ONEX έχει δημιουργήσει μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα η οποία έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει όλους τους εγχώριους τίτλους. Ο Μπράουν έχει συνεχής διακρίσεις στις ομάδες που αγωνίστηκε τόσο σε Γερμανία όσο και στην Πορτογαλία. Είναι στην καλύτερη ηλικία κι έρχεται στην Ελλάδα για να πανηγυρίσει τίτλους με τον Φοίνικα Σύρου ONEX.  Βέβαια εκτός από τον Μπράουν έχουν έρθει κι άλλοι αθλητές που θα δώσουν τις απαραίτητες βοήθειες ώστε ο Φοίνικας να πετύχει τους στόχους του. Μία από τις καλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει στο «Πειρατικό» ακούει στο όνομα Θανάσης Πρωτοψάλτης. Ο Διεθνής Έλληνας ακραίος επιστρέφει στην Ελλάδα και στον Φοίνικα έχοντας αρκετά όνειρα και φιλοδοξίες. Όπως είναι γνωστός ο Πρωτοψάλτης είχε αρχικά ακουστεί για τον Παναθηναϊκό, όπου και έχει φορέσει τα χρώματα της ομάδας του τριφυλλιού. Η υπόθεσή του δεν προχώρησε και ο Έλληνας Ακραίος αποφάσισε να πει το ΝΑΙ στον Φοίνικα Σύρου ONEX, αν και σύμφωνα με πληροφορίες είχε στα χέρια του καλύτερη πρόταση από άλλη ομάδα της Volley league. Όμως το «δέσιμο» του Πρωτοψάλτη με τον Παναθηναϊκό είναι γνωστό και δεν θέλησε να πάει στον «αιώνιο αντίπαλο» των πρασίνων. Ο Φοίνικας ήταν μία ιδανική επιλογή καθώς είναι ομάδα με υψηλότατους στόχους. Από εκεί και πέρα στην ομάδα της Σύρου έχουν έχει ο Μουρίλο Ράντκε και ο Ιβάν Ράιτς. Ο Ζίγκα Στερν έπεισε τους ανθρώπους της διοίκησης ότι μπορεί να σταθεί και στο φετινό ρόστερ της ομάδας κι έτσι άμεσα οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία. Στα λίμπερο τώρα, ο Δημήτρης Γκαράς επιστρέφει στο νησί για να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις στην άμυνα και μαζί με τον Βασίλη Καρασσαβίδη να δημιουργήσουν ένα δυνατό δίδυμο. Ο Νίκος Μήλης αν και ακούστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα για τον Ολυμπιακό, τελικά παρέμεινε κάτοικος Σύρου. Ο Μήλης έδειξε τη σεζόν 2019-20 ότι αξίζει να παραμείνει καθώς έδωσε πολύτιμες βοήθειες ακόμη κι όταν σήκωσε μόνος το βάρος της θέσης του διαγώνιου. Στο κέντρο το «Πειρατικό» έχει δημιουργήσει ένα… τοίχος καθώς Παπαγγελόπουλος, Λινάρδος και Μπράουν μπορούν να κλείσουν με επιτυχία το φιλέ και να χαλάσουν τις επιθέσεις των αντιπάλων. Ο Γιάννης Ορφανός μετά την παραμονή του στην ομάδα είδε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις υποσχέσεις της διοίκησης να υλοποιούνται. Έχει την ευκαιρία να δουλέψει από την αρχή τον Φοίνικα Σύρου (ήρθε στα μέσα τις περσινής σεζόν μετά την απομάκρυνση του Παβλίσεβιτς), γνωρίζοντας πως έχει ένα πλούσιο ρόστερ με ποιοτικούς αθλητές.

 

 

Το ρόστερ του Φοίνικα Σύρου

 

Διαγώνιοι: Ιβάν Ράιτς(Κρο), Νίκος Μήλης

Ακραίοι: Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ζίγκα Στερν(Σλοβε)

Πασαδόροι: Moυρίλο Ράντκε(Βρα), Θεοδόσης Ηλίας

Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς, Καρασσαβίδης Βασίλης

Κεντρικοί: Παπαγγελόπουλος Νικόλας, Δημοσθένης Λινάρδος, Αντρέ Μπράουν(Καν)

Προπονητής: Ορφανός Γιάννης